به گزارش صدای لنجان؛مهدی کریمی با اشاره به مهاجر پذیر بودن این شهرستان اظهار داشت: لنجان یکی از شهرستانهایی است، که در دل خود صنایع مادر، شرکتهای اقماری و خدماتی را جای داده و این امر سبب شده است تا به شهرستانی مهاجرپذیر تبدیل شود.
وی افزود: با توجه به مهاجرپذیر بودن لنجان این شهرستان همواره از جمعیت شناوری برخوردار بوده است. باید توجه داشت این مسائل دست در دست یکدیگر داده تا شهرستان لنجان از لحاظ نرخ بیکاری جزو شهرستانهایی باشد که در استان اصفهان نرخ بالایی را به خود اختصاص دهد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی لنجان بیان کرد: معضل بیکاری شهرستان لنجان را تحت تاثیر خود قرار داده و بر همین اساس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان در قالب اقدامات کوتاه مدت و بلند وارد میدان شده تا حداکثر ظرفیت اشتغال و بازار کار این شهرستان را در اختیار متقاضیان کار قرار دهد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری با نامگذاری سال جاری با عنوان اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال ضرورت برنامهریزی و اقدام فوری تمام دستگاهها برای افزایش تولید و ایجاد فرصتهای جدید شغلی را گوشزد کردند و بر همین اساس یکی از طرحهایی که مورد توجه قرار گرفت اجرای طرح کارورزی بود.
کریمی خاطرنشان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اینکه بتواند از تمام ظرفیتهای ممکن فارغالتحصیلان بیکار استفاده کند طرح کارورزی را مطرح کرد. این طرح به عنوان یکی از سازوکارهای کاهش بیکاری دیده شده است، بر همین اساس بنگاههای اقتصادی و افراد جویای کار که فارغ التحصیل دانشگاهی هستند میتوانند از این طرح بهرهمند شوند.
وی بیان کرد: بر همین اساس امسال ۲۲۲ سهمیه به شهرستان لنجان اختصاص یافته است، البته باید توجه داشت طرح اشتغال فارغالتحصیلان بیکار ۶ ماه بوده و دولت کمک هزینه لازم را نیز به فرد کارآموز پرداخت میکند و چنانچه بنگاههای اقتصادی از این افراد استفاده کنند از ۲ سال معافیتهای بیمهای بهرهمند خواهند شد؛ متقاضیان میتوانند در سامانه کارورزی ثبت نام کنند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی لنجان با اشاره به نقش کسب و کار خانگی در کاهش نرخ بیکاری، گفت: امروزه کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب میشود چرا که قابلیت انجام این نوع کسب و کار در منزل سبب ایجاد مزایای بسیاری برای شاغلان آنها می شود.
وی خاطرنشان کرد: از جمله مزایای اشتغال خانگی میتوان به ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنها، امکان انتقال تجارب از طریق آموزش غیررسمی به شیوه استاد- شاگردی بین اعضای خانواده و… اشاره کرد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی لنجان افزود: امسال شاهد افزایش ۵ برابری اعتبار اختصاص داده شده به حوزه اشتغال مشاغل خانگی هستیم. این اعتبار بیش از ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است و ۶ بانک از جمله ملی، ملت، مسکن، رفاه، توسعه و تعاون و کشاورزی این وامها را پس معرفی به صورت قرضالحسنه پرداخت خواهند کرد.
کریمی گفت: باید توجه داشت ۲۵ درصد از این اعتبارات متعلق به واحدهای مستقر و مابقی آن برای پیشتیبانی این واحدهاست. متقاضیان در نظر داشته باشند که ثبتنام در سامانه مربوطه برای بررسی پیشرفت و آگاهی از روند کار ضروری است.
انتهای پیام/تسنیم