به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای لنجان، چندی پیش شاهد رشد چشمگیر واردات برنج داخلی در کشورمان بودیم، موضوعی که نگرانیهایی زیادی را برای مصرفکنندگان و تولیدکنندگان برنج به دنبال داشت.
تولیدکنندگانی که نگران کاهش قیمت محصولات و مصرفکنندگانی که نگران کیفیت و مرغوبیت برنجهای وارداتی هستند، ما را ترغیب کردند تا نیمنگاهی به وضعیت نابه سامان واردات برنج و وضعیت کشت برنج در منطقه بیندازیم.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با صدای لنجان با اشاره به واردات اخیر برنج در کشورمان اظهار کرد: وزرات جهاد کشاورزی بنابر مصالحی که عمدتا به خاطر تأمین منابع آب است، کشت برنج رو تنها در سه استان شمالی کشور منطقی میداند و مردم ما در سایر نقاط کشور بهویژه در شهرستان لنجان مورد حمایت این وزارت خانه قرار ندارند.
محسن کوهکن با طرح این سؤال که آیا در شرایط کمآبی کشت جایگزین برنج مقرون بهصرفه خواهد بود یا خیر، خاطرنشان کرد: نظرات کارشناسی که تاکنون بهصورت مستند از طرف نهادهای مختلف به دست بنده رسیده است با باور یک سری افراد متفاوت است و این موضوع را که با کشت جایگزین صرفهجویی چند برابری در مصرف آب رخ خواهد داد را تایید نمیکند.
وی با تأکید براینکه تا زمانی که بنده توجیه نشوم که کشت برنج چند برابر محصولات دیگر مصرف آب دارد نمیتوانم از طرح ممانعت کشت برنج و ترغیب مردم به کشت جایگزین حمایت کنم تصریح کرد: کشاورزان ما در شهرستان لنجان حرفی میزنند که بر اساس استدلالهای منطقی است چراکه این عزیزان عنوان میکنند که ما درگذشته حق آبهای داشتیم برای کشت برنج و چنانچه منابع آبی در چند سال اخیر به خاطر کم بودن نزولات آسمانی و دیگر موارد کاهش پیداکرده است، مسئولان به همان میزان ممکن به ما حقابه بدهند تا به همان اندازه برنج کشت کنیم.
میزان واردات نباید بیشتر از نیاز داخلی باشد
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه ما در کشورمان در تولید برنج خودکفا نیستیم متذکر شد: تولیدات داخلی برنج بهتنهایی قادر به پاسخگویی نیاز بازار نیستند و باید مقداری هم برنج وارد کشور شود اما در واردات باید به دو موضوع اساسی توجه شود، اول اینکه زمان توزیع برنج وارداتی نباید بازمان برداشت برنج داخلی همزمان باشد و خداینکرده به کشاورزان ما ضربه بزند، ثانیا میزان واردات نباید بیشتر از نیاز داخلی باشد.
وی با تأکید براینکه سیاستهای مسئولان باید در جهت حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان باشد تشریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی و دیگر مسئولان ما باید بهاندازه کسری موردنیاز بازار اجازه واردات بدهند و اگر بنابر هر دلیلی واردات برنج به خاطر محاسبات اشتباه و یا فرصتطلبی افراد سودجو، بیشتر از نیاز وارد بازار شود در چنین شرایطی شاهد غلبه عرضه بر تقاضا خواهیم بود و این موضوع به تولیدکنندگان داخلی ما آسیب خواهد زد.
کوهکن بررسی کیفیت برنجهای وارداتی را امری ضروری دانست و خاطرنشان کرد: برنج باکیفیتی که استاندارد مهرش را بر روی آن میزند تفاوت قیمت زیادی با برنج داخلی خواهند داشت مگر در مواردی نادر، اما چنانچه نظارت صحیحی روی کیفیت برنجهای وارداتی صورت نگیرد، شاهد رشد چشمگیر برنجهای نامرغوب وارداتی کمقیمت خواهیم بود که این موضوع هم به مصرفکننده و هم تولیدکننده آسیب خواهد زد.
نماینده مردم لنجان در پاسخ به این سؤال که کمیت و کیفیت برنجهای وارداتی اخیر در کشورمان رو به چه صورت ارزیابی میکنید تصریح کرد: پاسخ کارشناسی به این سؤال را باید از تابلوهای تبلیغاتی رستورانهای سراسر کشور دنبال کرد چراکه اکثر این مکانها برای ترغیب مردم از برنج داخلی استفاده میکنید و چنین موضوعی بیانگر آن است که برداشت عمومی و نگاه مردم در جامعه نسبت به کیفیت برنج وارداتی رضایتبخش نیست.
انتهای پیام/