به گزارش لنجانا ، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در آئین گشایش نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها که در روز یکشنبه ۱۷ آبان در محل مصلی تهران برگزار شد، با بیان اینکه برگزاری این نمایشگاه فرصتی مغتنم برای ماست، اظهار داشت: در نمایشگاهی که به نام رسانه، مطبوعات، خبرگزاریها، پایگاههای خبری و نشریات مختلف برگزار شده، تردیدی نیست که برای ورود به عرصههای جدید نیازمند توسعه هستیم.
وی افزود: تردیدی وجود ندارد که مسیر ورود به عرصه توسعه و پیشرفت، رسانه است. البته برای یک کشور از رسانهها مهمتر داشتن نهاد رسانه است، رسانهای که دارای سوابق بسیار با هویت و با دیدگاه خاص خود باشد.
رئیس جمهور کشورمان تصریح کرد: اولین مطبوعات کاغذ اخبار و وقایع اتفاقیه بود که از عمرش ۱۸۰ سال میگذرد، اما دیگر از آن نشریات خبری نیست، اما ما در دنیا روزنامههایی داریم که نزدیک به ۲۰۰ سال سابقه دارند، نیویورک تایمز ۱۱۹ سال عمر دارد.
**جوانمرگی مطبوعات بدترین نوع جوانمرگی است
روحانی با تاکید بر اینکه رسانهای که دههها از عمرش بگذرد، برحرفه و پختگیاش افزوده میشود، اظهار داشت: رسانه باید افکار عمومی را به خود جذب کند و باید دارای سوابق ۱۰۰ ساله و ۲۰۰ ساله باشد. بدترین جوانمرگی، جوانمرگی مطبوعات و رسانه است.
وی افزود: رسانهای که هنوز متولد نشده و بال و پر نگشوده و خود را به خوبی معرفی نکرده است، به دلایل واهی دچار تاخت و تاز دیگران قرار میگیرد، قبلا گفتهام که کلمه تعطیل و توقیف باید آخرین کلمات در یک رسانه است.
**نیازمند نظام مطبوعاتی با قوانین روشن و شفاف هستیم
روحانی با بیان اینکه ما همانطور که نیازمند به نهاد رسانه هستیم، نیازمند نظام مطبوعات نیز هستیم، تصریح کرد: نظام مطبوعات باید شفاف، روشن و با قوانین روشن باشد، هر روز جمعی با بدست آوردن یک کلمه و جمله نمیتوانند با آزادی مطبوعات بازی کنند. قانون شفاف تنبیه و تشویق روشن در همه جای دنیا آخرین قانون جزا و شدیدترین آن اعدام است.
رئیس جمهور کشورمان تصریح کرد: این اعدام نیز مربوط به آن دسته از کشورهایی میشود که دارای مجازاتهای سنگین هستند، اما اولین مجازات اعدام نیست، در واقع اولین مجازات جریمه و توقیف کوتاه مدت به شخص مورد نظر در هر جرمی است و یا یک زندانی کوتاه مدت است.
روحانی افزود: یک رسانه اگر تخلف و جرمی کرده است و نهاد رسانه گفته که او متخلف است، وزارت ارشاد و هیئت نظارت و قوه قضائیه برای مطبوعات اعاده دادرسی خواهند کرد.
رئیس جمهور تاکید کرد: آن پایگاههایی که میتوانند سخن بگویند و درباره یک نشریه قضاوت کنند، که آیا از خود سخن میگوید و یا از بیگانه اینها همه یک معیار دارند و براساس یک معیار مدنظر قرار میگیرد، ما نیازمند یک قانون و یکسانی برای همه مطبوعات هستیم.
وی در ادامه بیان داشت: افتخار قانون اساسی ما این است که همه افراد جامعه حتی شخص رهبر معظم انقلاب در برابر قانون برابرند این نه تنها افتخار قانون اساسی ما که افتخار دین مبین اسلام نیز است به گونهای که حضرت علی(ع) در محضر قانون با فردی غیر مسلمان از لحاظ قانون تفاوتی ندارد و عدالت بر قوانین اسلامی حاکم است.
روحانی گفت: مگر میتوان تحمل کرد که در یک کشور برخی رسانهها از یک مصونیت همیشگی در برابر تهدید و توقیف برخوردار باشند و یک حاشیه امن دائمی برایشان مقدر باشد.
وی در ادامه بیان داشت: اینطور نیست که یک رسانه بتواند هر چه میخواهد بگوید و حتی گاه خود را در جایگاه نیروهای امنیتی قرار داده و پیش از اطمینان از خبری دستگیری شخصی را اعلام کنند ما برای آگاهی مردم احتیاج به رسانهای داریم نه برای آبروی افراد را ریختن.
وی در ادامه تصریح کرد: عدهای ادعای انقلابیگری دارند انقلابی بودن یعنی اخلاق در همه حوزهها، ما انقلاب کردیم تا اخلاق اسلامی در این کشور حاکم شود، اخلاقی که در آن حفظ شرف و مال و جان و آبروی مردم محفوظ باشد.
** ناهماهنگی راهبردی بزرگترین خطری است که یک جامعه را تهدید میکند
رئیس جمهور اظهار داشت: انقلابی بودن یعنی دروغ نگفتن، تهمت نزدن، انقلابی بودن به معنای اعتماد و امید به مردم دادن است به معنای حمله کردن از بخشی از حکومت به بخش دیگری از آن نیست.
وی افزود: ما در بسیاری از نوشتهها هماهنگی راهبردی را برای حکمرانی سالم میخوانیم حال گاه معکوس این جمله مشاهده میشود یعنی ناهماهنگی راهبردی که بزرگترین خطری است که یک جامعه و کشور را تهدید کند.
**همه مطبوعات و رسانهها باید در برابر قانون یکسان باشند
رئیس جمهور تصریح کرد: همه مطبوعات و رسانهها باید در برابر قانون یکسان باشند اگر چنین بود ما کشوری انقلابی هستیم و اگر نه یعنی بر علیه یک انقلاب اخلاقی و اسلامی حرکت میکنیم.
روحانی تأکید کرد: دستگاه قضایی باید مأمن جامعه باشد و هر اشکالی هم که باشد دستگاه قضا به عنوان مأمن پایگاه امن مردم باید آن را برطرف کند آنروز که مردم از روزنامه و استاد و عالم و حتی دولت ناامید شوند دستگاه قضا و باب عدل جایی است که هرگز هیچ کس نباید ازآن مأیوس شود قاضی مأمن جامعه است و بسیار مهم است که جامعه با احساس امنیت و عدالت و یکسانی در همه دستگاههای کشور به ویژه دستگاه قضا داشته باشد.
وی افزود: هرگاه این یکسانی حاصل شد بهتر میتوانیم از فکر و اندیشه خود برای جامعه استفاده کنیم امروز ما میدانیم رسانهها دو طرفهاند مردم نیز اظهارنظر میکنند و نظرات خود را در سایتها و روزنامهها و حتی در گیشه روزنامه فروشی با خریدن یا نخریدن روزنامههای مطبوعات خاص اظهارنظر میکنند.
انتهای پیام /