به گزارش صدای لنجان؛حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در گفتگوی تلویزیونی امشب خود با مردم ضمن تبریک میلاد حضرت زینب (س) و گرامیداست بهمن؛ ماه پیروزی انقلاب اظهار کرد: قدردان پرستاران هستیم که شبانه روز برای کاهش رنج مردم تلاش میکنند.
رئیس جمهور با اشاره حادثه نفتکش سانچی، گفت: این حادثه بسیار تلخ بود. در این حادثه ۳۲ عزیزمان را از دست دادیم و این اتفاق تاثر برانگیز بود.
وی اضافه کرد: ساعتی بعد از حادثه مطلع شدم نفتکش ما با کشتی چینی برخورد کرده است. ابعاد حادثه برای ما هنوز روشن نبود و همان موقع با مسئولان صحبت کردم.
روحانی با اشاره به اینکه صبح فردای این حادثه مسئولان مربوطه را خواستم تا کمیتهای برای پیگیری تشکیل دهند و وزارتخانههای امور خارجه، نفت، راه و شهرسازی و وزارت کار به دلایل خاصی مسئولیت این امر را به عهده گیرند، افزود: وزارت خارجه به صورت منظم با مسئولان چینی و کشورهای اطراف در تماس بود تا کمک رسانیهای لازم به این عزیزان انجام شود.
رئیس جمهور تصریح کرد: همه امید ما این بود که این عزیزان نجات پیدا کنند گرچه انتشار خبرهای اولیه امید ما برای نجات این عزیزان را کم کرده بود، اما تلاشمان را برای نجات آنها انجام دادیم.
روحانی با اشاره به اینکه قبل از رفتن وزیر کار به محل حادثه، دو تیم از کشورمان به آنجا رفتند، بیان کرد: حتی یک تیمی از نیروی دریایی ارتش برای نجات آنان فرستادیم، اما متاسفانه از دست رفتند. بنده از رخ دادن این حادثه بسیار متاسفم و به خانوادههای آن عزیزان از دست رفته تسلیت میگوییم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه به همه مقامات مسئول گوشزد میکنم که باید مسئله را در دو بعد دنبال کنیم، افزود: باید بررسی کنیم که چرا این حادثه رخ داد و دلیلش چه بود و از لحاظ حقوقی چه اقداماتی باید انجام شود.
وی بیان کرد: در دولت برای این حادثه ناگوار یک روز عزای عمومی اعلام و جان باختگان این حادثه را شهید خدمت اعلام کردیم.
رئیس جمهور با اشاره به واگذاری مالکیت نفتکش ها در دولتهای نهم و دهم به سازمان تامین اجتماعی، گفت: از آغاز دولت یازدهم به دستگاهها دستور دادم مدیریت بنگاهها را واگذار کنند امیدوارم دستگاههای عمومی کشور هم بنگاههای اقتصادی را به بخش خصوصی و مردم واگذار کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اعلام عزای عمومی و شهید خدمت شناختن جان باختگان حادثه نفتکش بیشتر جنبه شعاری دارد در عمل برای خانوادههای آنان چه خواهید کرد، گفت: بنده شعاری بودن را قبول ندارم. وقتی دولتی به صورت رسمی روزی را عزای عمومی اعلام میکند به معنای اهمیت آن مسئله است و برای خانوادههای تسکینی خواهد بود.
روحانی با بیان اینکه قبل از اعلام عزای عمومی نمایندهام را فرستادم و با خانوادههای جان باختگان حادثه سانچی صحبت کردند و آنان درخواستهایی داشتند، افزود: یکی از خواستههای خانواده ها این بود که آن عزیزان جزو شهدای خدمت باشند، بنابراین این خواست خانوادهها و مردم بود و ارزش معنوی بسیار بالای دارد.
رئیس جمهور اضافه کرد: مقامات مسئول باید به مسائل، گرفتاریها و به مسئله حقوقی حادثه رسیدگی کنند، اما این دو موضوع شعاری نیست و بسیار مهم است.
وی در پاسخ به اینکه آیا قول میدهید که از لحاظ حقوقی و شفا سازی مسائل فنی حادثه اقدامات لازم انجام شود، بیان کرد: کمیتهای که تعیین شده تا پایان به کار خود ادامه میدهد چون هنوز معلوم نیست که چرا این حادثه رخ داده است. باید براساس مقررات بین المللی جعبه سیاه خوانده، بررسی و تیمهای فنی تشکیل شوند.
روحانی در پاسخ به سوالی درباره زلزله اخیر غرب کشور و گفتههای منتقدان که چرا آقای رئیس جمهور با حلقه محافظان بسیار در اتومبیل ضد گلوله به میان مردم کرمانشاه رفت، گفت: ما همواره حوادث تلخ و شیرین در کشور داریم و شما حوادث تلخ را ردیف کردهاید. مسئله زلزله یکی از مسائل بسیار مهم ماست.
رئیس جمهور ادامه داد: این زلزله با قدرت ۷/۳ ریشتر کم سابقه بود خداوند کمک کرد که قبل از این زلزله پیش لرزهای آمد و موجب شد مردم از خانههایشان خارج شوند وگرنه تلفات ما بسیار بالا میرفت.
وی با اشاره به اینکه در این زلزله بیش از ۶۰۰ نفر را از دست دادیم که بسیار حائز اهمیت است، اظهار کرد: به نظرم در زلزله کرمانشاه کار خوبی انجام شد اما به معنای بی نقص بودن فعالیتها نیست. در لحظات اولیه وقوع زلزله با وزیر کشور صحبت کردم و همان وقت کمیتهای برای رسیدگی تشکیل شد.
رئیس جمهور ادامه داد: شب هنگام تیمی به کرمانشاه فرستاده شد و مقامات مسئول فعال شدند. در بخش امداد کارهای بزرگی انجام شد و ۷۸۱۷ نفر را نجات دادند.
روحانی اضافه کرد: مصدومان بلافاصله به بیمارستانها منتقل شدند. فردای حادثه به کرمانشاه رفتم چند نفر از دوستان میگفتند شما چند روز دیگر به کرمانشاه بروید چرا که این اتفاق به تازگی رخ داده و هنوز بینظمی هست، حادثه لب مرز است و مسائل ناامنی وجود دارد.
وی گفت: صبح فردای حادثه گفتم که وزرای کشور و بهداشت به محل حادثه بروند. در کرمانشاه جایی در سر پل ذهاب مشخص شده بود که من آنجا با مردم صحبت کنم. در مسیر رفت دیدم که ساختمانی فرو ریخته و همان جا گفتم بایستید. از ماشین پیاده شدم و معمولا این کارها برای محافظان سخت است.
روحانی گفت: به کنار ساختمانی رفتم که فروریخته بود. نزدیک ماشینم بلندگو گذاشته بودند که صحبت کنم. ایستادم و دیدم که بلندی نیست و مسلط نیستم و همه جمعیت را نمیبینم گفتم بلندگو را داخل ماشین بیاورید و داخل ماشین رفتم تا مسلط باشم و با مردم صحبت کنم.
وی با اشاره به حضور خود در بیمارستان ها و سر زدن به مجروحان حادثه، بیان کرد: بیمارستانی داشتیم که ۶۰۰ عمل جراحی در مدتی کوتاه انجام داده بود و برخی از پزشکان و پرستاران از شدت خستگی بیهوش شده بودند. از همه نیروهای امدادگر، هلال احمر، ارتش و سپاه تشکر میکنم.
روحانی گفت: البته ممکن است نواقصی هم وجود داشته باشد، هنوز هم ما نگران عزیزانمان هستیم. برای اسکان موقت و اضطراری اقدامات خوبی صورت گرفته است. کانکس ها به زلزله زدگان تحویل داده شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه بودجه لازم برای کانکس ها، چادرها، بازکردن راه، برق و اقدامات دیگر بلافاصله تخصیص داده شد، گفت: ایران روی خط زلزله قرار داد و از شمال تا جنوب آن گسل وجود دارد. در این ایام تقریبا روزانه شاهد ارزش ها بودیم و معنایش این است که باید کشور و محل زندگی مردم را برای این حوادث آماده کنیم تا خسارت ها و تلفات کمتر شود.
روحانی تصریح کرد: در کرمان هم زلزله آمد و تقریبا شدید بود اما تلفات و خسارت های آن کمتر بود چون ساختمان های بازسازی شده بودند و آماده تر بودند. باید کشور را برای این کار آماده کنیم.
وی با اشاره به طرحی که از گذشته در دولت ها برای ساخت ساختمان های مقاوم در برابر زلزله وجود داشته است ، بیان کرد: در نقاطی که مقررات به درستی اجرا و نظارت ها با دقت انجام شده است ساختمان ها در برابر زلزله مقاومت خوبی کرده اند اما در نقاطی که مقررات و نظارت ها با دقت صورت نگرفته خسارت ها بیشتر بوده است.
رئیس جمهور گفت: یکی از طرح هایی که ما در بودجه ۹۷ پیش بینی کردیم که به مقاوم سازی و مقاومت ساختمان ها در برابر زلزله، اشتغال، زندگی و رفاه مردم مربوط می شود مسئله بافت های فرسوده است. ما تصمیم گرفتیم این کار در سراسر کشور آغاز شود.
روحانی تصریح کرد: ما برای ساختمانهای جدید تسهیلاتی را در نظر میگیریم تا سریع به فروش برود مانند خانه اولیها یا کسانی که نیاز به مسکن دارند، این طرح بسیار خوبی است و برای این کار از بانکها، صندوق توسعه ملی و بودجه دولت استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: اولین کلنگ طرح نوسازی بافتهای فرسوده در دهه فجر در چند نقطه تهران و شهرستانها بر زمین خواهد خورد و در طول سال ادامه پیدا میکنند که این موضوع اشتغال خوبی را به وجود می آورد.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا تصویر و فیلمی از حضور شما در میان مردم زلزله زده کرمانشاه منتشر نشده است، گفت: زمانی که بنده به میان مردم برای صحبت آمدم عکاس و تصویربردار حضور داشت این موضوع را میتوان از بخش خبر ریاست جمهوری پیگیری کرد.
رشیدپور در ادامه اظهارات روحانی گفت: بنده امشب این موضوع را از نهاد ریاست جمهوری پیگیری و در صورت وجود تصاویر آنها را در برنامه فردای حالا خورشید پخش میکنم.
روحانی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی منتقدان طرح نوسازی بافتهای فرسوده را مانند مسکن مهر بدون پیوست فرهنگی میدانند، اظهار کرد: مسکن مهر بیرون از شهر ساخته شده و آب و برق، مدرسه، کلانتری، اتوبوس و جاده در آنجا وجود ندارد.
وی بیان کرد: از ابتدای دولت یازدهم دولت و وزارت راه برای تکمیل مسکن مهر تلاش کرد، اینکه قوطیهای را درست کنیم نمی شود مسکن بلکه تنها یک اسکان موقت است.
رئیس جمهور تأکید کرد: بافتهای فرسوده یعنی جایی که مدرسه، مسجد و مغازه دارد و ما تنها خانههایی که در کوچه های تنگ و باریک هستند و امکان خدماترسانی به آنها از طریق آمبولانس یا ماشین آتش نشانی وجود ندارد را تخریب و می سازیم یعنی شرایط فرهنگی آنجا را به هم نمی زنیم.
روحانی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مردم پول هایی را برای خرید مسکن مهر پرداختهاند و حال دولت چه اقدامی برای آن انجام میدهد، اظهار کرد: دولت متعهد به انجام این کار است و تقریبا پرونده مسکن مهر تا پایان امسال بسته میشود.
وی ادامه داد: دولت متعهد است تا مسکن مهر را با امکانات مورد نیاز تکمیل و در اختیارشان قرار دهد.
رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در انتخابات قول دادید مردم نگران قیمت ارز نباشند اما اکنون با بالا رفتن قیمت ارز مردم نگران شدهاند، بیان کرد: وعده دولت به مردم تامین ارز مورد نیاز کشور است و امروز درآمد ارزی ما خیلی بیشتر از مخارج ارزیمان میباشد.
روحانی تاکید کرد: پیشبینی ما این است که تا پایان سال ۹۶ درآمد ارزی از فروش نفت و غیر نفت ۹۰ میلیارد ریال باشد، صادرات غیر نفتی بالای ۳۰ میلیارد ریال است و مخارج اعم از واردات قانونی تا قاچاق و خدمات بر روی هم حدود ۷۵ میلیارد ریال می شود یعنی درآمد ارزی ما بیشتر از مخارج ماست.
وی تصریح کرد: قاچاق را از ۲۰ میلیارد ریال به ۱۲ میلیارد ریال رساندیم که هنوز این مبلغ زیادی است و باید برای مبارزه با قاچاق و فساد کارهای متنوعی انجام شود.
رئیس جمهور گفت: البته بخشی از قاچاق توسط مسافران و مناطق آزاد انجام میشود اما اینکه توانستیم این مقدار را کاهش دهیم بسیار خوب بوده و موفقیت نسبی خوبی است و باید ادامه پیدا کند.
روحانی تاکید کرد : مردم باید بدانند درآمد ارزی کشور از مخارج ارزی بیشتر است و تا سال آینده بیشتر خواهد بود.
وی در واکنش به این اظهارات که پس چرا دلار اکنون ۴۷۵۰ تومان شده است گفت: قیمت ارز این مقدار نیست و پایینتر است البته باید پایینتر هم بیاید و این وظیفه بانک مرکزی است.
رئیس جمهور ادامه داد: اشکالاتی در کشور برای توزیع ارز وجود دارد در هیچ جای دنیا مردم برای خرید اسکناس به خیابان نمیروند بلکه آن را از طریق بانکها تامین میکنند از دوران تحریم ایراداتی وجود دارد که البته برخی از آنها رفع شده است.
روحانی تصریح کرد: ارتباطات ما با بانکهای منطقه و جهان به حد ایدهآل نرسیده است، تقسیم اسکناس در جامعه به عهده بانک مرکزی است اما ما به مردم میگوییم کلیه نیازهای کشور برای واردات، صادرات و خدمات تامین میشود و نوسانات نرخ ارز بلندمدت نبوده و باید تمام شود.
وی بیان کرد: مقامات بانک مرکزی در حال تلاش هستند و ما کمبود منابع ارزی در کشور نداریم و وضعیت آن خوب بوده و در آینده هم بهتر میشود.
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می شود دولت برای جبران کسری بودجه خود در انتهای سال مقداری دلار را گران میکند، گفت: حتما این طور نیست و هیچ وقت به نفع دولت نبوده است که دلار را با قیمت بالا برای تامین منابع خود بفروشد.
روحانی اظهار کرد: پیش بینی ما در بودجه برای بحث قیمت ارز یا میزان فروش نفت از ابتدای سال مشخص است. بنده به مردم با صراحت میگویم که دولت به دنبال افزایش نرخ ارز برای جبران کسری بودجه خود هیچگاه نبوده است و همواره در دولت بر این موضوع تاکید داریم.
وی ادامه داد: نوسانات نرخ ارز مشکلات بدی را در زندگی مردم به وجود می آورد و ما از ابتدای دولت قول امنیت، آرامش و آزادی بوده است.
رئیس جمهور تاکید کرد: ما جامعهای آرام و راحت میخواهیم و ناامنی نباشد البته اعتراض و انتقاد اشکالی ندارد حتی مردم میتوانند در چارچوب قانون در خیابان تظاهرات انجام دهند اما تنش بی مورد در کشور مردم را نگران میکند.
روحانی گفت: الحمدالله کشور ما در میان کشورهای منطقه آرامترین است و همیشه آرام بوده است.
وی بیان کرد: باید فضا روز به روز آزادتر باشد تا مردم شکوفاتر و خلاق تر شوند و حتی قرآن هدف والا برای همه عبادات را شکوفایی قرارداده و این موضوع در فضای آرام و آزاد میسر می شود.
وی با اشاره به مشکل ریزگردهای اهواز بیان کرد: مشکل موجود در اهواز و همچنین آلودگی هوای برخی از کلانشهرها از جمله تهران بیانگر این است که همانگونه که زلزله به ما هشدار میدهد که ساختمانهای خود را مقاوم کنیم، آلودگی هوا و ریزگردها نیز به ما اعلام میکنند که نمیشود محیط زیست خود را رها کنیم.
رئیس قوه مجریه با اشاره به اینکه من محبت مردم را فراموش نمیکنم و خاطرات فراموش نشدنی در برخی از استانها از جمله شهرهای جنوبی و اهواز دارم، اظهار کرد: آلودگی هوا نباید سلامت مردم را تهدید کند.
وی با اشاره به برخی از اقدامات انجام شده در این حوزه تصریح کرد: از سال گذشته به مهار کردن منشا گرد و غبار داخلی شروع کردهایم، اما این مسائل زمانبر است و نمیتوان صدها هزار هکتار را در عرض چند ماه نهالکاری کرد و یا تالاب خشک شدهای را به سرعت آبرسانی کنیم.
ریاست جمهوری کشورمان افزود: گاهی منشا این ریزگردها داخلی است و گاهی نیز منشا آن در کشورهای همجوار ما از جمله عراق، عربستان، کویت و برخی دیگر از کشورهاست که در حوزه سیاست خارجی باید همکاری دولتها با یکدیگر انجام شود.
وی بیان کرد: یک منشا آلودگی در اهواز مربوط به منطقه جنوب شرق این شهر میشود که سال گذشته از این منطقه بازدید کردم و تا کنون ۵٠٠ هکتار نهال کاری را در آنجا آغاز کرده ایم و تا پایان سال جاری قرار بر این است که ٣٠ هزار هکتار دیگر را نهال کاری کنیم.
روحانی افزود: قرار است از طریق کانالی آبرسانی از رود کارون به این منطقه انجام شود و به وزیر جهاد کشاورزی و معاون محیط زیست دستور داده ام که در دو روز آینده به این منطقه سفر کنند.
وی با اشاره به اینکه طول این کانال ۴٧ کیلومتر است و به مرطوب شدن این منطقه منجر خواهد شد، گفت: قرار است تا نهال کاری نیز انجام شود، اما تبدیل شدن این نهالها به درخت زمانبر خواهد بود.
رئیس جمهوری کشورمان تصریح کرد: رفع برخی از معضلات را باید زودتر شروع میکردیم و اقداماتی هم در دولتهای گذشته انجام شد و در این دولت نیز در حال انجام است، اما تحقق این امر نیازمند بودجه فراوان، همکاری کشورهای همسایه، منابع آبی برای مرطوب کردن منطقه و مالچ پاشی است و تاکنون مالچ پاشی ۵ هزار هکتار از منطقه انجام شده است.
وی با بیان اینکه در بودجه سال آتی به مسئله مبارزه با ریزگردها اشاره شده است، گفت: من خبری مبنی بر حذف بودجه ریزگردها ندارم که بر فرض محال اگر این چنین نباشد، قول میدهم که این طرح را در سال آینده عملیاتی خواهم کرد و مجلس نیز در این راه ما را همکاری خواهد کرد.
روحانی با اشاره به صندوقهای اعتباری بدون مجوز اذعان داشت: خواسته من از مردم این است که بدانند هر بانک یا صندوقی که خلاف متعارف، وعده سود به مردم میدهد، این مسئله همواره به عنوان خطر و تهدیدی برای آنها تلقی میشود و باید به آن شک کنند.
رئیس قوه مجریه افزود: آنها با وعده سود بالا سعی در جذب منابع مالی مردم را دارند و مردم لااقل از امروز حواسشان جمع باشد.
وی بیان کرد: یک راه دیگری وجود داشت و آن این بود که بگوییم به ما ربطی ندارد چرا که صندوقها غیر مجاز بوده و مشکل پیش آمده است، اما دولت باید مشکل را حل کند.
رئیس جمهور کشور با بیان اینکه پول دولت متعلق به مردم است، گفت: زمانی که میگوییم دولت این مشکل را حل کند منظورمان این است که از جیب مردم حل کند چرا که تمام منابع مالی دولت متعلق به مردم است.
وی ادامه داد: بانک مرکزی حدود ١١.۵ هزار میلیارد تومان منابع مالی در اختیار گذاشته تا بتواند مشکل آن ٩٨ درصد (مردم) را حل کند البته ممکن است آنها ١٠٠ درصد نیز راضی نباشند، اما قرار است با آنها تسویه حساب شود و آنها اصل پول را بگیرند و آن را بر مبنای یک سود متعارف محاسبه کنیم.
روحانی تصریح کرد: روسای سه قوه نمایندگان خود را مشخص کردند تا سریعتر مشکل سرمایه گذاران موسسات غیرمجاز را حل کنند.
رئیس جمهور بیان کرد: اینکه بودجه به مجلس میرود تا بررسی شود یعنی این بودجه برای مردم است و نمایندگان آنها هم باید آن را بررسی کنند.
وی با بیان اینکه موسسه مالی غیرمجاز نداریم، گفت: از مدتها پیش به بانک مرکزی دستور دادم مجوزی برای موسسات مالی جدید صادر نکند، زیرا موسسات غیرمجاز مشکل ایجاد میکنند.
روحانی بیان کرد: برخی سر مردم کلاه گذاشتند و با سودهای واهی پول مردم را جذب کردند و دولت یازدهم، دوازدهم و قوای مقننه و قضاییه تلاش کردند تا به اینجا رسیدیم و مشکل آنها تا اندازهای حل شد.
وی گفت: ٢ الی ٣ میلیون خانواده درگیر مشکلات موسسات مالی غیرمجاز بودند و در این میان سه قوه در تلاشند تا مشکل این سپرده گذاران را حل کنند چرا که دولت هیچگاه مردم را فراموش نمیکند و ما باید مشکل مردم را حل کنیم و این حرف درستی است.
رئیس جمهور تصریح کرد: بنده به مردم قول میدهم که این مساله را دنبال خواهیم کرد و نمایندگان سه قوه به صورت مداوم جلسه دارند که بتواننداین چالش را به حل و فصل نهایی برسانند.
روحانی ادامه داد: سه قوه به عنوان مسئولان کشور در قبال مردم مسئول هستیم و علت این که تاکنون این همه تلاش شده و پول صرف کردهایم به همین دلیل بوده و اگر حس مسئولیت در ما وجود نداشت به مردم میگفتیم بروید پولتان را از همان موسسهای که با آن طرف بودهاید بگیرید.
وی افزود: دولت، مجلس و قوه قضاییه نمایندگان مردم هستند و باید دست در دست هم این مشکل را حل کنیم.
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آلودگی هوا در خوزستان و دیگر شهرهای ایران حل نمیشود و آیا ما از پس آن برنمیآییم، خاطر نشان کرد: ما باید بنزین و گازوئیلی که در اختیار مردم قرار میگیرد را به حد استاندارد برسانیم و در این زمینه قدمهای بسیار مهمی برداشته شده است.
روحانی با بیان اینکه گازوئیل و بنزین در بسیاری از شهرها هنوز در استاندارد یورو ۴ نیست و تلاش میکنیم این امر محقق شود،گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس بر پایه همین استاندارد فعالیت میکند.
وی گفت: لازم است تا وسایل نقلیه عمومی افزایش پیدا کند و در روزهای آلوده مردم نباید ماشینهای شخصی خود را بیرون بیاورند و برای تحقق این امر لازم است تا به مترو، اتوبوسرانی کمک کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه باید آلودهکنندهها و ماشینهایی که تولید آلودگی میکنند، مدیریت شوند، افزود: برای صادرات غیر نفتی با بخش خصوصی مشورت کردهام و از طرفی با خوروسازان و وزرا جلسهای تشکیل دادهایم و تلاش میکنیم در سال آینده خودروهای جدید را جایگزین خودروهای فرسوده مانند کامیونها، کامیونتها و اتوبوسها کنیم.
وی با بیان اینکه با روند فعلی ما همیشه عقب خواهیم ماند و آن مقداری که به ناوگان نو تبدیل میشود، مجددا فرسوده خواهد شد و به این ترتیب فرسودگی بر ماسبقت خواهد گرفت، تصریح کرد: در طی ۳ سال آینده امید داریم که بتوانیم کامیون، اتوبوس و کامیونتهای فرسوده را در کشور جمع کرده و با تسهیلاتی که در اختیار رانندگان و مالکان خودرو قرار میگیرد به هدفمان برسیم.
روحانی تصریح کرد:ما با کارخانههای دولتی، نیمه دولتی، خصوص صحبت کرده ایم که تلاش خود را دو چندان کنند که بتوانیم هر سال ۷۰،۰۰۰ کامیون را جایگزین کنیم .
رئیس جمهور اذعان کرد: در حال حاضر ۲۴۰ هزار کامیون فرسوده در کشور وجود دارد و حدودا باید سه سال تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه موتورهای کامیونها از خارج کشور وارد و اتاق و بدنه آنها در داخل تولید میشود، گفت: باید هم توان داخلی و هم واردات موتور را افزایش دهیم و هم به مالکان تسهیلاتی با قیمت ارزان ارائه کنیم.
رئیس جمهور گفت: یک کامیون فرسوده در مسافت ۱۰۰ کیلومتر ۵۰ الی ۶۰ لیتر گازوئیل مصرف میکند. اگر این کامیون به کامیونی با استاندارد جهانی تبدیل شود این مصرف به ۳۰ لیتر در مسافت مشابه کاهش پیدا میکند، بنابراین به نفع ما خواهد شد و امکان این امر به وجود میآید که ان را صادر کنیم.
روحانی ادامه داد: وزارت اطلاعات گزارش داده که در فضای مجازی سالی صد هزار شغل، موبایل محور است و مردم گویا توانسته اند از طریق فضا مشکل بیکاری خود را حل کنند.
وی با اشاره به اینکه مردم سراسر کشور از نسل سوم و چهارم اینترنت استفاده خواهند کرد، گفت: باید تلاش کنیم که آزادی در فضای مجازی برای مردم فراهم شود. برخی از شبکههای مجازی به علت اغتشاشات اخیر فیلتر شد بنده تمام تلاش خود را کردم که این فضا سریعتر بازگشایی شود.
روحانی ادامه داد: هرجیزی ممکن است به دلیل اضطرار انجام شود و فیلترینگ تلگرام نیز مصداق همین امر است، اما ما نگذاشتیم این فیلتر دائمی شود. ممکن است برخی تصور کنند که ما به دنبال بهانه بودیم برای آن که برخی شبکهها را برای همیشه ببندیم، اما این چنین نیست و تلاش ما این است که مردم از این فضا استفاده کنند. البته باید از فرهنگ و اخلاق و ایمان مردم باید به خوبی حراست شود.
وی با اشاره به اینکه ما در حد توان خودمان خواهیم کوشید که فضای مجازی بازتر شود و برخی شبکههای مجازی قبل از دولت یازدهم بسته شدند و کلید دولت یازدهم نتوانست آن را باز کند، افزود: مردم بدانند دولت برای ان که فضای مجازی آزاد بماند بسیار زحمت کشیده و انشاالله همه مسئولان به مدد یکدیگر هم این آزادی را تضمین خواهند کرد و نگرانی مردم در زمینه اخلاق و فرهنگ جامعه مرتفع میشود.
وی ادامه داد: به مردم در انتخابات دو وعده مهم به جز امنیت، آرامش، آزادی و پیشرفت داده ام. به آنها قول داده ام که برای اشتغال تلاش مضاعفی صورت گیرد و برای رفع فقر مطلق تلاش شود و بنده این هدف مهم را در بودجه سال ۹۷ گنجانده ام و در تبصره ۴ برای رفع فقر مطلق بودجه گذاری کردهام و تبصره ۱۸ به اشتغال اختصاص دارد.
روحانی گفت: از نمایندگان میخواهم این اهداف که هدف ملت است را با یاری و کمک به دولت محقق کنند و امیدوارم که در صحن علنی بودجهای را تحویل بگیریم که دولت و رئیس جمهور بتواند قولی که به مردم در زمینه فقر و اشتغال داده عمل کند.
رئیس جمهور ادامه داد: بنده میدانم نمایندگان حتی بیش از دولت دلسوز مردم هستند و آرزوی من این است که مردم آینده بهتری داشته باشند و میخواهم به مردم قول بدهم که شرایط کشور گرچه معضلاتی دارد، اما دولت قادر است به کمک مردم و سایر قوا و در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری مشکلات را حل کند.
وی با بیان اینکه خودروهایی که به نام هیبریدی میآیند، هیبریدی نیستند، خاطرنشان کرد: اگر این خودروها هیبریدی باشند تعرفه بسیار کمی خواهند داشت.
روحانی با اشاره به اینکه خودروی هیبریدی هم با سوخت فسیلی کار میکند و هم با باتری، گفت: اگر چنین باشد، در این زمینه کمک میکنیم چرا که به نفع محیط زیست است.
انتهای پیام/yjc
انتهای پیام/