به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری ایسنا ، دکتر مجتبی صدیقی در بیستوپنجمین گردهمایی روسای مراکز مشاوره دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در سخنانی گفت: ما مدت کوتاهی از حضور دکتر فرجیدانا بهرهمند بودیم، آموزش عالی مدت کمی از ایشان استفاده کرد و امیدواریم کشور از این شخصیت علمی بیشتر بهره ببرد.
صدیقی ادامه داد: دکتر فرجیدانا تاکید ویژهای در مورد مراکز مشاوره داشتند و توجه به مراکز مشاوره جزو اولین دستورهایی بود که ایشان ارائه کردند. بنابراین باید زیرساختها و برنامهریزیهای کوتاه مدت و بلندمدت در این زمینه داشته باشیم.
وی با اشاره به سرپرستی نجفی در وزارت علوم گفت: دکتر نجفی هم نظر جدی درخصوص بحث مشاوره دارند و این امر را میتوان از صحبتهای ایشان در گردهمایی معاونین دانشگاه متوجه شد.
صدیقی با بیان اینکه تاکید ما در مرکز مشاوره روی دو امر پیشگیری و آموزش است، اظهار کرد: پیشگیری با به دست آوردن اطلاعات کافی از فضای درون دانشگاه و شناسایی آسیبها امکانپذیر خواهد شد. در این میان آموزش دانشجویان و کارکنان دفاتر مشاوره نیز اهمیت ویژهای دارد.
رییس سازمان امور دانشجویان با تاکید براینکه تلاشهای خوبی در دفتر مرکزی مشاوره انجام شده است، توضیح داد: دفتر مشاوره مرکزی در حال انعقاد تفاهمنامهای با سازمان بهزیستی با موضوع آموزش مهارتهای زندگی پیش از ازدواج و آموزش کارکنان است.
صدیقی تاکید کرد: گسترش ارتباطات بینالمللی یکی از بخشهایی است که مورد توجه بوده و سرمایهگذاری زیادی در این بخش انجام شده است.
وی در ادامه به بحث مشاوره شغلی و کارآفرینی برای دانشجویان اشاره کرد و گفت: یکی از دغدغههای دانشجویان نگرانی از آینده و شغل است. براساس طرحی که چند ماه پیش به دکتر فرجیدانا ارائه شد، ایشان تاکید کردند که در این زمینه اقدامات جدی انجام و موضوع کارآفرینی در حوزه دانشجویان پیگیری شود.
تاسیس شعب مشاوره در خوابگاهها
معاون وزیر علوم در ادامه به بحث خوابگاهها اشاره کرد و گفت: باید تاسیس شعب مشاوره در خوابگاهها مورد توجه قرار گیرد. تاسیس شعب مشاوره در خوابگاهها توسعه پیدا کرده است، اما تعدادی از خوابگاهها هستند که هنوز دفتر مشاوره ندارند که این امر باید به طور جدی پیگیری و تعداد بیشتری از خوابگاهها به دفاتر مشاوره مجهز شوند.
صدیقی با تاکید بر اینکه دانشجویان اوقات فراغت زیادی در خوابگاهها دارند، گفت: این اوقات فراغت در شهرستانها بیشتر است. زیرا شهرستانها مانند مراکز استان امکانات تفریحی ندارند. بنابراین غنیسازی اوقات فراغت، بحثهای ورزشی، اتاقهای تندرستی و… در کنار خوابگاهها باید پیگیری و دنبال شود.
وی با بیان اینکه توجه به مراکز مشاوره در خوابگاه خواهران به دلیل محدودیت حضور دختران در مکانهای مختلف مهمتر است گفت: بنابراین خوابگاه دختران توجه جدیتری را میطلبد.
رییس سازمان امور دانشجویان با اشاره به مشکلات موجود در زمینه خوابگاههای خودگردان اظهار کرد: خوابگاههای خودگردان مشکلات زیادی دارند. البته خوابگاههای خودگردان درون دانشگاهها وضعیت بهتری را دارند، اما خوابگاههای سطح شهر مخصوصا آنهایی که از وزارت علوم مجوز ندارند، دارای مشکلات زیادی هستند که باید مورد بررسی قرار بگیرند.
سنجش سلامت دانشجویان با توجه بیشتر به فشار خون و دیابت
صدیقی در ادامه با تاکید بر اینکه موضوع کارنامه سلامت باید جدی گرفته شود، گفت: امسال تاکید کارنامه سلامت بیشتر روی بیماریهای غیرواگیر مانند فشار خون و دیابت است.
وی تاکید کرد: کارنامه سلامت برای همه مقاطع دانشگاهها و موسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی ارائه خواهد شد.
معاون وزارت علوم در خاتمه از راهاندازی سیستم آنلاین و الکترونیک کارنامه سلامت خبر داد و گفت: امیدواریم راهاندازی این سیستم به بیشتر شدن ارتباطات کمک کند، زیرا گاهی ممکن است دانشجویی مقطعی را در یک دانشگاه بگذراند و مقطعی دیگر را در دانشگاهی دیگر . البته ارسال سوابق باید با حفظ حریم خصوصی انجام شود.