به گزارش لنجانا به نقل از تسنیم ، حجتالاسلام حسن امانالهی، در همایش منطقهای”خانواده و آسیبشناسی فضای مجازی” با بیان اینکه آمارهای تکاندهنده آسیبهای اجتماعی ازجمله طلاق و افزایش روابط ناسالم اجتماعی میان جوانان، ما را مجبور میکند زمان و سرمایهگذاری بیشتری بر روی خانواده و آسیبهای اجتماعی در فضای جامعه امروز داشته باشیم، تصریح کرد: طلاق و ازهم پاشیدگی کانون خانواده معضل اجتماعی است که پیامدهای آن از مشکلات بزرگ جوامع کنونی به شمار میرود.
عضو مشاوران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در شرایط کنونی پیامد معظلات اجتماعی به صورت یک ازدواج ناموفق درآمده است، افزود: در سال 2013 میلادی، در کشور به ویژه در استانهای بزرگ و کلانشهرها، نسبت ازدواج به طلاق نگرانکننده است.
وی ادامه داد: طبق مقایسه آمار طلاق در سال 90 نسبت به 89 در تهران، ازدواجها فقط یک درصد رشد داشته و این درحالی است که رشدطلاقها 18درصد بوده و بر این اساس ما با این وضعیت تا 10سال آینده چه تمهیداتی را برای برونرفت از این آسیبها اندیشیدهایم.
حجتالاسلام امانالهی افزود: متأسفانه کشور ما چهارمین کشور دنیا در زمینه طلاق است که رتبه تخست در دنیا مربوط به آمریکا، دوم دانمارک، سوم مصر و رتبه چهارم به کشور ایران مربوط میشود.
وی در این رابطه اظهار کرد: در تحقیقی از زوجهایی با عمر زندگی یک تا پنج سال، مشخص شده، 67درصد این زوجها از کنار هم بودن احساس رضایت ندارند و این عدم رضایتمندی آنها ناشی از فقر عاطفی است.
این پژوهشگر حوزه خانواده با اشاره به اینکه از لحاظ جامعهشناسی، خانوادهها به خانوادههای متلاشی، متزلزل، خانواده متعادل و خانوادههای متعالی تقسیم میشوند، عنوان کرد: در خانواده متلاشی هیچ نقطه اشتراکی بین زوجین وجود ندارد و اینها یا جدا شدهاند یا در آستانه جدایی هستند.
امانالهی با اشاره به اینکه مهمترین و اصلیترین نهاد اجتماعی در همه جوامع، خانواده است، بیان کرد: خانواده است که با ایدهال بودنش میتواند سبب تقویت جامعه شود.
وی با تأکید بر اینکه خانوادههایی که به دلیل نبود اصل احترام، اصل ابراز عشق و محبت و اصل امنیت، زوجین خیالشان از هم راحت نیست و به خانواده متزلزل معروف هستند، گفت: اعتیاد جنسی تا انواع اعتیاد به موادمخدر، به ویژه به خاطر عدم اعتماد به نفس اتفاق میافتند.
امانالهی بیان کرد: در این نوع خانوادهها عشق و محبت بین زوجین و خانواده اصل نیست و زوجین نیز حاضر نیستند به یکدیگرمثبت فکر کنند.
عضو مشاوران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مورد نبود اصل امنیت در این نوع خانوادهها، گفت: درحالیکه فضای خانواده باید کانون گفتوگو باشد، متأسفانه به دلیل عدم اعتماد متقابل، ایجاد یک فضای گفتگوی گرم و صمیمی در بین فرزندان و زوجین وجود ندارد.
این کارشناس حوزه دینی، ازدیاد چند همسری و همچنین رواج دوست دختر و پسر و سرایت آن در بین دانشآموزان را به عنوان یک هشدار جدی برای خانوادهها و آموزش و پرورش به عنوان آسیب اجتماعی مهم در کشور دانست و افزود: همه این آسیبها ناشی از کمبود محبت بین زوجین و پدر و مادرهاست.
امانالهی گفت: خانوادههای متعالی فقط معصومین هستند که از جایگاه بسیار رفیعی نیز برخوردارند و خانوادهها و زوجین ما که در یک کشور اسلامی زندگی میکنیم باید در این مسیر حرکت کنند.
وی افزود: اسلام براى زن و شوهر، حقوق واجب و مستحبى قرار داده که لازم است رعایت کنند و مراقب باشند که این دستورات حیاتبخش را زیر پا نگذارند چرا که این حقوق، پایههای اساسى خانواده را تشکیل مىدهد و خیر و سعادت، محبت، لذت و آرامش و بقاى زندگى مشترک را تأمین مىکند.
عضو مشاوران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مهمترین وظایف متقابل زن و شوهر نسبت به هم را حفظ حریم و احترام و خوش رفتارى با هم، تأمین نیاز جنسى و روحی و روانی یکدیگر، اجتناب از سوء ظنهاى بىمورد و پرهیز از تندخویی، بدزبانی، درشت گفتاری، ترش رویی و سرسنگین نبودن در برابر یکدیگر دانست.