به گزارش لنجانا مجید منصوری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان با بیان اینکه صنعت نساجی کشور آنگونه که باید پیشرفت نداشته است، اظهار کرد: متاسفانه صنعت نساجی در کشور ما مانند سایر صنایع از جمله سیمان، نفت و فولاد، نتوانسته به گونهای ساختارمند و نظاممند و با استراتژی خاصی که مدنظر دولت باشد پیش رود.
وی افزود: در صنعت فولاد و یا پتروشیمی این سامانمندی و نظاممندی را داشتیم و افق مشخص بود که در حال حاضر به آن دست یافتهایم اما صنعت نساجی ساختارمند نبود و هیچ برنامه و استراتژی بلندمدتی نیز نداشت.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نخست باید دید که آیا کشور ما مزیت رقابتی در صنعت نساجی را دارد، تصریح کرد: در ابتدا باید فارغ از مشکلاتی که در حال حاضر در این صنعت وجود دارد ببینیم که آیا کشور ما مزیت رقابتی در صنعت نساجی دنیا را دارد یا خیر.
وی اضافه کرد: اگر به نتیجه برسیم که این مزیت برای کشور ما وجود ندارد باید تنها توجه خود را به واحدهای موجود معطوف کرده و از ورشکستگی آنها جلوگیری کنیم.
منصوری خاطرنشان کرد: اگر توان رقابتی در سطح جهان را داریم باید به تدوین برنامه جهت تولید گسترده و نظاممند کردن این صنعت بپردازیم، در غیر اینصورت باید تولید آن توسط کشورهای دیگر که توان و مزیت اقتصادی این صنعت برای آنها تعریف شده است انجام شود.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: اگر به این نتیجه برسیم که صنعت نساجی برای کشور ما لازم هست یا خیر و آیا ما مصرف کننده هستیم یا خیر، در صورتی که به این نتیجه برسیم که این صنعت نیاز کشور است باید برای آن برنامه بلندمدت تدوین کرد.
وی با اشاره به اینکه تدوین استراتژی برای صنعت نساجی بر عهده وزارت صنعت است، گفت: این وزارتخانه باید تشخیص دهد که آیا کشور ما نیاز دارد مانند صنایع فولاد، پتروشیمی و …، به سمت رشد و توسعه صنعت نساجی برود یا جز مزیتهای ما نیست و نباید به آن وارد شویم.
منصوری اضافه کرد: باید براساس آمار و ارقام مشخص کنیم که مصرف البسه و پوشاک در کشور ما چقدر است و آیا تولیدات داخل کشور میتواند تمام سلایق و نیازهای متفاوت را پوشش دهد یا خیر اگر این امکان برای ما وجود دارد وارد مسائل رقابتی در سطح دنیا نیز میشویم.
وی افزود: در این حالت تولیدکنندگان نیز وظیفه خود میدانند و واردکنندگان نیز از وظایف خود آگاه میشوند و در این صورت است که میتوان تمام واحدهای کوچک و بزرگ را به صورت متمرکز و با برنامه هدفداری عمل کنند اما اگر این واحدها به صورت جداگانه و بیبرنامه عمل کنند صنعت نساجی در کشور ما به جایی نمیرسد.