به گزارش صدای لنجان؛ انتخابات پارلمانی لبنان یکشنبه هفته جاری (۲۵ اردیبهشت) در سراسر این کشور برگزار شد و طی آن ۷۱۸ نفر در قالب ۱۰۳ لیست یا فهرست برای کسب ۱۲۸ کرسی پارلمان در ۱۵ حوزه انتخاباتی با یکدیگر رقابت کردند.
«بسام مولوی» وزیر کشور لبنان دوشنبه شب (دیشب) در کنفرانسی خبری میزان مشارکت در برخی حوزهها را اعلام کرد (+) هنوز شمارش آرا کامل نشده و به تبع آنها نتیجه نهایی به صورت کامل اعلام نشده است.
روزنامه «الاخبار» امروز(سهشنبه) نتایج رسمی در ۱۲ حوزه انتخاباتی از مجموع ۱۵ حوزه و نام نامزدهای پیروز را به شرح زیر اعلام کرد :
تعداد کرسیهای کسب شده در حوزه اول «جبل لبنان»
حزبالله: یک
التیار الوطنی الحر (جریان آزاد ملی به ریاست جبران باسیل): دو
«القوات اللبنانیه» (به ریاست سمیر جعجع): دو
مستقل: دو
«الکتائب البنانیه»: یک
تعداد کرسیهای کسب شده در حوزه دوم «جبل لبنان»
التیار الوطنی الحر: دو
«القوات اللبنانیه»: دو
الکتائب اللبنانیه: دو
مستقل: یک
حزب «الطاشناق»: یک
تعداد کرسیهای کسب شده در حوزه سوم «جبل لبنان»
حزبالله: یک
جنبش امل: یک
التیار الوطنی الحر : چهار
«القوات اللبنانیه» : سه
مستقل: سه
«التقدمی الاشتراکی» (به ریاست ولید جنبلاط): شش
الوطنیین الاحرار: یک
تعداد کرسیهای کسب شده در حوزه اول جنوب
«القوات اللبنانیه» : دو
مستقل: سه
تعداد کرسیهای کسب شده در حوزه دوم جنوب
حزبالله: دو
جنبش امل: پنج
تعداد کرسیهای کسب شده در حوزه سوم جنوب
حزبالله: سه
جنبش امل: شش
مستقل: دو
تعداد کرسیهای کسب شده در حوزه اول «بقاع»
حزبالله: یک
التیار الوطنی الحر : یک
«القوات اللبنانیه»: سه
مستقل: یک
حزب «الطاشناق»: یک
تعداد کرسیهای کسب شده در حوزه دوم «بقاع»
جنبش امل: یک
التیار الوطنی الحر : یک
مستقل: سه
«التقدمی الاشتراکی»: یک
تعداد کرسیهای کسب شده در حوزه سوم «بقاع»
حزبالله: شش
جنبش امل: یک
التیار الوطنی الحر : یک
«القوات اللبنانیه» : یک
مستقل: یک
تعداد کرسیهای کسب شده در حوزه اول «الشمال»
التیار الوطنی الحر : سه
مستقل: چهار
تعداد کرسیهای کسب شده در حوزه سوم «الشمال»
التیار الوطنی الحر : دو
«القوات اللبنانیه» : دو
مستقل: سه
حزب «التیار المرده»: دو
تعداد کرسیهای کسب شده در حوزه اول «بیروت»
التیار الوطنی الحر : یک
«القوات اللبنانیه»: دو
مستقل: سه
«الکتائب البنانیه»: یک
حزب «الطاشناق»: یک
کارشناسان، لیستهای رقیب در انتخابات لبنان را به سه گروه تقسیم میکنند (البته ممکن است به تناسب شرایط تغییراتی در نحوه ائتلافها یا حمایتها رخ دهد):
اول؛ لیستهای ائتلاف ۸ مارس شامل حزبالله، امل، «التیار الوطنی الحر» (جریان آزاد ملی) و «تیار المرده» با متحدانش.
دوم؛ لیستهای ائتلاف ۱۴ مارس، گروه رقیب حزبالله که در این دوره بدون جریان المستقبل (سعد الحریری رئیس المستقبل انتخابات را تحریم کرد) در انتخابات شرکت کرده است. این لیست شامل حزب «التقدمی الاشتراکی» (به ریاست ولید جنبلاط) و حزب «القوات اللبنانیه» (به ریاست سمیر جعجع) و متحدانش هستند. همچنین لیستهای مورد حمایت نخستوزیر اسبق «فواد سنیوره» نیز در همین گروه قرار میگیرد و شامل حوزه انتخاباتی «الشمال الثانیه» (طرابلس، المنیه و الضنیه) به نام «لبنان لنا» و دیگری «بیروت الثانیه» به نام «بیروت تواجه» هستند.
سوم؛ لیستهای نشأت گرفته از جامعه مدنی است که خود را «التغییریه» نامیدهاند و برخاسته از اعتراضهای گسترده در ۱۷ اکتبر سال ۲۰۱۹- به خاطر افزایش مالیات لبنان- هستند.
برای اینکه یک ائتلاف بتواند اکثریت پارلمان لبنان را در اختیار داشته باشد باید بیش از ۶۴ کرسی از مجموع ۱۲۸ کرسی پارلمان را از آن خود کند.
برگشتن ورق
الاخبار در گزارش دیگری نوشت، ۲۴ ساعت کافی بود تا ورق برگردد. حزبالله و متحد شیعی آن یعنی جنبش امل با قدرت تمام کرسیهای شیعی را از آن خود کردند. حزب مسیحی القوات اللبنانیه یکشنبه شب، خود را پیروز طیف مسیحی در لبنان اعلام کرده بود اما نتایج رسمی و غیررسمی نشان میدهد که حزب مسیحی جریان آزاد ملی برنده یک فراکسیون پارلمانی مافوق فراکسیون القوات است. نگاهی گذرا به اعضای دو ائتلاف نشان میدهد که جریان آزاد ملی حداقل با یک کرسی پیش است.
در ادامه این گزارش آمده، نکته قابل توجه در شمارش آرا در روز دوم فقط خط خوردن برخی متحدان حزبالله مانند نامزدهای حزب سوری «القومی الاجتماعی» یا «طلال ارسلان، وئام وهاب و مروان خیرالدین» نبودند بلکه پیشتازی گروههای برخاسته از اعتراضات ۱۷ اکتبر بود که موفق شدند چندین کرسی را در حوزههای جنوب، بقاع، جبل لبنان و شمال و بیروت از آن خود کنند.
الاخبار افزود، نتایج منتشر شده تا کنون، نشان دهنده شکاف سیاسی بیشتر است؛ علیرغم آنکه ائتلافی که حزبالله آن را رهبری میکند با کسب عددی معادل کمی کمتر از نیمی از کرسیها منسجمتر به نظر میرسد اما بقیه کرسیهای پارلمان را چهار تجمع حزبی و فردی دیگر تشکیل میدهند و این موضوع، پارلمان لبنان را در برابر آزمایش ائتلافهای محدود یا گسترده به حسب مسائل و عناوین قرار میدهد.
انتهای پیام/فارس