به گزارش صدای لنجان؛ امروزه یکی از دغدغه های جوانان پس از سپری کردن مدارج عالی، یافتن شغل و درآمد مناسب است.
بررسی ها پیرامون این نکته بیانگر آن است که مشاغلی وجود دارد که نیازمند حداقل سرمایه است، چرم دوزی از این نوع حرفه ها و مشاغل است که البته علاقهمندان زیادی نیز دارد.بهرهگیری از خلاقیت و هنرهای مختلف در چرم دوزی می تواند به ارزش افزوده چرم بیافزاید و برای کسانی که به این کار مشغولند درآمدزایی کند.
خانم فاطمه خدابخشیان از کارفرینان چرمهینی شهرستان لنجان است که توانسته در کنار تولید محصولات چرمی به حدود ۲۰۰ هنرجو در زمینه های مختلف صنایع دستی شامل چرم دوزی، نمد دوزی و ترمه دوزی آموزش های لازم را بدهد.
وی در گفتگو با خبرنگار صدای لنجان اظهار کرد: از سال ۹۵ وارد این عرصه شدم و آموزش های مورد نظر را فرا گرفتم و مؤفق به اخذ مدرک فنی و حرفه ای شدم که در نتیجه از سال ۹۷ به طورحرفهای فعالیتم را با تولید کیف های پولی و جا کارتی آغاز کردم و هم اکنون بهعنوان مربی نیز در حال تدریس هستم.
این کارآفرین لنجانی از حداقل سرمایه مورد نیازش برای آغاز به کار در عرصه چرم، خاطر نشان کرد: فعالیتم را با سرمایه اولیه بسیار اندکی حدود ۵۰۰ هزار تومان آغاز کردم که برای تهیه ابزارهای موردنیاز این حرفه مانند سمبه، مشته، تخت کار، خط کش نقطه زن، نخ و سوزن به کار برده شد.
خدابخشیان به تولید انواع محصولات چرمی اشاره کرد و افزود: درحال حاضر به تولید انواع محصولات چرمی شامل کیف های دستی، پولی، دیپلمات و اداری، جا کارتی، جا کلیدی و سر سوئیچی مشغول هستم.
وی عنوان کرد: کیف های پولی و جا کارتی ها به دلیل قیمت مناسبشان نسبت به بقیه محصولات از پرطرفدارترین محصولات مان به حساب می آیند.
این کارآفرین لنجانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر انواع چرم مورد استفاده در محصولاتشان گفت: برای تولید کیفهای دیپلمات و اداری از چرم گاو و شتر استفاده میکنیم چراکه کیفیت کاری بالایی دارند و برای تولید کیف های پولی و جا کارتی نیز، چرم بز را به دلیل ظریف بودن آن به کار میبریم.
وی ادامه داد: چرمها انواع مختلفی دارند مانند چرم گاو، بز، گوسفند، شتر و همینطور انواع چرم مصنوعی که ما با توجه به نوع محصول مان و سفارش مشتری ها از هر کدام از آنها استفاده میکنیم.
بسیج تنها نهادی که یاورم بود!
وی اظهار کرد: برای برگزاری نمایشگاهی که جهت ارائه محصولات خود و هنرجویان بود یک محیط خیلی کوچک از پایگاه بسیج را انتخاب کردم که در این زمینه نیز هیچکدام از مسؤولان شهری حمایتی را انجام ندادند.
این کارآفرین لنجانی بیان کرد: از سوی سپاه نیز تسهیلاتی برایم در نظر گرفته شد که به دلیل نداشتن ضامن معتبر آن وام هم داده نشد.
این کارآفرین لنجانی در ادامه به بیان کمبودها پرداخت و گفت: در حال حاضر به وام و تسهیلاتی نیاز دارم که بتوانم مغازه و کارگاهی را راهاندازی کنم تا در کنار تولیدات چرمی هنرجوها نیز در همانجا خریدهای مورد نیاز را جهت تولید محصولاتشان انجام بدهند که اگر این اتفاق بیفتد برای ۵ الی ۱۰ نفر نیز اشتغالزایی صورت میگیرد.
خدابخشیان همچنین به ضرورت حمایت مسؤولان از مشاغل خانگی اشاره کرد و اظهار داشت: از مسؤولان انتظار میرود که از خانمهایی که هنرمند هستند حمایت کنند، خانمهایی که به مشاغل خانگی روی آورده اند مشکلات بسیاری دارند از فراهم کردن مواد اولیه گرفته تا تولید و فروش بنابراین حداقل حمایتی که میشود صورت بگیرد این است که بستری فراهم شود تا بتوانند محصولاتشان را به فروش برسانند.
وی در پایان به کسانی که قصد وارد شدن به این عرصه را دارند، توصیه کرد: همیشه به تمامی هنرجویانم گفتهام که با یک سرمایه کوچک میتوان کارهای بزرگی را انجام داد، شاید اول راه سختیهایی وجود داشته باشد اما با تلاش میشود به قلههای موفقیت دست پیدا کرد.
انتهای پیام/احمد سعیداوی/۲۰
ممنونم از حمایتتون ?
سلام و عرض ادب.کمترین کاری که می تونستیم با هدف تحقق شعار سال انجام بدیم رو انجام دادیدم!
انشالله موفق باشید!