به گزارش صدای لنجان، یکی از عوامل مهم پیشرفت و توسعه در هر جامعه ای وجود نیروی انسانی ماهر و توانمند در آن جامعه است، موضوعی که همواره مورد تاکید دلسوزان کشورمان بوده است.
نیروهای ماهر می توانند به خوبی نقش مولدهایی را که سبب درخشش، رشد و توسعه در جوامع میشوند را ایفا کنند، این توسعه به ویژه در کشورمان که با یک جنگ تمام عیار اقتصادی مواجه هستند، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
یکی از مراکزی که نقش آموزش و توانمندسازی افراد در جامعه برای ایفای نقش های مهم را عهده دار است، سازمان فنی و حرفهای کشور بوده که در این گزارش به آن میپردازیم.
محمد خاشعی در گفتگو با خبرنگار صدای لنجان؛ اظهار کرد: در سازمان آموزش فنی و حرفهای با توجه به رسالتی که بر عهده آن است مصمم هستیم تا با بهرهگیری از تمام ظرفیتهای خود و بخش خصوصی و با عزم جدی موضوع آموزش و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز صنایع و صنوف جامعه را دنبال کنیم.
وی با بیان اینکه آموزش، پشتیبان تولید بوده و به کارآفرینی، اشتغال و رونق تولید ختم خواهد شد، خاطرنشان کرد: ما در دو بخش آموزش نیروی کار مورد نیاز صنایع، صنوف و واحدهای تولیدی شهرستان را دنبال میکنیم که حوزه اول به آموزش افراد جویای کار و حوزه دوم به آموزش ارتقاء مهارت شاغلین، مرتبط میشود.
رئیس مرکز فنی و حرفه ای شهرستان لنجان متذکر شد: در حوزه آموزش افراد جویای کار این وظیفه و رسالت در مراکز ثابت و سیار، پادگانها، زندانها و روستاها دنبال میشود و همچنین در حوزه ارتقاء مهارت شاغلین، آموزش در صنایع و صنوف، آموزش در محیط واقعی کار و همچنین آموزش در مراکز جوار کارگاهی وجود دارد.
خاشعی تصریح کرد: در سال جاری تاکید سازمان فنی و حرفه ای بر صدور مجوز جهت آموزش جوار کارگاهی است که مقرر شده است با توجه به سال جاری، ۱۴۰۰ مجوز آموزش جوار کارگاهی صادر شود.
رئیس مرکز فنی و حرفه ای شهرستان لنجان به مزیت های مجوزهای آموزش جوار کارگاهی اشاره کرد و افزود: با توجه به ظرفیتهای موجود در شهرستان، واحدهای صنعتی و صنفی که دارای فضای کافی و استانداردهای لازم فنی هستند می توانند این مجوز را اخذ کنند و به آموزش نیروی توانمند مورد نیاز منطقه بپردازند که کمک ویژهای به صنایع شهرستان میشود و از حضور نیروهای غیر بومی به شهرستان جلوگیری میکند.
خاشعی از به کارگیری شیوه آموزشی جدید خبر داد و یادآور شد: در سال جاری بحث آموزش دوگانه معروف به دوآل را پیگیری خواهیم کرد که در کشور آلمان توانستند با بهرهگیری از این شیوه آموزشی به پیشرفتهای قابل توجهی دست یابند.
وی افزود: در این روش صنایع نیروهای مستعد را شناسایی میکنند و آموزشهای مورد نیاز از سنین پایین به افراد داده میشود که ۳۰ درصد از آموزش ها به مسائل تئوری و ۷۰ درصد از آن عملی است که در محیط واقعی کار اجرا میشود که پس از طی کردن مراحل مورد نیاز میتواند در آن شرکت مشغول به کار شود.
رئیس مرکز فنی و حرفهای شهرستان لنجان به آمار هنرجویان در سال گذشته نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در بخش دولتی بالغ بر ۱۵۰۰ نفر در مرکز برادران آموزش دیده اند که این رقم در حدود ۲۷۰ هزار نفر ساعت است، همچنین در مرکز خواهران نیز تعداد ۸۰۰ نفر که ۸۰ هزار نفر ساعت است آموزش دیده اند.
وی ادامه داد: ظرفیت بسیار خوبی در بخش خصوصی وجود دارد که بالغ بر ۱۰۴ آموزشگاه آزاد فنیحرفهای در سطح شهرستان لنجان داریم که از مرکز فنی و حرفه ای مجوز فعالیت گرفته اند که بخش دولتی بخاطر محدودیت مالی قادر به سرمایهگذاری در این رشته ها نبوده است.
رئیس مرکز فنی و حرفه ای شهرستان لنجان با اشاره به دوره های آموزشی برگزار شده در زندان، یاد آور شد: در زمینه آموزش به زندانیان در سال گذشته عملکرد بسیار خوبی وجود داشت به طوری که سه برابر تعهد ابلاغی آموزش داشتیم که در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و بازگشت آنها به فضای جرم و جنایت تاثیر بسیار خوبی داشت و سبب شد افراد پس از ترخیص از زندان با داشتن این مدرک از حمایتهای مالی اداره زندان بهره مند شده و شاغل شوند.
خاشعی در پاسخ به سؤالی مبنی بر دلایل افزایش نرخ بیکاری در شهرستان لنجان اظهار کرد: دلایل مختلفی همچون تحریمهای ظالمانه، مشکلات واحدهای صنعتی تولیدی در جذب نیرو و راهاندازی طرحهای جدید و مهاجرت بیرویه به شهرستان لنجان و همچنین به کارگیری نیروهای غیر بومی سبب این افزایش شده است.
وی درباره تسهیلاتی که در اختیار صاحبان مشاغل خانگی قرار میگیرد خاطرنشان کرد: افرادی که مجوز مشاغل خانگی را اخذ میکنند از پرداخت بیمه و مالیات معاف میشوند و با داشتن گواهینامه فنی و حرفهای از تسهیلاتی که بیشتر توسط اداره صنعت معدن و تجارت با داشتن شرایط مورد نیاز داده میشود برخوردار میشوند.
رئیس مرکز فنی و حرفه ای شهرستان لنجان از تعاملات صورت گرفته با مراکز کاریابی صحبت به میان آورد و عنوان کرد: در حال حاضر به صورت هفتگی اطلاعات نیازهای بازار کار توسط مراکز کاریابی شهرستان لنجان برای ما ارسال میشود و ما نیز اطلاعرسانی های لازم را به کارآموزان انجام می دهیم تا از این ظرفیتها استفاده کنند.
خاشعی از اجرای طرح ایران مهارت در برخی مدارس شهرستان لنجان خبر داد و متذکر شد: این طرح که در سال ۹۷ تصویب و اجرایی شد ویژه دانشآموزان متوسطه اول است که به مدت ۶۰ ساعت در طول ۳ سال با توجه به استعدادها و علایقی که دارند در دورههای آموزش فنی و حرفهای شرکت میکنند و در پایان گواهینامه مهارت دریافت میکنند و به انتخاب رشته آن ها کمک فراوانی می کند.
وی افزود: هم اکنون این طرح در برخی مدارس شهرهای باغبهادران، زرینشهر و ورنامخواست اجرایی شده است که از سال گذشته با شیوع ویروس کرونا در بستر فضای مجازی و از طریق برنامه شاد برگزار گردیده است.
طرح بازارچه اشتغال بانوان را معطل کردند!
مهری صدیقی هم در گفتگو با خبرنگار صدای لنجان اظهار کرد: حرفه هایی که در مرکز خواهران در حال آموزش است شامل صنایع غذایی، صنایع دستی، هنرهای تجسمی و نساجی است که هر کدام شامل زیرمجموعه هایی هستند.
وی افزود: تعدادی حرفه دیگر نیز وجود دارد که بهصورت مشارکتی با آموزشگاه های آزاد قرارداد میبندیم و دوره هایی همچون ستیار قفسه چینی داروخانه و منشی امور پزشکی را برگزار میکنیم.
رئیس مرکز فنی و حرفهای خواهران زرین شهر در پایان از نامناسب بودن فضای موجود جهت حمایت از مشاغل خانگی تصریح کرد: مسؤولان شهرستانی طرح بازارچه اشتغال بانوان را تصویب کردند که شهرداریها متولی این امر بودند که بهنحو صحیح، درست و اصولی اجرا نشد.
وی افزود: البته بحث برگزاری نمایشگاه ویژه مشاغل خانگی بانوان را هم مطرح کردند که به دلیل عدم اختصاص مکانی مناسب به برگزاری نمایشگاه به سرانجام نرسید.
انتهای پیام/س/۲۰