حجت الاسلام حمید اکبری در گفت وگو با خبرنگار صدای لنجان اظهار کرد: زکات فراسازمانی و نماینده فقرا در شهرستان است.
وی با بیان اینکه مسؤولان در ترویج زکات باید اهتمام بیشتری داشته باشند، خاطرنشان کرد: بسیاری از مسائل و مشکلات در پرتو پرداخت زکات حل خواهد شد و ما شاهد رشد روزافزون فقر در جامعه نخواهیم بود.
دبیر احیای زکات شهرستان لنجان با تاکید براینکه به خاطر اهمیت موضوع زکات، مقام معظم رهبری شورایی تحت مدیریت خودشان تحت عنوان شورای عالی زکات که شامل چند وزیر و سازمان برنامه ریزی و بودجه است تشکیل دادند، متذکر شد: در استانها و شهرستانها نیز شورای زکات شکل گرفته که اعضای آن را کمیته امداد، امام جمعه؛ فرماندار شهرستان، اداره بهزیستی، اداره تعاون روستایی، اداره جهاد کشاورزی، سازمان امور مالیاتی و اداره صمت هستند.
وی افزود: چندی است که برای روستاها شورای زکات تشکیل دادیم و به لطف خدا این شورا در ۳۹ روستا در شهرستان لنجان چه در بخش مرکزی و چه در بخش باغبهادران تشکیل شده که کار جمعآوری زکات را انجام می دهند.
اکبری در رابطه با اعضای تشکیل دهنده شورای روستایی زکات اظهار کرد: امام جماعت روستا، دهیار، فرمانده بسیج، یک نفر خانم فعال فرهنگی و یک نفر به عنوان عامل زکات عضو شورای زکات در روستا هستند.
وی تبلیغات و فرهنگ سازی را از مهمترین عوامل برای پرداخت زکات در جامعه دانست و یادآور شد: براساس مصوبه شورای زکات شهرستان لنجان فرهنگ سازی از طریق تبلیغات محیطی، دیوار نویسی باید صورت گیرد البته بعضی از شهرداریها احادیث مربوط به زکات را دیوار نوشت کردند که جای دارد از آنها تشکر کنیم.
دبیر احیای زکات شهرستان لنجان تصریح کرد: در ۱۱ ماه سال جاری نزدیک به ۱۸ میلیارد ریال تحت عنوان کفاره، فطریه، رد مظالم، زکات واجب و مستحبی جمع آوری و بین محرومین شهرستان لنجان توزیع شده است که بیشترین کمک ها در قالب بسته های معیشتی، درمانی، مسکن، جهیزیه و تحصیلی بوده است.
وی در تشریح این موضوع که زکات به چه مشاغل و محصولاتی تعلق می گیرد، یادآور شد: زکات به گندم، جو، خرما، کشمش و دام تعلق میگیرد که در شهرستان لنجان برخی از این محصولات و مشاغل یافت میشود.
اکبری در مورد زکات مستحبی هم تصریح کرد: اما در بحث زکات مستحبی با اجرای طرح شجره طیبه و با کمک شورای زکات روستایی در روستاهای لنجان، تعداد ۱۰۰ اصل درخت بادام به عنوان زکات مستحبی پلاک کوبی شده و محصول این درختان هر سال به صورت کالا و یا نقدی بین نیازمندان همان روستاها توزیع میشود.
وی افزود: زکات مستحبی شامل همه موارد میشود، بعضی از مردم هستند که زکات به آنها تعلق نمیگیرد اما به صورت مداوم زکات را به عنوان زکات مستحبی پرداخت میکنند، برای مثال در خصوص کمک مومنانه ۱۵ تن برنج در بین نیازمندان شهرستان لنجان توزیع شد که شهر سده لنجان در رتبه اول از لحاظ پرداخت زکات برنج است.
دبیر احیای زکات شهرستان لنجان خواستار شد: امیدواریم مردم خوب کشورمان به این امر واجب الهی اهتمام خاصی داشته باشند و با پرداخت زکات که آثار و برکاتی در زندگی روزمره شان دارد به نیازمندان جامعه خود کمک کنند.
انتهای پیام/عابدی/۲۰