مریم سلیمیان در گفتگو با گروه اجتماعی صدای لنجان؛ اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا نقش خانواده در رابطه با فرزندان از اهمیت بیشتری برخودار می شود وترس کودکان از ابتلا خود و یا اعضای خانواده به کرونا خطرناک تر و آسیب زننده تر از ابتلا به خود ویروس است.
این مشاور کودک و نوجوان افزود: این روزها بدلیل شیوع اخبار مربوط به کرونا و عواقب ابتلا به آن، اکثر مردم دچار تشویش و نگرانی شده اند و این نگرانی ها باعث ایجاد اضطراب می گردد، وقتی والدین نتوانند اضطراب خود را کنترل کنند شکی نیست که این اضطراب در رفتار و برخورد با دیگر اعضای خانواده از جمله فرزندان تاثیر بدی بر جای خواهد گذاشت که در صورت استمرار، می تواند به روح و روان کودکان آسیب بزند.
وی با اشاره به علائم اضطراب در کودکان تصریح کرد: علائم اضطراب در کودکان به شکل های متفاوتی بروز می کند که از جمله آن می توان به پرخاشگری و زود، ناامیدی و بی انگیزه شدن، منزوی شدن و گوشه گیری اشاره کرد البته این اضطراب ها خود را در علائم جسمی مانند شب ادراری، ناخن جویدن و انگشت مکیدن نشان می دهد.
لزوم آموزش به کودکان
این مشاور کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: پدر و مادرها بایستی نکات ضروری در مورد نحوه جلوگیری از ابتلا به این ویروس را به فرزندان آموزش دهند البته این آموزش باید در کمال آرامش صورت گیرد برای مثال می توان در حین بازی، طرح داستان و یا نمایش ویدیوهای آموزشی که مرتبط با کودکان است این کار را انجام داد.
قرنطینه خانگی
سلیمیان تشریح کرد: همانطور ک می دانید این روزها اکثر خانواده ها بیشتر اوقات خود را در خانه سپری می کنند و به نوعی خود را در خانه قرطینه کرده اند این ماجرا می تواند همانند یک شمشیر دولبه عمل کندیعنی هم می تواند یکفرصت مناسب برای نزدیک تر شدن و وقت بیشتری برای با هم بودن باشد و هم می تواند باعث دلزدگی و کلافگی گردد.
پدران بیشتر با فرزند خود وقت بگذرانید
مشاوره کودک و نوجوان با بیان اینکه این ویروس بهانه ای برای درکنار خانواده بودن است، افزود: شاید هم به نوعی این ویروس بتواند به خانواده هایی ک مدت های مدیدی است بخاطر مشغله های کاری از هم دور شده اند و فرصت کمتری برای در کنار هم بودن داشته اند کمک کند تا بیشتر از گذشته به هم نزدیک شوند به ویژه پدرانی که بخاطر مشغله های زندگی وقت کمتری برای فرزندان خود می گذاشتند این روزها با طراحی بازها و سرگرمی های خانوادگی وقت بیشتری در کنار فرزندانشان بگذرانند و باعث ترمیم و استحکام رابطه ها شوند.
به مشارکت فرزند خود بها دهید
وی یادآورشد: بهتر است پدرها به پسر بچه ها تعمیر وسایل خانه و مادرها به دختربچه ها آموزش آشپزی و شیرینی پزی بدهند گفتن خاطره و لطیفه و داستان و معما نیز بسیار موثر است.
ترس از شایعات
این مشاوره کودک و نوجوان افزود: این روزها شاهد اخبار زیادی در رابطه با آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا هستیم که باعث تشویش اذهان عمومی می گردد.
سلیمیان افزود: والدین باید کودکان را از دیدن و شنیدن این اخبار دور نگه دارن زیرا کودکان مثل ما بزرگترها توان درک و پذیرش این حقایق تلخ را ندارند.
این مشاور کودک و نوجوان در پایان عنوان کرد: والدین عزیز دقت فرمایید که این روزها هم خواهد گذشت پس تا جایی که می توانید صبورتر و امیدوارتر از قبل باشید و به فرزندان خود که همه امیدشان به شماست امیدواری و روحیه دهید.
انتهای پیام/