به گزارش صدای لنجان؛ ویروس کرونا از دی ماه گذشته تاکنون بیش از دو هزار قربانی گرفته است. تقریبا تمامی جانباختگان از چین، کشوری که ویروس از آنجا شیوع پیدا کرد هستند.
بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت و تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا کرده و جان بیش از ۲ هزار و ۲۳۳ تن را گرفته است اما این تمام ماجرایی نیست که تابحال از این ویروس منتشر شده است و شاید بهتر باشد عینک بدبینی خود را قدری کنار بگذاریم.
در این گزارش قصد داریم آموزههای طب سنتی برای پیشگیری و درمان کرونا را مرور کنیم.
دکتر هوشمند فرهمندفر در گفت و گو با خبرنگار صدای لنجان اظهار کرد: اگر کسی مبتلا به ویروس کرونا شد باید بداند که مانند همه بیماری های ویروسی قابل علاج است، حکمای قدیم با کلمه ویروس آشنا نبودند اما تحت عنوان عوامل غریبه یا همان عوامل خارجی به مقابله با آن می پرداختند، به این صورت که آنان سیستم ایمنی بدن را بر علیه عامل خارجی تقویت می کردند و در کنار سیستم ایمنی به ویروس حمله می کردند تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در بهبود ویروس کرونا دارد دستگاه ایمنی بدن اولین نقطه ای در بدن است که دچار آسیب می شود و در عین حال زمانی که مشکل کمبود ویتامین ها در بدن جبران می شود سیستم ایمنی آخرین جایی در بدن است که ترمیم خواهد شد.
وی با اشاره به این که وظیفه محافظت از بدن در برابر انواع میکروب ها همانند باکتری، ویروس و عوامل بیماریزا به عهده سیستم ایمنی است افزود: با دانش کنونی این تفکر که می توان صرفا با مصرف خوراکی ها دیواری در برابر ابتلا به بیماری های واگیر دار ایجاد کرد، تفکر اشتباهی است و سلامت بدن در گرو سیستم ایمنی سالم و قوی بوده و نقص سیستمی ایمنی بر شدت بیماری اثر گذار است.
علائم ویروس کرونا
این محقق طب سنتی با اشاره به علائم این بیماری خاطرنشان کرد: تب شدید همراه با سرفه شدید، تنگی نفس، یا حتی اسهال می تواند جزء علائم این بیماری باشد
و افرادی که بیشترین تاثیرپذیری را در این بیماری دارند اغلب سالخوردگان، جانبازان شیمیایی، بیماران cf، افراد دارای یبوستهای مزمن و بیماران تنفسی میباشند.
تدابیر دارویی
فرهمندفر با بیان اینکه دمنوش های گیاهی جهت تقویت سیستم ایمنی نقش موثری دارند، تشریح کرد: دمنوش هایی که پایه ضد ویروس هستند عبارتند از آویشن، مرزنجوش، نیلوفر، چای کوهی، اسطوخودوس، گل ختمی، تخم گشنیز، پنیرک، قدومه از هر کدام مقدار مساوی تهیه کرده و باهم مخلوط و با آسیاب برقی نیمکوب کنند و صبح و ظهر و شب هر بار یک قاشق غذاخوری آن را با ۲ لیوان آب روی شعله ملایم بجوشانند تا یک لیوان بماند، سپس آن را صاف و کمی شیرین کرده و میل کنند.
وی تصریح کرد: افرادی که نگران بیماری های ویروسی هستند می توانند عرق آویشن، عرق مرزنجوش، عرق نعناع را به تنهایی یا مخلوط باهم روزی ۶ بار هر بار یک استکان بخورند و عرقیاتی مانند پونه، چای کوهی، اسطوخودوس، کاکوتی و زوفا نیز مفیدند و در صورت عدم دسترسی به عرقیات دمنوش گیاهان ذکر شده میل شود البته فراموش نکنیم که مصرف روزانه سیب زرد شیرین، شلغم، شربت آبلیمو و عسل، دوسین (عسل و سیاهدانه) نیز نباید فراموش نشود.
ضدعفونی کردن
این محقق طب سنتی با بیان اینکه میتوان با رعایت روش های ضدعفونی از شیوع ویروس کرونا پیشگیری کرد، متذکر شد: محیط استراحت معتدل و مرطوب باشد البته بدن را نیز باید معتدل نگهداشته و از سرما و گرمای شدید پرهیز کنید.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از خشک شدن بدن غذاهایی نظیر آش آلو، آش کدو و خورشت به مصرف کنید، یادآور شد: یک عدد پیاز برش داده شده را داخل یک کاسه حاوی سرکه در محیط خانه قرار دهید. البته دود کردن اسفند و کندر برای محیط پیرامونی بسیار لازم و ضروری است.
*پرهیزات
فرهمند فر با تاکید بر مواردی که بدن را در برابر ویروس کرونا آسیب پذیر میکند تصریح کرد: خوردن غذاهای چرب و سرخ کردنی، مصرف شیرینیهای قنادی و صنعتی به ویژه شیرینیهای تر و خامهای، غذاهایسرد مثل دوغ، ماست و پنیر، غذاهای شبمانده، فستفودها، کنسروها و غذاهایصنعتیِ آماده، دمنوشهای مُدِرن مثل چای سیاه وارداتی، قهوه و نسکافه و پُرخوری کردن باید به کلی کنار گذاشته شود.
انتهای پیام/