به گزارش لنجانا به نقل از ايرنا، استان اصفهان از ديرباز مهد فرهنگ، هنر و تمدن بوده و سينماگران بزرگي در اين استان پرورش يافته اند كه برخي آنان آثار فاخري را خلق كردند كه در تاريخ و فرهنگ اين مرزو بوم ماندگار شده است.
اما با اين وجود اين استان از لحاظ داشتن سالن هاي سينما داراي مشكلات و معضلاتي زيادي است و برخي شهرستان هاي دور و نزديك به مركز اين استان نيز حتي يك سالن سينما ندارند.
همچنين يكي از دلايل عمده عدم حضور مخاطب در سالنهاي سينما توليد نشدن فيلم هاي با كيفيت است كه تماشاگر را به سينما بكشاند.
يكي از كارشناسان ارشد سينما در استان اصفهان روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: وقتي فيلم با كيفيت و پرمحتوايي ساخته نمي شود، مخاطبان سينما نيز كاهش پيدا مي كند و اين عامل باعث ضرر سينماگر مي شود.
«مجيد صديقي» با بيان اينكه بايد متوسط فضاي فرهنگي براي تماشاگر سينما را در نظر گرفت، افزود: استان اصفهان به لحاظ متوسط سرانه فرهنگي براي تماشاگران سينما، عقب تر از مناطق ديگر كشور است.
وي توضيح داد: يكي از دلايل آن توليد نشدن فيلم خوب و به تبع آن، كاهش تماشاگران در سالن سينماها است.
كارشناس ارشد سينما گفت: وقتي كه تماشاگر استقبالي از فيلم ها نكند مسوولان فرهنگي نيز به حفظ وضع موجود مي پردازند و نيازي به ارتقاي سالن ها نمي بينند.
وي افزود: از دلايل ديگر تعطيلي سينماها، نگاه متوليان فرهنگي به اين موضوع است كه نيازي به توسعه اين مراكز نمي بينند.
صديقي به عدم حمايت دولت هاي گذشته از سينماداران اشاره كرد و اظهار داشت: سينماداري اكنون صرفه اقتصادي ندارد و لذا اين عامل باعث تعطيلي سينماها شده است.
اين فيلمساز با اشاره به تعطيلي سينما فلسطين در شهر اصفهان در سال هاي گذشته گفت: سينما ايران نيز سال گذشته در اين شهر كه پايتخت فرهنگ و تمدن ايران اسلامي است، تعطيل شد.
وي تصريح كرد، مالك اين سينما درباره آخرين وضعيت آن گفته كه قرار است مجتمع پرديس سينمايي در اين مكان ساخته شود ولي تاكنون خبري از آن نيست.
مديرامور سينمايي حوزه هنري استان اصفهان نيز در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: بيش از ۴۰ سينما در استان اصفهان وجود دارد كه بيش از نيمي از آنها غيرفعال است.
«سيدمصطفي حسيني» گفت: حوزه هنري حدود هفت سينماي مجهز در اين استان دارد كه همه آنها به سيستم هاي روز مجهز شده اند و برخي آنها نيز بازسازي شدند.
وي افزود: بزودي در شهر گز نيز يك سينما با همكاري شهرداري و حوزه هنري استان افتتاح مي شود.
مديرسينما سپاهان شهر اصفهان هم به خبرنگار ايرنا گفت: اين سينما ۷۰۰ صندلي دارد و اكنون فروش و تامين هزينه هاي اين سالن خوب است و مشكلي وجود ندارد.
حسيني با بيان اينكه دو سينماي قدس و رودكي در اصفهان خصوصي است، گفت: بقيه سينماهاي اين استان دولتي است و به ارگانهايي مانند حوزه هنري، ارشاد و بنياد شهيد وابسته هستند.
براساس اين گزارش، سينماهاي استان اصفهان اكنون داراي ۴۴۰ صندلي نيمه فعال، بيش از پنج هزار صندلي فعال و سه هزار و ۴۰۰ صندلي غيرفعال است.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي اصفهان در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: اين استان از نظر ساختمان هاي سينما داراي وضع خوبي است.
حجت الاسلام و المسلمين «محمد قطبي»، تعداد سينماي موجود در شهر اصفهان را ۱۱ سالن عنوان كرد و گفت: تعداد آنها براي اين شهر حدود سه ميليون نفري اندك است.
وي گفت: بايد در اين دولت و دولت هاي آينده براي افزايش سالن هاي سينما در شهر اصفهان برنامه ريزي كرد.
وي به استقبال كم مردم از سينماها اشاره و تصريح كرد، مسوولان ذيربط بايد اين موضوع را آسيب شناسي و براي آن راهكار ارايه دهند تا اين مشكل در چند سال آينده مرتفع شود.
قطبي تاكيد كرد: خانواده هاي اصفهاني براي فرهنگ و خريد كتاب هزينه نمي كنند و مي توان گفت تا اين مشكل حل نشود، نمي توان شاهد توسعه سينما و شكوفايي استعدادها در اين كلانشهر بود.
وي، وضعيت اكران فيلم در سينماهاي استان اصفهان را خوب ارزيابي نكرد و گفت: در اين قسمت با ضعف سيستمي و سازماني مواجه هستيم كه درصدد رفع آن هستيم.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي به استقبال كم مردم از سينماها اشاره و تصريح كرد، مسوولان ذيربط بايد اين موضوع را آسيب شناسي و براي آن راهكار ارايه دهند تا اين مشكل در چند سال آينده رفع شود.
وي ادامه داد: فيلم ها بايد متناسب با نيازها و مشكلات جامعه توليد شود تا مردم را به سينماها جذب كند.
قطبي خواستار نياز سنجي از مخاطبان سينما شد و گفت: پرداختن به علاقه هاي متعدد مردم صنعت سينما را رونق مي بخشد.
وي به توزيع لوح فشرده انواع فيلم ها مجاز و غيرمجاز اشاره كرد و افزود: اين امر منجر به رونق سينماي خانگي شده و از عوامل اصلي كاهش مخاطبان سينما محسوب مي شود.
قطبي با بيان اينكه صنعت سينما مي تواند با تكيه بر قصه هاي تاريخي ايجاد جذابيت كند، تاكيد كرد: مسوولان ذيربط اين موضوع را در دستور كار خود قرار دهند.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان به فيلم هاي تاريخي از جمله حضرت محمد(ص)، يوسف پيامبر (ع) و مريم مقدس (س) اشاره و تصريح كرد، مردم ايران و حتي كشورهاي عربي براي ديدن آنها لحظه شماري مي كردند.
وي، تكراري بودن سوژه ها و محتواي ضعيف برخي فيلم ها را از جمله عوامل روي گرداني مخاطبان از سينماي ايران بيان كرد و گفت: احياي جشنواره فيلم استان ها راهكار مناسبي براي ايجاد تحرك و دادن جان تازه به فيلم هاي استان ها در كنار ساخت فيلم هاي بامحتوا است.
وي همچنين بر نياز سينما به حضور بخش خصوصي تاكيد كرد.
قطبي عدم ساخت فيلم پرمخاطب و با كيفيت و كميت مطلوب، عدم مبارزه لازم با قاچاق فيلم و كپي رايت، ارتباط ضعيف برخي صاحبان سينماها با شركت هاي پخش فيلم و ورود سريع فيلم هاي در حال اكران به شبكه نمايش خانگي را از ديگر مشكلات و موانع موجود در پيش روي سينماهاي استان اصفهان بيان كرد.
وي راهكار مناسب براي برون رفت از مشكلات پيش روي دنياي سينما را حمايت از اين هنر دانست و گفت: اكنون اين صنعت نيازمند توجه مسوولان ذيربط براي توسعه و شكوفايي است.
قطبي، فرهنگ سازي ميان مردم و مسوولان در بهره مندي از سينما و محصولات سينمايي، توجه به سلايق و نيز ايجاد زمينه براي بهره مندي از محصولات سينمايي را در كاهش موانع پيش روي سينما موثر دانست.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان يادآور شد: به ازاي هر ۱۰۰ هزار نفر بايد يك سينما به طور استاندارد در شهرهاي بزرگ احداث شود و اصفهان به طور ميانگين به ۱۵ سينما نياز دارد.
وي به وضعيت سينما فلسطين در شهر اصفهان نيز اشاره كرد و گفت: اين سينما اكنون غيرفعال است و نياز به تعمير و تعويض تجهيزات دارد.
قطبي اضافه كرد: اين سينما با توجه به قدمت و فرسودگي، نياز به بازسازي در كليه قسمت ها دارد و ارائه فعاليت هايي سينمايي مشروط به اخذ تاييديه ايمني از سازمان آتش نشاني و اداره بهداشت است.
وي گفت: در ارديبهشت سال گذشته براي بازسازي و تعميرات اساسي اين سينما از سوي مجتمع نمايشي ايران فيلم تصميم گرفته شد اما هيچگونه اقدامي تاكنون صورت نگرفته است.
وي به سينماي مجتمع فرهنگي هنري استاد فرشچيان اصفهان نيز اشاره كرد و افزود: ظرفيت اين سينما ۳۲۰ صندلي است كه مقرر شده در بيست و هفتمين جشنواره بين المللي فيلم هاي كودك و نوجوان، ويژه اصحاب رسانه فعاليت خود را آغاز كند.
قطبي با اشاره به تعطيلي سينما ايران در شهر اصفهان افزود: مجتمع نمايشي ايران فيلم ۲۹ آبان سال ۹۱ در نامه اي خطاب به اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي اصفهان اعلام كرد كه اين سينما به يكي از بانكها فروخته شده است.
وي گفت: اين بانك، سينما ايران را تحويل گرفته و درخواست ساخت مجتمع تجاري و سينمايي كرده و نقشه هاي آن را نيز به اين اداره كل براي طرح در كميسيون بند پنج تحويل داده است.
وي با بيان اينكه در شهرستان اصفهان ۱۲ سينما احداث شده است، ادامه داد: سينما آزادي دهاقان از نظر تجهيزات شرايط نامساعد دارد و در حال حاضر تعطيل است.
قطبي به سينما فرهنگ در شهرستان سميرم نيز اشاره و تصريح كرد، در زمان حاضر اين سينما تعطيل است و نياز به تعمير دستگاه آپارات، نوسازي، زيباسازي سر در سينما دارد.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان درباره سينما جام جم در شهرستان لنجان نيز گفت: حدود چند ماهي به مالك سينما بر اساس مصوبه آخرين كميسيون بند پنج فرصت داده شده تا نسبت به رنگ آميزي سالن هاي نمايش و انتظار، كف پوش كردن سالن نمايش فيلم، تعويض و تعمير اساسي دستگاه آپارات، تعويض صندلي هاي سال نمايش و نصب پرده نمايش استاندارد اقدام لازم را انجام دهد.
وي گفت: اكنون اين سينما بدليل موارد بيان شده، تعطيل است.
قطبي، سينما كوثر در شهرستان داران را غيرفعال بيان كرد و گفت: سينما فرهنگ در شهرستان اردستان و سينما لاله در شهرستان نجف آباد هم نيمه فعال است.
با اين وجود، نگاه همه سينماگران و سينما داران اين استان به دولت «تدبير و اميد» است تا با حمايت ازصنعت سينما، سينماگران نيز با نشاط فعاليت كنند و در همه نقاط استان پهناور اصفهان سالن سينما وجود داشته باشد.
فرهنگ و هنر » نبود فيلم هاي با كيفيت مشكل مضاعف سينماداران اصفهان
15:43 - سهشنبه 08 اکتبر 2013
نبود فيلم هاي با كيفيت مشكل مضاعف سينماداران اصفهان
برخي مسوولان و كارشناسان عرصه فرهنگ و سينما در اصفهان معتقدند، توليد نشدن فيلم هاي با كيفيت باعث ركود سينماها، استقبال نكردن مخاطب و ورشكستگي سينماداران اين استان شده است.
دیدگاهتان را بنویسید
اخبار شهرستان
- ضرورت پیش ثبت نام متقاضیان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی/پنجره پیشثبتنام از ۱۶ مرداد گشوده میشود
- زمین جایگزین برای احداث بزرگترین بیمارستان جنوب غرب استان اصفهان در لنجان انتخاب شد
- آیین گلریزان آزادی زندانیان جرائم غیر عمد در شهرستان لنجان برگزار شد
- ترویج محافل قرآنی باعث اعتلاء و رشد روح انسان می شود
- برگزاری روز قدس یک هفته زودتر
- از اشتغال و توانمندسازی مددجویان تا ساخت مسکن برای نیازمندان
- سهم هر دستگاه در تحقق شعار و فرمان مقام معظم رهبری باید مشخص گردد
- اولین جلسه شورای اداری شهرستان لنجان در سال ۱۴۰۲+ تصاویر
- نظارت میدانی بر بازارهای لنجان+ تصاویر
- بازار ، میدان جدید جنگ ترکیبی دشمن
- عزم ذوبآهن اصفهان برای اجرای فرمان مقام معظم رهبری در تحقق شعار سال
- حمایت دادگستری اصفهان از ذوب آهن در راستای حذف موانع تولید
- همیاری در آزادسازی زندانیان جرائم غیر عمد اصفهان
- برگزاری مراسم تکریم ومعارفه مدیرعامل ذوب آهن اصفهان
- تقدیر رئیس قوه قضاییه از ذوب آهن اصفهان
- اهدای بسته های معیشتی با پشتیبانی کارکنان ذوب آهن اصفهان
- آغاز اولین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در ذوب آهن اصفهان
- فینال مسابقات والیبال داخلی ذوب آهن با حضور مدیرعامل
- در ساخت قطعات و تجهیزات صنعت فولاد سرآمدیم
- نیروی انسانی متخصص و متعهد؛ نقطه قوت اصلی ذوب آهن اصفهان
- افتتاح و کلنگزنی ۶۶ پروژه همزمان با ایامالله دهه فجر در لنجان
- حمایت از هنرمندان بومی لنجان
- دهه فجر بهترین فرصت برای تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی است
- صعود گاندوها با انتقام سخت از بیروت
- قهرمانی بانوان ذوب آهن اصفهان در مسابقات آمادگی جسمانی
- برگزاری همایش جهادگران فاطمی و حیدریون تولید
- تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام در ذوب آهن اصفهان
- پروژه تصفیه خانه پساب ذوب آهن اصفهان تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد
- ایجاد شبهه، یکی از اهداف دشمن در جنگ ادراکی است
- طبیعت زیبای پاییزی لنجان از قاب دوربین/تصاویر
نظرسنجی
در حال حاضر نظرسنجی نداریم.