به گزارش صدای لنجان؛ دهه فجر سال گذشته بود که مردم لنجان خبر خوشی را برای یکدیگر نقل می کردند، خبری که بوی خون می داد و مردم لنجان سرمست از اینکه بستر یک کار خداپسندانه در این شهرستان مهیا شده است.
مرکز انتقال خون شهرستان لنجان که برآمده از اقدام خیران نیک اندیش این منطقه بود خون تازه ای را در رگ های سخاوتمند این مردمان این دیار جاری ساخت اما این خوشحالی گویا دیری نمی پاید چراکه خبرها از تعطیلی این مرکز حکایت دارد.
کمبود نیروی انسانی معضلی برای مرکز انتقال خون شهرستان لنجان
لطفعلی جعفری در همین خصوص و در گفتگو با صدای لنجان؛ اظهار کرد: شهرستان لنجان یکی از شهرستان های مهم استان اصفهان بوده که از جمعیت قابل توجهی برخوردار است، و وجود یک مرکز انتقال خون نقش بسزایی را در این منطقه ایفا می کند.
مدیر روابط عمومی انتقال خون استان اصفهان افزود: شبکه بهداشت شهرستان لنجان پیش از این تعهدی داده بودند مبنی بر اینکه یک پزشک و پرستار در اختیار مرکز انتقال خون لنجان قرار خواهد گرفت و حمایت هایی هم در این زمینه انجام شد که بعد از ۶ ماه همکاری به دلیل عدم توانایی استخدام نیرو از همکاری خود صرفنظر کردند.
وی بابیان اینکه مرکز انتقال خون شهرستان لنجان به حالت نیمه تعطیل درآمده است، تصریح کرد: مرکز انتقال خون شهرستان لنجان که با کمک خیران و با تجهیزات مناسبی احداث و فعالیت خود را از دهه فجر سال گذشته شروع کرده است به دلیل کمبود نیرو با مشکلاتی مواجه شده و چندی است که فقط روزهای سه شنبه از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۳:۰۰ خدمات ارائه می دهد.
جعفری خاطرنشان کرد: برای پزشکان و پرستاران بومی شهرستان لنجان که به صورت داوطلبانه می خواهند با مرکز انتقال خون لنجان همکاری کنند، امکانی فراهم شده که می توانند توسط این مرکز آموزش و دستورالعمل های اختصاصی را دریافت کنند و پس از گذشت دوره آموزشی به صورت داوطلبانه مشغول به کار شوند.
وی با اشاره به اینکه اهداء خون در شهرستان لنجان به یک سنت پسندیده تبدیل شده است، یادآور شد: استقبال مردم شهرستان لنجان از مرکز انتقال خون بسیار خوب بوده و شهرستان لنجان این پتانسیل را دارد که تعداد روزهای فعالیتش را افزایش دهد.
تامین نیروی مرکز انتقال خون لنجان بر عهده ما نیست
علی وحدتی هم در همین خصوص و در گفتگو با صدای لنجان؛ اظهار کرد: سازمان انتقال خون ارتباطی با شبکه بهداشت ندارد و تامین نیروی مرکز انتقال خون لنجان بر عهده ما نیست.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنجان با اشاره به تامین نیروی موقت برای این مرکز خاطرنشان کرد: پیش از این در قالب کمک و برای مدتی محدود نیروهای این مرکز را تامین کردیم اما تامین نیروی دائم این مرکز برعهده مجموعه شبکه بهداشت نیست و تامین نیروی چنین مراکزی را باید از فرمانداری پیگیری کرد.
محسن یونسی هم در خصوص کمبود نیروی مرکز انتقال خون لنجان اظهار کرد: مسؤولیت اصلی تامین نیرو برای این مرکز برعهده سازمان انتقال خون است و در چند ماهه گذشته مجموعه نهادهای دولتی و مردمی شهرستان لنجان تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا بستر این خدمت در منطقه مهیا شود.
شهرستان لنجان به تعهدات شش ماهه خود عمل کرده است
معاون برنامه ریزی و هماهنگی امورعمرانی فرمانداری لنجان با بیان اینکه شهرستان لنجان به تعهدات شش ماهه در قبال این مرکز انجام داده است تصریح کرد: اداره کل انتقال خون استان اصفهان اذعان دارد که مرکز انتقال خون لنجان هنوز در ردیف این سازمان قرار نگرفته و کدی دریافت نکرده است و به همین خاطر نمی تواند چارت سازمانی برای آن تعریف کند.
وی با تاکید بر فعال شدن تمام ظرفیت های مرکز انتقال خون لنجان متذکر شد: انتظار ما از مسؤولان اداره کل انتقال خون استان اصفهان این است که هر چه سریعتر روند اداری مشکلات مربوط به ثبت و دریافت کد مرکز انتقال خون لنجان را انجام دهند تا بتوانند نیازمندی های این مرکز را تامین کنند.
به گزارش صدای لنجان؛ زمانی که خیران نیک اندیش با حضور فعال خود در طرح های بهداشتی و درمانی مشارکت می کنند، کمترین انتظار آنان از مسؤولان این است که بستر لازم برای شروع فعالیت چنین پروژه هایی را فراهم کنند.
جالب است بدانیم که براساس آمارهای رسمی اعلام شده، ذخیره خون در استان اصفهان باید بالای هفت روز باشد، اما در شرایط فعلی این میزان ذخیره کمتر از سه روز است که جای دارد مسؤولان امر اهتمام ویژه ای برای ارتقاء کمی و کیفی مراکز انتقال خون در استان اصفهان به ویژه شهرستان لنجان داشته باشند.
براساس اظهارات مسؤولان گویا دریافت کد برای یک مرکز انتقال خون از اقداماتی نظیر احداث و تجهیز آن سخت تر است، که شاید لازم باشد نگاه این مسؤولان را به تلفات انسانی ناشی از خونریزی در حوادث جاده ای در همین شهرستان جلب کنیم.
انتهای پیام/ز/۲۰