به گزارش صدای لنجان؛ مهشید سلیمانی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی درباره ته دیگ گفت: این خوراکی خوشمزه دراکثرموارد به صورت (نان، برنج یا سیب زمینی) که همگی از مواد غذایی غنی از کربوهیدرات هستند، تهیه میشود.
او با یادآوری این مطلب مهم که غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند نان، برنج و سیب زمینی که براثر حرارت بالا و مستقیم به رنگ قهوهای یا سیاه در میآیند و طعم و ظاهری مطلوبی دارند؛ اظهار کرد: افراد با مصرف ته دیگ به میزان زیادی سم خطرناک به نام آکریلامید را وارد بدن افراد میکنند.
سلیمانی تصریح کرد: آکریلامید مادهای اسیدی و سرطان زا است که در مقایسه با دیگر مواد سمی شناخته شده در غذاها، برای انسانها تا ۱۰۰ برابر خطرناکتر است و در اثر حرارت زیاد و مستقیم در نان، برنج، سیب زمینی و دیگر کربوهیدارت تولید میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی افزود: این ماده به محض ورود به بدن تجزیه شده و با اثر بر روی DNA و ایجاد جهش در ژنها موجب بروز سرطان، افزایش سطوح فاکتورهای التهابی، افزایش خطر اترواسکلروز، اختلالات باروری، تحریک و قرمزی پوست و چشمها میشود.
سلیمانی ادامه داد: بطور کلی کم کردن حرارت (در مراحل مختلف آماده سازی مواد غذایی) یا استفاده از حرارت غیر مستقیم در پخت غذا توصیه میشود. هرچه رنگ تهدیگ تیرهتر شود، میزان آکریلامید تشکیل شده بیشتر است.
او در پایان یادآوری کرد: سلامتی خود را فدای طعم لذیذ تهدیگ و نانهای برشته نکنید و اگر قصد خرید نانهای نازک برشته شده را دارید، آنهایی را انتخاب کنید که رنگ روشنتر و آکریلامید کمتری دارند.
انتهای پیام/باشگاه خبرنگاران جوان