به گزارش لنجانا «مادر مریم اگنس» از اعضای کاروان زائران صلح سوریه، رئیس جریان مصالحه سوریه با حضور در خبرگزاری فارس به سوالات درباره اهداف این کاروان گفت.
وی در این باره گفت: کاروان صلح تلاشی بین فعالان صلح در برخی از کشورها از استرالیا تا ایرلند تا بریتانیا تا لبنان است و تلاشی از پاکستان و هند و همکاری فعالانی از سوریه است.
اگنس افزود: همگان دور خانم مایرید ماگوایر که برنده جایزه صلح نوبل هست جمع شدهاند که به وضعیت در سوریه اهتمام دارد و به تلاش بر ایجاد صلح در سوریه از طریق مصالحه و کمک به مردم سوریه معتقد است تا مشکلات آنان بدون دخالت خارجی حل شود لذا به ایران آمدیم چرا که ایران در رأس دوستان حقیقی سوریه است؛ کسانی که به دنبال حل واقعی و کمک به مردم سوریه هستند.
* مسلمانان و مسیحیان در سوریه به ادیان مختلف احترام میگذاشتند
وی درباره نقش ادیان مختلف حاضر در این کاروان برای حل این مشکل گفت: مردم سوریه سکولار هستند و معتقدند دین امری خصوصی است و حکومت برای همه است؛ حکومت سوریه نیز حکومتی سکولار است و مردم سوریه از یک سابقه چند ادیانی تشکیل شده است و شاهد یک جامعه چندقطبی هستیم که اجزا و اقشار مختلف آن برای دههها در صلح کنار هم زندگی میکردند.
اگنس با بیان اینکه اسلام در سوریه نیز یک اسلام میانهروست، افزود: ما تنها در قرن 14 در سوریه شاهد حضور متفکر تکفیری به نام ابنتمیمه هستیم اما صدای او هیچ وقت به طور واقعی در درون جامعه سوریه شنیده نشد چراکه جامعه اسلامی سوریه شاهد دوران امویئی بود که با نگاه باز در آن دوران اسلام و مسیحیت و دیگر ادیان هیچ اختلافی نداشتند و با هم زندگی میکردند.
وی با بیان اینکه مردم سوریه میانهروانه در کنار هم زندگی میکردند و به مذاهب هم احترام میگذاشتند، تصریح کرد: ما درباره مذهب دیگران با احترام سخن میگفتیم و قبلاً کسی از دیگری نمیپرسید که دین تو چیست و به عنوان یک انسان و شهروند با هم احترام برخورد میکردیم اما در پی بحران سوریه جریان تکفیری در جهان عرب و جهادیها با یک پوشش جهانی مداخله کردند و انقلاب سوریه خیلی سریع عنوان اسلامی گرفت.
اگنس افزود: آنها آمدند و گفتند «مسیحیان باید به بیروت بروند و علوی باید به تابوت بروند» و این یک تبعیض نژادی با نفرت بالاست که میگفتند و میگویند ما هر کس که مثل ما نباشد میکشیم.
* هدف تکفیریها شکستن وحدت جامعه سوریه بود
این راهبه مسیحی هدف آنان را شکستن وحدت جامعه سوریه دانست و گفت: آنها اهداف خود را زیر اسم اسلام پنهان کردند در حالی که این مبلغان مذهبی تنها با یک هدف از 80 کشور وارد سوریه شدند و آن اینکه سوریه را از بین ببرند چراکه وقتی وارد جایی میشدند اماکن، مدارس، موزهها، معابد، بیمارستانها و… را نابود میکردند و مردمی که از آنها حمایت نمیکردند را میکشتند.
وی با بیان اینکه حوادث رخ داده در سوریه «انقلاب» نیست، افزود: نقش ادیان امروز در دنیا این است که بفهمیم چه چیزی در سوریه اتفاق افتاده و به اساس خدایی برگردیم تا سوریه جدیدی را بیابیم که یک آنتیبیوتیکی به آن تزریق شده که علیه هر نوع نفرت مذهبی است.
اگنس این مسیر را مسیر یک جریان بزرگ مصالحه خواند و تاکید کرد: همه مردم سوریه و رهبران مذاهب مختلف باید ببخشند، گفتوگو کنند و مصالحه کنند؛ مسلما اشتباهاتی از سوی دولت و معارضان سوریه صورت گرفته و خونریزی شده، اما با بخشش و با تمرکز برای رسیدن به یک راهحل مسالمتآمیز رهبران مذهبی میتواند جامعه خود را به سوی یک مصالحه بکشاند و این دلیلی است که ما در ایران هستیم.
* وجود دانشگاههای ادیان در ایران خیلی مهم است
وی با اشاره به وجود جامعة المصطفی و دانشگاه ادیان در ایران، افزود: اینکه این دانشگاهها براساس گفتوگو و شناخت دیگران ساخته شده خیلی مهم است، چرا که مذاهب جداکننده نیستند بلکه وحدت بخش هستند؛ مذاهب تنفر را آموزش نمیدهد بلکه عشق و تحمل دیگری را میآموزانند و این نقش ادیان است.
مادر مریم اگنس در ادامه به نقش صهیونیستها در حوادث رخ داده در سوریه اشاره کرد و گفت: برخی امارهها نشان میدهد که اسرائیلیها مسلحین جنگجوی تروریست سوری را هنگام جراحت در بیمارستانهایشان پذیرش میکنند و از آنها حمایت میکنند.
وی با بیان اینکه تمام کشورها و بهویژه رژیم صهیونیستی از ضعیف شدن سوریه خوشحال میشوند، با اشاره به نقش این رژیم در مهاجرت مسیحیان، افزود: کسانی که به جریانهایی که به دنبال خروج اقلیتها از سوریه کمک میکنند و بین شهروندان تفرقه میاندازند به تثبیت سوریه کمک نمیکنند.
اگنس ادامه داد: توطئه برای مهاجرت همه در حال صورت گرفتن است و الان 9 میلیون سوری در کشور و یا در خارج از کشور آوارهاند و این یک عملیات جامع است که در کل سوریه انجام میدهند که مسیحیان نیز جزو آنها هستند.
این راهبه مسیحی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است حرکت کاروان زائران صلح سوریه درجاهایی چون آفریقای مرکزی، مصر و نیجریه، اجرایی شده و یا الگوبرداری شود، گفت: برخی این کاروان فعالان مثل مایرید ماگوایر و حزب ویکی لیکس دارای نمایندگان در سراسر جهان هستند تا برای ایجاد صلح تلاش کنند و جلوگیری از تندروی بکنند اما نمیدانم در این کشورها هم میروند یا نه.
* پاپ قدرت مداخله در سیاست کشورهای بزرگ را ندارد
وی در بخش دیگری از این این گفتوگو به سیاست پاپ فرانسیس اول درباره اوضاع سوریه اشاره کرد و گفت: پاپ نگران سلامت همه انسانهاست و مسئول مسیحیان و بهویژه کاتولیکها در شرق است اما او در سیاست کشورهای بزرگ مداخله نمیکند و بعضاً نمیتواند مواضعی اتخاذ کند که جلوی کشورهای بزرگ را بگیرد چرا که در کشورهای آنها مسیحیان وجود دارند.
اگنس با بیان این که پاپ خواهان صلح و محبت و احترام قوانین بینالمللی است در مورد موضع پاپ درباره مداخله آمریکا در سوریه و دعا برای آن، گفت: ما موضع پاپ در مورد مداخله احتمالی امریکا در سوریه در تابستان گذشته را اتفاقی پیامبرگونه میدانیم چرا که همه را ساکت کرد و خواستار دعا برای سوریه شد و با این کار تلاش کرد تا جهان از جنگ به سوی صلح و آتشبس برود؛ در روز دعا من آنجا بودم و با پاپ دعا کردیم و ما صدها هزار نفر بودیم و از همه دنیا آنجا بودند و مریم عذرا را شفیع قرار دادند تا جلوی اتفاقات جنگطلبانه را بگیرند.
* عمیقاً تحت تأثیر ساختار مذهبی قم و ارزشهای دینی در قم قرار گرفتیم
وی همچنین درباره دیدار از قم و دیدار با آیتالله جوادی آملی، گفت: ما عمیقاً تحت تأثیر ساختار مذهبی قم و ارزشهای دینی در قم قرار گرفتیم و آنچه آنجا دیدیم خرد آیتالله بود.
اگنس افزود: او به تغییر و تحول درون انسان توجه دارد و از ما خواست و به ما گفت که مرهم جنگ، مبارزه با خود و غرور و انانیت است؛ یعنی صلح در کمال شخصی انسانها نهفته است و این پیام خرد است و دنیای امروز به شدت نیازمند این ارزشهای روحی و معنوی است.