به گزارش لنجانا به نقل از فارس روزنامه السفیر لبنان نوشت: نمایندگان مجلس لبنان هنوز بر سر نام سیزدهمین رئیس جمهور تاریخ کشورشان و چهارمین رئیس جمهور پس از امضای توافقنامه طائف بین گروه های سیاسی این کشور به توافق نرسیده اند.
به نوشته السفیر نتایج نظرسنجی که موسسه «دیدگاه ها برای پژوهش ها و مشاوره ها» با همکاری روزنامه السفیر درباره رئیس جمهور آینده لبنان برگزار کرد نشان می دهد که مردم لبنان نظرات پراکنده ای در این باره بیان می کنند و هیچ کدام از افراد مطرح از درجه محبوبیت بالایی برخوردار نیستند.
نتایج این نظرسنجی نشان داد که 13 درصد لبنانی های می خواهند میشل عون، رهبر جریان آزاد ملی ( از هشت مارس) و رئیس فراکسیون تغییر و اصلاح در پارلمان این کشور (بزرگترین فراکسیون مسیحی) رئیس جمهور شود.
بر اساس این نتایج «سلیمان فرنجیه»، نماینده مجلس لبنان و رئیس حزب المرده که به حمایت از مقاومت ضد صهیونیستی معروف است با کسب 10 درصد آرای شرکت کنندگان در نظرسنجی پس از عون بیشترین شانس را برای رسیدن به کاخ بعبدا دارد.
در این نظرسنجی «سمیر جعجع»، رئیس حزب نیروهای لبنانی و «زیاد بارود»، وزیر سابق شش درصد آرای شرکت کنندگان را بدست آورده اند.
در این نظرسنجی «پطرس حرب»، نماینده 14 مارسی ها در مجلس، سه درصد آرا، «ریاض سلامه»، رئیس بانکی در لبنان، و عماد قهوهچی فرمانده کل ارتش دو درصد و و جان عبید یک درصد آرا را بدست آورده است.
مساله قابل توجه در این نظرسنجی این بود که 29 درصد شرکت کنندگان درباره اینکه چه کسی رئیس جمهور آینده است ابراز بی اطلاعی کردند و 23 درصد از دادن جواب امتناع کرده و چهار درصد هم اسامی افرادی غیر از نامزدهای مطرح را بیان کردند.
این نظرسنجی از پانصد شهروند لبنانی از استان ها و شهرهای مختلف گرفته شده است
السفیر ادامه داد: با توجه به اینکه رئیس جمهور لبنان از بین طائفه مسیحی در این کشور انتخاب می شود این انتخابات از اهمیت بیش تری برای مسیحیان به نسبت دیگر طوائف لبنانی برخوردار است.
29 درصد شرکت کنندگان شیعه در این نظرسنجی به میشل عون رای دادند و پس از آن سلیمان فرنجیه 18 درصد و جعجع هم صفر درصد آرای شیعیان را بدست آورده است.
9 درصد اهل تسنن شرکت کننده در این نظرسنجی هم جعجع را برگزیده اند و پس از آن فرنجیه با 8 درصد آرا، بارود حرب با شش درصد آرا و میشل عون با چهار درصد آرا بیشترین رای را در بین اهل تسنن به خود اختصاص دادند.
بر اساس نتایج این نظرسنجی 81 درصد شرکت کنندگان اهل تسنن عملکرد میشل سلیمان را در دوره ریاست جمهوری خود مثبت ارزیابی کردند و از بین شیعیان شرکت کننده هم 37 درصد عملکرد وی را مثبت خواندند.
بیشتر شیعیان معتقدند عملکرد سلیمان در دوره ریاست جمهوریاش بد بوده است.