به گزارش صدای لنجان؛ حسن اکبرزاده روانشناس و مشاور درباره آسیبهای تحقیر کردن همسر بر زندگی زناشویی اظهار کرد: تحقیر نوعی واکنش است که توانمندیهای طرف مقابل را کم اهمیت جلوه میدهد.
وی افزود: تحقیر همسران توسط یکدیگر، ریشه در ملاکها، معیارها و نحوه انتخاب آنها دارد.
این روانشناس بیان کرد: موضوع تحقیر کردن، یک مسئله عمیق و ریشه دار در روابط زوجین است که پیامدهای جبران ناپذیری را در تمام دوران زندگی به همراه دارد و به غیر از زوجین، همه اعضای خانواده را درگیر این موضوع میکند.
او تضعیف اعتماد به نفس همسر را یکی از پیامدهای ناشی از تحقیر زوجین دانست، گفت: از دیگر پیامدها تحقیر همسران میتوان به سردی در روابط زوجین، مشکل در برقراری و ادامه ارتباط بین فردی، افسردگی، کم شدن صمیمیت در روابط خانوادگی، خود مقایسهگری منفی، درگیری با افکار و احساسات و رفتارهای منفی و افت انگیزه و علاقه برای ادامه زندگی اشاره کرد.
اکبرزاده ادامه داد: نداشتن برنامهریزی مناسب برای امور، حساس نبودن به سلامت روانی و جسمانی خود و اعضای خانواده، سعی در بکارگیری رفتارهای اجتنابی، عدم احساس تعلقخاطر در رابطه، کم شدن احساس ارزشمندی، احساس قربانی شدن، تضعیف مسئولیت پذیری، نادیدهگرفتن مسائل مربوط به همسرداری و نادیدهگرفتن مسائل مربوط به فرزندپروری از دیگر پیامدهای تحقیر همسران است.
این روانشناس تصریح کرد: در این خانوادهها، نهایتا با فردی افسرده و کمانرژی و مضطرب روبرو هستیم که انگیزه کافی برای سرمایهگذاری روانی در زندگی مشترک ندارد و این مسئله به صورت یک چرخه معیوب، آثار مخربی در همه روابط زوجین و فرد تحقیرکننده خواهد گذاشت.
او افزود: این سبک زندگی به غیر از زوجین، زندگی فرزندان را نیز تحت تأثیر قرار میدهد و حتی میتواند به یک مشکل بیننسلی تبدیل شود که هر کدام از فرزندان نیز در زندگی آتیشان این روند را تکرار خواهند کرد.
اکبرزاده با اشاره به حاکم شدن این قبیل روابط میان زوجین در برخی از خانوادهها، گفت: اغلب در این گونه از خانوادهها در صورت وجود فرزندان، شاهد مثلث سازی و تشکیل ائتلافهای متشکل از یکی از والدین با فرزندان علیه والد دیگر هستیم که ممکن است این اقدام به طور مقطعی و موفت مشکلات خانوادگیشان را حل کند، اما در نهایت همه اعضای مثلث آسیب خواهند دید که در این میان آسیب فرزندان جدیتر است.
این روانشناس تصریح کرد: ممکن است به نظر برسد که تحقیر کردن همسر تنها به خود او آسیب میرساند و یک مشکل یا مسئله سطحی است، اما نه تنها میتواند زندگی فعلی زوجین، بلکه زندگی فرزندان آنها را نیز تحت تأثیر قرار دهد، چراکه از دیدگاه یادگیری اجتماعی، بخش عمدهای از یادگیری از طریق مشاهده و الگوبرداری شکل میگیرد.
انتهای پیام/باشگاه خبرنگاران جوان