به گزارش لنجانا مصطفی طغیانی امروز در گفتوگو با فارس در ارتباط با فعالیتهای بخش ترویج کشاورزی اظهار داشت: ترویج کشاورزی بیشتر بر پایه ترویج یافتههای جدید بوده که در این زمینه فعالیتهایی از قبیل نشر نشریات ترویجی، پوستر و برنامههای تلویزیونی انجام شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد 100 نفر سربازان سازندگی که دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد کشاورزی امور دام و امریه وزارت جهاد کشاورزی بوده که در دهستانها زیر نظر اداره ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی استان مشغول به انجام فعالیتهای ترویجی و آموزشی هستند.
مدیر ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: از دیگر اقدامات اداره ترویج کشاورزی استان هماهنگی و نظارت بر فعالیتهای عمرانی، ترویجی و آموزشی مراکز خدماتی جهاد کشاورزی است.
این مسئول خاطرنشان کرد: بذرهایی را که در مراکز تحقیقاتی به نتیجه رسیدهاند از ایستگاههای تحقیقاتی به مزارع کشاورزان منتقل شده و در غالب ایدهای جدید که کاربردی نیز بوده در زمین کشاورزان به عمل میآید که انجام این اقدامات باعث ترویج روشهای نوین در میان کشاورزان میشود.
طغیانی با بیان اینکه آموزش زنان روستایی با استقبال زیادی در میان زنان روستایی روبهرو بوده تصریح کرد: تعداد صندوق حمایت از بخش کشاورزی خرد بوده که توسط زنان کشاورز روستایی اداره میشود و مقداری هم اعتبار بلاعوض جزئی در حد 4 میلیون تومان توسط مجموعه ترویج کشاورزی کشور برای انجام فعالیتهای ترویجی و مشاغل خانگی کمک شده است.
وی با اشاره به اینکه طبق نظرسنجی انجام شده در برنامه تلویزیونی فعالیت این اداره مطلوب بوده است تاکید کرد: تا زمانی که فعالیتهای ترویجی انجام نشود به طور قطع هرگونه عمل جدید و نوینی نمیتواند موفقیتآمیز باشد که این نشاندهنده نقش محسوس و مهم بخش ترویج در امور کشاورزی است.
* امسال تمام جلسات آموزشی ترویجی براساس موضوع خشکسالی پیش رفته است
مدیر ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: امسال با توجه به جریان داشتن رودخانه زاینده به مدت کوتاه که حتی پاسخگوی نیاز آبی یک دوره کشت ذرت نبود تمام اطلاعیه صادره از سوی اداره ترویج کشاورزی ترویج الگوی کشتی بود که براساس آن کشاورزان بر روی محصولاتی مانند گلرنگ و سبزیجاتی که دوره رویش آنها کم بوده و در طی 50 تا 60 روز آبیاری به نتیجه میرسد کار کنند.
وی بیان داشت: به کشاورزان برنجکار منطقه لنجان، فلاورجان، اصفهان، نجفآباد و خمینیشهر نیز با صراحت اطلاعیه دادهایم که کشتهای جایگزین را مانند دانههای روغنی و یا محصولاتی که بتواند جایگزین برنج باشد و آب کمتری نیاز داشته باشد را کشت کنند.
طغیانی با بیان اینکه امسال در تمام جلسات آموزشی براساس موضوع خشکسالی پیش رفتهایم افزود: در حال حاضر پوستر خشکسالی را در دست چاپ داریم که براساس آن کشاورز در یک نگاه بداند که باید چه چیزی کشت کند.
این مسئول ادامه داد: با توجه به مشکلات کشور و عدم تخصیص اعتبارات به موقع در دو سال اخیر مشکلی که با آن مواجه بودهایم مشکلات بوده که موجب شده تا نتوانیم رسالت ترویج را به خوبی انجام دهیم.
مدیر ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی استان اصفهان متذکر شد: در حال حاضر حدود 144 شرکت خدمات مشاورهای مهندسی در بخش کشاورزی وجود دارد که فعالان آن از فارغالتحصیلان کشاورزی هستند که به دلیل کمبود اعتبارات نتوانستیم از این عزیزان استفاده کنیم و این موجب کند شدن روند انجام فعالیتهای ترویجی است و این در صورتی است که به هر میزانی در برنامههای ترویجی و آموزشی هزینه شود نتیجهبخش بوده و هیچگونه ضرر مالی ندارد.