به گزارش صدای لنجان؛ تنیس یکی از ورزشهای راکتی است که از جذابیتهای خاصی برخوردار است و طرفداران ویژه خود را نیز دارد.
این ورزش در زمینهای خاکی یا چمنی برگزار میشود و با توجه به حضور انگلیسیها در ایران قبل از انقلاب، پیدایش تنیس در ایران به بعد از جنگ جهانی دوم بر میگردد و این ورزش در تهران و آبادان رونق خاصی داشته است.
اصفهان هم از قطبهای تنیس ایران است و از امکانات لازم برخوردار بوده و از گذشته در کشور مطرح در این زمینه است؛ حضور تنیسورهای اصفهانی در تیم ملی شاهد این مدعاست و در حال حاضر نیز دو تنیسور تیم ملی یعنی شاهین خالدان و حمیدرضا نداف اصفهانی هستند.
از همین رو این هفته به سراغ یکی از پیشکسوتان تنیس اصفهان رفتیم که از سال ۱۳۵۳ فعالیت خود در تنیس را آغاز کرده است؛ احمدرضا جمالیان در این خصوص اظهار داشت: اولین بار که وارد ورزش تنیس شدم ۸ ساله بودم که به عنوان توپ جمعکن وارد زمینهای تنیس شدم.
* پسرم با اجبار من به تنیس رفت
وی با بیان اینکه حیدرعلی دهقانی و محمدعلی مستعد مربیانش بودهاند، گفت: در سن ۱۲ سالگی اولین بار قهرمانان نوجوانان اصفهان شدم و تا سن ۱۶ سالگی این قهرمانی ادامه داشت و از سال ۱۳۵۶ تا سال ۱۳۷۵ در ردههای مختلف قهرمان تنیس استان بودم.
پیشکسوت تنیس اصفهان که به واسطه دایی خود به این رشته علاقهمند و در مدرسه تنیس روی میز و فوتبال هم بازی میکرده است در مورد مکانهای تمرینی خود تصریح کرد: در باشگاه شاهین تمرین میکردم که در سال ۱۳۵۶ تخریب شد و از آن به بعد در ورزشگاه انقلاب تمرین میکردم؛ پس از انقلاب نیز در زمینهای آمریکاییها در زیر پل غدیر تنیس بازی میکردم و در نهایت به باشگاه آبشار پیوستم.
وی در سخنانی جالب اظهار کرد: خیلی دوست داشتم پسرم در تنیس فعالیت کند و در اوایل هم علاقه زیادی به این رشته نداشت اما پس از چند سال سخت علاقهمند به تنیس شد و امیدوارم به درجات بالایی برسد.
جمالیان از سال ۱۳۶۱ مربی تنیس شده و جزو اولین مربیهای کارتدار اصفهان بوده و اکنون نیز در عرصه مربیگری فعالیت میکند.
* هزینههای تنیس بسیار سنگین است
در ادامه نظر وی را در خصوص اینکه تنیس ورزش پولدارهاست جویا شدیم و اینگونه گفت: به نظر من تنیس تفریح پولدارها است ولی اغلب قهرمانان این رشته از قشر ضعیف جامعه هستند؛ البته هزینههای این رشته بسیار سنگین است و فعالیت در این رشته مشکل است.
پیشکسوت تنیس اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان از استانهایی است که زیرساختهای بسیار خوبی دارد هم بیان داشت: از گذشته ورزشکاران اصفهانی بهترینهای کشور بودند و خودم هم چندین بار به تیم ملی راه پیدا کردم؛ در حال حاضر هم برای پیشرفت فرصت خوبی داریم.
جمالیان ادامه داد: در جذب بودجه و سرمایهگذار مشکل داریم، رئیس سابق هیأت تنیس استان هم در جذب سرمایه کمتر کار کرد و تیمها به مشکل برخوردند؛ زحمتهای زیادی برای ورزشکاران کشیده میشود و امیدواریم آینده خوبی برای اصفهان رقم بخورد.
* مشورت با افراد خبره در دستور کار رئیس هیأت باشد
وی ابراز امیدواری کرد فرهاد رحیمی، رئیس جدید هیأت تنیس استان اصفهان بتواند با پیشکسوتان تنیس بیشتر در ارتباط باشد و گفت: به وی توصیه کردهام که اگر با افراد خبره همکاری کند پیشرفت خوبی در تنیس اصفهان شاهد خواهیم بود.
پیشکسوت تنیس اصفهان اینگونه عقیده دارد که شاهین خالدان، تنیسور اصفهانی تیم ملی بسیار عالی بازی میکند و بازیکنان دیگری مثل حمیدرضا نداف، فرشاد طلاور و محمود جمالیان هستند که حرف اول را در کشور میزنند و میتوانند به تیم ملی کمک کنند.
جمالیان که توانایی تیم ملی را حضور در دسته دوم آسیا میداند، افزود: مربی سطح بالایی در تیم ملی نداریم، همچنین مسابقات برونمرزی برای ملیپوشان پیشبینی نمیشود تا آمادگی آنها به بالاترین سطح برسد؛ فدراسیون باید ملیپوشان را برای حضور در مسابقات فیوچرز حمایت کند.
وی در خصوص وضعیت پیشکسوتان هم گفت: در تنیس اصفهان چیزی به نام پیشکسوت نداشتهایم و هیچکس هیچ احترامی برای آنان قائل نشده است و در زمان خوروش افرادی به عنوان پیشکسوت شناخته میشدند که در تنیس اصفهان جایگاهی نداشتند.
با توجه به بالا بودن تب فوتبال و جام جهانی نظر جمالیان را در این مورد جویا شدیم که اذعان کرد: تا زمانی که ایران در مسابقات حضور داشت بازیها را تماشا میکردم، اکنون نیز کم و بیش جام جهانی را دنبال میکنم و از بازیهای برزیل لذت میبردم، دوست دارم فرانسه قهرمان شود.
انتهای پیام/فارس