به گزارش صدای لنجان؛محسن کوهکن اظهار داشت: معتقدیم لایحه بودجهای که توسط دولت نوشته میشود، نباید از نظر حجم کمی، در حدی باشد که بررسی آن از عهده نمایندگان مجلس آن هم در مدت زمان محدودی که براساس آیین نامه در اختیار دارند، خارج باشد و آنها نتوانند به درستی به آن ورود پیدا کنند.
وی افزود: امروز همچنان نمایندگان براساس اطلاعاتی که دولت ارائه میدهد تصمیم گیری میکنیم، چرا که زمان لازم برای رسیدگی به اعتبارات شرکتهای دولتی را ندارند.
زمان بیشتری برای رسیدگی به بودجه شرکتهای دولتی می خواهیم
نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قسمت عمده لایحه بودجه به شرکتهای دولتی باز میگردد و ما هیچگونه بررسی ماهوی دقیقی در این زمینه نمیکنیم؛ بلکه باید ماهیت را مورد تحلیل قرار داد تا ببینیم شرکتهای دولتی که میلیاردها پول در اختیار دارند، چه میزان بازدهی داشتهاند.
وی با بیان اینکه پیشنهادی را به کمیسیون اقتصادی ارایه کرده و برای دفاع از آن نیز حضور پیدا کردم، اما مجلس باید برای عملیاتی شدن آن رای دهد و اراده محکمی برای اجرای آن نیز وجود داشته باشد، بیان کرد: پیشنهاد این بود که دولت بودجه شرکتهای دولتی را تا آخر تیر و یا حداکثر مرداد به مجلس ارایه دهد و بودجه عمومی را در زمان مقرر خود تسلیم کند.
برخی نمایندگان تنها به فکر حوزه انتخابیه خود هستند
کوهکن تصریح کرد: ما به عنوان نمایندگان مردم در مجلس سالهاست نقشی در بررسی دقیق و عمیق سند دخل و خرج دولت که لایحه سال بعد است، نداریم، از طرفی بعضی از نمایندگان مجلس در زمان بررسی لایحه بودجه مشغول این مسئله میشوند که در این زمان محدود پیشنهاداتی در مورد حوزههای انتخابیه خود بدهند.
وی گفت: باید توجه داشت در حال حاضر برخی نمایندگان ردیفهای لایحه را میخوانند و به دنبال آن هستند که چرا حوزه انتخابیه اعتبار لازم را نداشته است، به خوبی به یاد دارم در سنوات گذشته در یکسالی که آماری را استخراج کردیم، نمایندگان مجلس برای حوزههای انتخابیه خود نزدیک به هزار پیشنهاد ارایه کرده بودند.
نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس شورای اسلامی افزود: نکته مهم و قابل توجه آن است که از این تعداد پیشنهاد ارایه شده حتی یک پیشنهاد در صحن علنی مطرح نشد و به نوعی یک کار بیهوده که هیچ فایدهای را به همراه نداشت انجام گرفته بود. شأن نماینده مجلس این نیست که در زمان بررسی بودجه تنها برای پروژهای در حوزه انتخابیه خود پیشنهاد ارایه کند.
وی تصریح کرد: شأن نماینده مجلس آن است، که درآمدهای کلان کشور چه از محل نفت و چه از محل مالیات و خدماتی که دولت ارایه میکند، دقیق مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه دست پیدا کند که آیا این درآمدها تحقق پیدا خواهد کرد یا خیر.
نمایندگان نتوانستهاند در ریز اعتبارات شرکتهای دولتی وارد شوند
کوهکن خاطرنشان کرد: اینکه ما درآمدی را پیشبینی کرده و بعد به علت عدم تحقق آن تا پایان سال بعد، مثلا اعتبارات تملک دارایی و یا عمرانی را ۵۰ درصد تخصیص دهیم این به معنای آن است که اجرای یک پروژه عمرانی به درازا کشیده و غیر اقتصادی شده است، از سوی دیگر شیرینی کاری که قصد اجرای آن برای مردم داشتهایم را نیز از بین برده است.
وی ادامه داد: شاید مردم در این خصوص صحبتی نکنند، اما این مسئله را به پای ناکارآمدی و عدم کاربلدی نمایندگان میگذارند.
نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس به جای اینکه چندین ساعت به گزارشهای وزیر نفت، مرکز پژوهشها و … بپردازد باید به ماهیت قضیه وارد شود و با بررسیهای دقیق مشخص کند که به طور مثال سال آینده چه اتفاقاتی در حوزه نفت خواهد افتاد و این مهم دارای دو بخش است.
وی اظهار داشت: بخش اول آن است، به سراغ شرکت نفت رفته که چه اقداماتی برای صیانت از ذخایر خود انجام داده و چگونه میتواند آن را حفظ کند و نکته دوم قیمت نفت است که چه قیمتی را پیشبینی میکند. به هر میزان این اطلاعات نزدیک به هدف باشد، محلی را که برای درآمد دولت از این محل میبیند به واقعیت نزدیکتر خواهد بود، البته این مسئله خود، کاری زمانبر است.
کوهکن بیان کرد: مردم باید این واقعیتهایی را که در حال رخ دادن است، بدانند و قطعأ با یکی دو جلسه نمیشود تشخیص داد که آیا روندی که اخذ مالیات در کشور وجود دارد، روندی صحیح بوده یا خیر.
وی ادامه داد: همچنین باید بررسی شود مالیاتی که از ارایه خدمات گرفته میشود تا چه اندازه منطبق بر واقعیتها است، اما متاسفانه در حال حاضر ما به این موضوعات نیز ورود پیدا نمیکنیم. چرا که نمایندگان این فرصت را در اختیار نداشتهاند و نتوانستهاند در ریز اعتبارات شرکتهای دولتی وارد شوند.
نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس شورای اسلامی گفت: باید وقت کافی برای رسیدگی در اختیار داشته باشیم تا به سمتی حرکت کنیم تا با تحلیل و بررسی به این نتیجه دست پیدا کنیم که اگر بخشی از درآمدهای مالیاتی امسال و یا سال گذشته تحقق پیدا نکرده به کجا باز میگردد. آیا آنچه قانونگذار تصویب کرده، ضریب و نرخی که داده اشتباه بوده و یا اینکه شیوههای اجرا اشکال داشته و یا مکانیزم محاسبه برای جلوگیری از فرار مالیات اشکال دارد و بررسی این گونه مسایل شأن نماینده است.
روش بودجه نویسی باید تغییر کند
وی خاطرنشان کرد: نباید فراموش کرد ما در بخش خدمات نیز به همین شکل درگیر مسایل هستیم و زمان کافی برای بررسی در این حوزه نیز وجود ندارد، از این رو باید به جای اینکه بودجه طولانی چند هزار صفحهای ارایه شود، در بودجه ریزی به سمتی حرکت کنیم تا تعداد صفحات لایحه به دو صفحه کاهش پیدا کند.
وی تصریح کرد: وقتی لایحه بودجه تنها در دو صفحه تنظیم شود و کاهش صفحات لایحه بودجه قطعأ درآمدها واقعی و هزینهها براساس قوانین واقعی و در سرفصلهای مشخص تعیین خواهد شد.
کوهکن ادامه داد: آقای رئیس جمهور در یکی دو نوبت صحبتهایی را داشتهاند و در برخی جاها نیز خطابشان به مردم بوده که اگر لایحه بودجه که از سوی دولت به مجلس ارایه شده، به صورت کامل تصویب شود، ما این کارها را انجام میدهیم.
وی اظهار داشت: رئیس جمهور اهداف مختلفی از جمله ایجاد اشتغال را در زمینه لایحه بودجه ارایه کرده و بر همین اساس امروز مطالبه رئیس جمهور این است که بودجه آکبند مورد تایید قرار گیرد و قصد دارد بگوید چنانچه مجلس در حوزه لایحه ورود پیدا کرد و محتوای آن را برهم زده شد، شعارهایی که دادهایم، تحقق پیدا نخواهد کرد و از این طریق توپ را در زمین مجلس میاندازد.
کوهکن افزود: معتقدم مجلس باید یا لایحه بودجه ارایه شده توسط رئیس جمهور را رد کند و یا بودجه را یک جا و بدون تغییر امضا و برای اجرا به رئیس جمهور بدهد و ما مسایل را رصد کنیم.
وی گفت: اگر سال آینده وعدههای رئیس جمهور عملی شد و همان میزان شغل را ایجاد کرد، ما در مجلس جشن تقدیر از رئیس جمهور را برگزار کنیم و چنانچه این مهم محقق نشد، به وظیفه قانونی خود عمل کنیم و اینگونه مجریان امر نیز متوجه میشوند آن کسی که در مقام نظارت قرار دارد با کسی رودربایستی نخواهد داشت.
نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رئیس جمهور، مسئولیت اداری و مالی کشور را به عهده دارد، ادامه داد: در قوانین دایمی کشور روحیه عدالت در دل قوانین نهفته است.
کوهکن بیان کرد: ما معتقد هستیم شأن مجلس نیست با اختصاص یک ردیف، دست و بال دولت را ببندد، اما در شان ما است که کلان درآمدها در بخش مالیات، فروش نفت و بخش خدمات را مشخص کنیم و بعد آنها را به درستی تقسیم کنیم.
خروجی اعتبارات هر استان و شهرستان اعلام میشود
وی افزود: نامهای را به رئیس مرکز پژوهشهای مجلس دادم و از این مرکز درخواست کردم تا خروجی اعتبارات هر استان و شهرستان را از ابتدای انقلاب تا کنون استخراج کند، تا مشخص شود این جو روانی که کدام استان سهم بیشتری داشته و یا کمتر، از بین برود.
نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر امروز به دنبال اجرای عدالت هستیم این خواسته عمومی مجلس از مرکز پژوهشها است و باید توجه داشت این درخواست در چارچوب وظایف مرکز پژوهش ها بوده است. چرا که ۳۸ سال است که به برخی استانها بودجه محرومیت اختصاص پیدا میکند، اما محرومیت همچنان باقی است.
وی تصریح کرد: امروز باید مشخص شود، آیا پول برای محرومیت ندادهایم و یا محرومیت را درست تعریف نکردهایم و یا اینکه پولها جای دیگری هزینه میشود. اگر مرکز پژوهشها اعتبارات استانها و شهرستانها را استخراج کند به آمار و ارقام درستی در این زمینه دست پیدا خواهیم کرد.
کوهکن با انتقاد از عدم اجرای «قانون کاداستر» در کشور، گفت: باید توجه داشت سالهاست، بعضی از کشورهای منطقه طرح کاداستر را در کشور خود اجرایی کردند و امروز این سوال مطرح است، که چرا نباید همه به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور کمک کنیم تا این طرح اجرا شود.
وی ادامه داد: نباید فراموش کرد اجرای این طرح به بسیاری از اختلافات پایان خواهد داد و به بسیاری از تجاوزات که منشاء هزاران پرونده در محاکم است، پایان میدهد. از سوی دیگر با اجرای این طرح مشخص میکند نماینده و …. چه میزان زمین و خانه در سراسر کشور دارند.
نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس شورای اسلامی گفت: با این کار دست مسئولان از اموال غیرمنقول کوتاه شد و با یک جستجوی ساده همه خواهند فهمید که بهطور مثال کوهکن در کجای کشور اموال دارد، اما عدهای نمیخواهند چنین اطلاعاتی مشخص شود و کار مجلس این است که به هر قیمتی پای اجرای چنین قوانینی بایستد و سبب روشنگری برای مردم شود.
انتهای پیام/تسنیم