به گزارش لنجانا ، حجت الاسلام والسلمین عالی روز یکشنبه در برنامه سمت خدا در موضوع امر به معروف گفت: آيهي ۱۵۹ سورهي مباركهي بقره خداوند متعال ميفرمايد: «إِنَّ الَّذِينَ يَكْتُمُونَ مَا أَنزَلْنَا مِنَ الْبَيِّنَاتِ وَ الْهُدَى مِن بَعْدِ مَا بَيَّنَّهُ لِلنَّاسِ فىِ الْكِتَابِ أُوْلَئكَ يَلْعَنهُُمُ اللَّهُ وَ يَلْعَنهُُمُ اللَّعِنُونَ» خدا در اين آيه يك لعن بسيار شديدي، يك نفرين و دورباش از رحمت بسيار شديد در اين آيه دارند، كه در جاي ديگر از قرآن شايد به اين شكل لعن نشده باشد كه لعنت خدا و همهي لعنت كنندگان بر آن كساني كه حقايق ديني را كتمان ميكنند. حقايقي را كه خداوند متعال در كتابش بيان كرده است. حقايقي كه باعث هدايت مردم ميشود. باعث روشنگري مردم ميشود. باعث اين ميشود كه گمراه نشوند. اگر كسي اين حقايق را كتمان و پنهان كند، به هر دليلي، به دليل ترسش، به دليل اينكه به هر حال، به عنوان مثال طمعي دارد. به خاطر وابستگي به جايي و كسي طمعي دارد و نميتواند اين را بيان كند چون احياناً منافعش به خطر ميافتد، اگر كسي اين كار را بكند، هم لعنت خدا بر او خواهد بود طبق اين آيه «أُوْلَئكَ يَلْعَنهُُمُ اللَّهُ وَ يَلْعَنهُُمُ اللَّعِنُونَ» چون دارد حق خدايي را ضايع ميكند كه هدايت به مردم است، و هم لعنت به لعنت كنندگان مردم، چون حق مردم هم هست كه هدايت خدا را بگيرند.
در بحث امر به معروف و نهي از منكر يك فريضهاي است كه در روايت داريم بقيهي اعمال خوب در مقابل اين فريضه مثل رطوبت دهان نسبت به دريا است. فاصلهي اعمال را ببينيد چقدر است؟
و اين كسي كه از حقايق اطلاع دارد و به آنها نميگويد و كتمان ميكند، اين حق مردم را هم دارد ضايع ميكند. لذا لعنت از طرف آنها هم بر اين شخص خواهد بود.
وی افزود: در روايات ما هست كه اين در رابطه با علمايي است كه از اميرالمؤمنين(ع) پرسيدند كه بهترين خلق كيست؟ حضرت امير(ع) فرمودند: علمايي كه صالح هستند، حقايق دين را بيان ميكنند. از حضرت پرسيدند كه بدترين خلق كيست؟ اميرالمؤمنين(ع) فرمودند، ذيل همين آيه در روايات است. فرمودند: علمايي كه حقايق ديني را پنهان ميكنند. درست است كه اين آيه شأن نزولش مربوط به يهود و علماي يهود بوده كه حقايقي را كه در كتب خودشان خوانده بودند، به يهوديان نميگفتند: كه اين پيغمبر آخرالزمان است. حق است! اما خصوصيت ندارد براي علماي يهود. هر عالم ديني كه حقايق دين را در اختيار مردم نگذارد، اين شامل حالش خواهد بود.
وی در ادامه درباره سخنان حجت الاسلام ماندگاری در برنامه سمت خدا هم گفت: من چون فرصت كم هست، فقط يكي دو نكته عرض ميكنم. اولاً اين آيهاي كه الآن به اين اشاره شد، اگر يك عالم ديني باشد، حقايقي را در جامعه ببيند، منكري را در جامعه ببيند، و احكام دين را هم بداند كه اين طبق احكام دين منكر است، وظيفه دارد به مردم بگويد. نه وظيفهي يك عالم به معناي اينكه يك روحاني باشد. آن كسي كه خبر از احكام دين دارد. همهي مردم! امر به معروف و نهي از منكر مربوط به يك فرد خاص نيست. همه به خصوص عالمان دين. و اين را هم من عرض كنم اگر احياناً كارشناسان محترم اين برنامه يا هر برنامهي ديني عالمانه وارد اين شدند، كه تذكري بدهند از باب امر به معروف، يا نهي از منكر در جامعه اين حقشان است و اگر اين كار را نكنند مشمول اين آيه هستند.
این استاد اخلاق افزود: ببينيد يك عالم وارستهي ديني وابستگي به هيچجا ندارد. ما هیچكدام هيچ وابستگي به صدا و سيما نداريم. آن چيزي كه ما وابسته هستيم، ما نان خور امام زمان هستيم! ما به دينمان وابسته هستيم. يعني اگر قرار است آدم حسابي ببرد از حجت خدا حساب ميبرد. از رهبر بزرگوارمان، از فرامين و دستورات او كه او هم نايب امام زمان(ع) هست، از او حساب ميبرد. ديگر معطل كس ديگري نيست. بنابراين
ما مديران صدا و سيما را متدين ميدانيم. ولي به هر حال روي ندانستن يا روي هر چيز ديگري كه هست، اين خبط را ممكن است بكنند. تذكر برايشان واجب است.
اين يك نكته كه در بيان حقايق عالمان دين با حريت بايد بيايند و بيان كنند.
به گفته حجت الاسلام عالی “نكتهي دوم اينكه در بحث امر به معروف و نهي از منكر يك فريضهاي است كه در روايت داريم بقيهي اعمال خوب در مقابل اين فريضه مثل رطوبت دهان نسبت به دريا است. فاصلهي اعمال را ببينيد چقدر است؟ اين تعبير امام صادق(ع) است. كه «كَنَفْثَةٍ فِي بَحْرٍ لُجِّي» تمام اعمال خوب، حتي «وَ الْجِهَادُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ عِنْدَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْيِ عَنِ الْمُنْكَرِ إِلَّا كَنَفْثَةٍ فِي بَحْرٍ لُجِّي» (وسايلالشيعه/ج۱۶/ص۱۳۴) مثل رطوبت دهان است در مقابل آب دريا. خوب ببينيد اگر اين فريضه خداي نكرده فراموش شود و زمين بخورد و كسي به هر حال بترسد، يا مثلاً فرض كنيد بياعتنايي شود، ديگر چيزي نميماند. به خصوص بعضي از منكراتي كه به خاكستر مينشاند. مردم را به خاك سياه مينشاند. منكر درشتي مثل ربا، منكراتي مثل تجملگرايي، منكراتي مثل خداي نكرده به فرهنگ ديني مردم در جاهايي لطمه زدهاند، حالا ولو جاهايي باشند كساني كه ممكن است ندانند. بنابراين اين چيزي كه برادر بزرگوارمان جناب آقاي ماندگاري فرمودند، كاملاً برگرفته از ايدههاي ديني هست. ما از طرف خداوند متعال دستور داريم و دين ما كه يك عالم ديني بگويد. ايشان هم از يك منظر ديني وارد شدند و دست روي نقطهاي گذاشتند كه نقطهي فسادي است. فرق نميكند هرجا باشد. عرض كردم اگر هم در صدا و سيما احياناً يك جايي يك اتفاق افتاده در عين حال كه ما مديران صدا و سيما را متدين ميدانيم. ولي به هر حال روي ندانستن يا روي هر چيز ديگري كه هست، اين خبط را ممكن است بكنند. تذكر برايشان واجب است. و اين تذكر را اگر عالم ديني ندهد، روز قيامت مسؤول است. يك كسي مثل آقاي ماندگاري عزيزمان طبيعي است كه دردمندانه ميآيد اين را ميگويد و قطعاً هم نه از طرف ما، برای همهي متدينين، وظيفهي ديني است. بحث، بحث سياسيكاري و اين بحثها نيست. قطعاً دفاع از اين به عنوان يك وظيفه براي ما واجب است.”