به گزارش صدای لنجان؛به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ زهرا عبداللهی با بیان اینکه یکی از برنامه های این دفتر، شناسایی غذاها و خوراک های محلی مناطق مختلف کشور است، افزود: در ۲ سال گذشته و با همکاری کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز بهداشت استان ها و شهرستان های کشور، انواع غذاها و خوراک های محلی شناسایی و از نظر ارزش تغذیه ای، میزان کالری، قند، چربی و نمک تجزیه شد و کتابی تحت عنوان «خوراک های بومی ایران» چاپ شد که در آن توصیه های کارشناسان تغذیه نیز ذکر شده است.
وی برگزاری نمایشگاه های غذای سالم و غذاهای محلی را در فرهنگ سازی تغذیه سالم مؤثر دانست و گفت: یکی از اقداماتی که در کارگروه بین بخشی تغذیه و امنیت غذایی در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی دنبال می شود این است که وزارت صنعت، معدن و تجارت در صدور بی رویه مجوز برای فست فودها، بازنگری و صدور مجوز برای فروش غذاهای محلی و ایرانی را تشویق کند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تأکید کرد: مردم غذاهای ایرانی را بیشتر دوست دارند و این غذاها ارزش غذایی بیشتری دارد و سالم تر است و حاوی مقادیر کمتری از عناصر خطر بیماری های غیرواگیر است.
عبداللهی یکی از علت های مصرف بالای فست فود را صدور بی رویه مجوز برای فعالیت آنها عنوان کرد و گفت: تعداد واحدهای عرضه فست فود حتی در روستاها به شدت در حال افزایش است و اگر هدف از این کار، افزایش اشتغال است، باید در جهت بهبود تغذیه جامعه و حفظ سلامت مردم و از طریق عرضه غذاهای ایرانی باشد.
وی افزود: فست فودهای ایرانی زیادی مانند انواع کوکوها، کتلت ها و املت داریم که در مدت زمان کمی آماده می شود و می تواند جایگزین فست فودهای فعلی مانند سوسیس و کالباس شود. جالب است زمانی در یکی از رسانه ها دیدم که کوکو سیب زمینی ایرانی که کسی وقعی به آن نمی نهد، در یکی از کشورهای دنیا، غذای محبوبی بود.