به گزارش لنجانا عباس شیردل در گفتگو با مهر، با اشاره به تشکیل انجمن گردشگری استان اصفهان در دو سال قبل برای ارتقای رونق صنعت توریست استان اظهار داشت: برقراری تعامل با اداره میراث فرهنگی و مجموعه استانداری در سال های اخیر موجب آغاز حرکت خوبی در این زمینه شده است.
وی افزود: سال گذشته شرکت “ترک ایر” طی عقد قراردادی با مسئولان ذی ربط اقدام به برقراری دو پرواز از فرودگاه استانبول به اصفهان کرد اما با توجه با استقبال انجام شده این شرکت قصد برقراری چهار پرواز در هفته را دارد.
این عضو انجمن گردشگری استان اصفهان با انتقاد از اینکه بیشتر پروازهای خارجی که مسافران آن به مقصد اصفهان وارد می شوند در تهران به زمین می نشینند، ادامه داد: شرکت “ترک ایر” با همکاری نهادهای ذی ربط استان قصد رایزنی با 13 تور بین المللی گردشگری اروپا در راستای ایجاد پروازهای مستقیم به مقصد فرودگاه اصفهان را دارد.
شیردل با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل اقامت توریست ها در تهران مدت زمان توقف آنان در اصفهان اندک است، یادآور شد: وقتی توریست مستقیما وارد اصفهان شود مجبور است که حداقل یک هفته در این شهر اقامت گزیده و وقت خود را صرف گردش در سطح شهر کند و سپس به میل خود به هر شهر دیگری برود.
چاپ مشخصات کامل گردشگری اصفهان در مجله ای بین المللی
وی در ادامه گفت: این انجمن در ماه گذشته قصد چاپ مجله ای کامل در خصوص معرفی جاذبه های گرشگری و آثار تاریخی استان اصفهان به جهانیان را در یکی از مجلات معتبر بین المللی و قرار دادن آن در صندلی هواپیماها را داشت.
شیردل گفت: مدیران مجله نامبرده برای هر صفحه پیشنهاد 13 هزار دلار را داده بودند اما با سیری در شهر اصفهان و دیدن جذابیت های فرهنگی و مردمی حاضر به چاپ مجانی عکس های آثار این شهر در مجله بین المللی خود شدند.
توسعه گردشگری خارجی بدون حمایت دستگاهای اجرایی استان محال است
رئیس اتحادیه صنف صنایع دستی اصفهان در ادامه در خصوص اهمیت توسعه گردشگری استان گفت: افراد بسیاری در کشورهای خارجی خواهان بازدید از جاذبه های استان اصفهان هستند اما تا دستگاههای دولتی و اداری سرمایه گذاری و بسترسازی مناسبی در زمنیه جذب توریست خارجی نکنند از هیچکدام از ظرفیت های عظیم تاریخی، طبیعی و صنایع دستی استان به خودی خود نمی توان بهره ای در این عرصه برد.
شیردل با بیان اینکه افزایش پرواز هوایی به اصفهان یکی از بسترسازی های اساسی در این زمنیه است، گفت: در حال حاضر با دو پرواز در هفته حدود یک هزار مسافر وارد و از اصفهان خارج می شوند که باید این رقم افزایش یابد.
وی با اشاره به رشد ایجاد هتل از سال 1384 تاکنون اظهار داشت: معتقدم سرمایه گذاری در ساخت هتل های چهار و پنج ستاره در استان باید روند جدی تری پیدا کند.
عضو انجمن گردشگری استان اصفهان یادآور شد: ارگانی مانند شهرداری که خود بدون تردید از افزایش توریست خارجی منتفع می شود باید در مورد عوارض و هزینه های گوناگون ساخت هتل تخفیفاتی قائل شده و یا اینکه بخشی از آن را مطالبه نکند.
شیردل افرایش تعداد کافینت ها در نزدیکی آثار تاریخی سرویس های بهداشتی مناسب حال گردشگران خارجی در ترمینال ها را از دیگر این خدمات بر شمرد.
حذف برخی صنایع دستی به دلیل کاهش ورودگردشگران خارجی
وی در ادامه با اشاره به حذف برخی رشته های صنایع دستی گفت: کاهش ورود گردشگر خارجی در سالیان اخیر سبب شد که بسیاری از آثار صنایع دستی در اصفهان خریداری نشده و هنرمندان ارزشمند و زحمتکش آن به سمت رانندگی تاکسی و دیگر مشاغل سوق داده شده و از شاگردی در این حرفه ها اظهار ندامت و اتلاف وقت کنند.
رئیس اتحادیه صنف صنایع دستی اصفهان ادامه داد: کاهش گردشگران خارجی از سوی دیگر سبب سوءاستفاده تورلیدرها در ارجاع مسافران خارجی به مغازه های خاص شده به عبارت بهتر این عمل مانع توزیع عادلانه جهانگرد در تمامی مغازه های صنایع دستی سطح شهر شده است.
وی افزود: افزایش تعداد جهانگردان خود به خود این روند را بهبود می بخشد.