به گزارش صدای لنجان؛مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از ارکان اصلی نظام اسلامی ایران، از اهمیت ویژه ای در جهت دهی به کشور و تصویب قوانین برخوردار است. این اهمیت همواره در شرایط گوناگون به اثبات رسیده است و همین امر موجب شده است که امام خمینی(ره) مجلس را در راس امور بدانند و بر نقش این نهاد در سطح کشور تاکید کنند.
مجلس شورای اسلامی به طور کلی وظیفه تصویب قوانین یا به عبارت بهتر قانون گذاری را برعهده دارد که این وظیفه به عنوان مهم ترین وظیفه قوه مقننه محسوب می شود.
نظارت بر اجرای قوانین و حرکت دولت در مسیری که قوانین تعیین کرده است، وظیفه دیگر مجلس شورای اسلامی است که نمایندگان ملت از طریق طرح سوالات از مجریان دولت و رای اعتماد به وزرا آن را پیگیری می کنند و بر این روند اجرای قوانیین نظارت می کنند.
همین دو وظیفه نشان دهنده نقش خطیر این قوه در جمهوری اسلامی ایران و جایگاه آن است که امام خمینی (ره) به درستی آن را پیش بینی کرده و این جمله را در وصف مجلس گفته اند.
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی گاه علاوه بر این دو وظیفه کلی به پیگیری مشکلات حوزه انتخابیه خود و بعضا اظهار نظر در مورد موضوعات روز نیز می پردازند.
این که نمایندگان مجلس تا چه حد به وظیفه اصلی خود قانون گذاری و نظارت بر اجرای قانون و تا چه اندازه به رفع مشکلات حوزه انتخابیه خود و اظهارنظر در مورد مسائل روز می پردازند و تعادلی که بین این نقش ها ایجاد می کنند، معیار کارشناسان و نخبگان در بررسی عملکرد نمایندگان است.
رشد فضای مجازی و شبکه های اجتماعی علاوه بر این که زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار داده است، بر عملکرد نمایندگان نیز تاثیر گذار بوده است؛ برخی از نمایندگان از این فضا برای ارتباط با مخاطبان خود استفاده کرده و مهم ترین مصوبات و پیگیری ها در سطح ملی و حوزه انتخابیه را به سمع و نظر آن ها می رسانند و یا نظرهای خود را در موارد گوناگون مطرح می کنند؛ اما در این میان برخی از نمایندگان با وجود شأن و جایگاه خود، از این فضا به مثابه یک وسیله برای دیده شدن و مطرح کردن خود نگاه می کنند و در این میان از هر ابزاری برای این کار تمسک می جویند.
ماجرای سلفی نمایندگان مجلس با موگرینی، مسئول سیاست خارجه اتحادیه ازوپا و واکنش های جدی و طنزی که رسانه ها، نخبگان جامعه و افکار عمومی به این سلفی نشان دادند، با هشتک «سلفی_حقارت» هنوز هم در یاد افراد حاضر در جامعه است.
عدم استفاده صحیح یا عدم آگاهی برخی از نمایندگان در نحوه استفاده و میزان استفاده از فضای مجازی روی دیگر سکه استفاده نادرست از این فضا است.
محمود صادقی، به عنوان یکی از حاشیه سازترین نمایندگان مجلس دهم، که از لیست امید شهر تهران وارد مجلس شد یکی از نمایندگانی است که همواره سعی کرده است با هر طریقی در این فضا فالوور جمع کند و در این راه از هر دستاویزی استفاده کرده است.
حاشیه سازی های او در این فضا در طول عمر مجلس دهم همواره بخشی از توان سیاسی و اجتماعی که می شد برای رفع مشکلات جامعه به کار برد به سمت حاشیه برده است؛ ماجرای عدم مراجعه او به دادستانی برای شکایتی که از او شده است و تسلیم نشدنش در برابر قانون و دعوت از مردم برای تجمع در درب خانه اش، یکی از اولین حاشیه سازی های او در سطح فضای مجازی بود.
به دنبال این حاشیه سازی ها محمود صادقی همواره یکی از فعال ترین نمایندگان مجلس در شبکه های اجتماعی محسوب شده که بخش زیادی از زمان خود را به این فضا اختصاص می دهد و همواره به دنبال افزایش دیده شدن در این فضا است.
اما شاید یکی از جنجالی ترین حاشیه سازی های او، تهمت وی به مرجع عالیقدر تشیع، آیت الله العظمی مکارم شیرازی بود؛ او در فضای مجازی و در پاسخ به یکی از مطالبات به حق ایشان در مورد فضای فرهنگی روز جامعه؛ داماد ایشان را یکی از ابربدهکاران بانکی معرفی کرده بود و از این مرجع عالیقدر خواسته بود تا در مورد داماد خود توضیح دهد.
این اقدام این نماینده لیست امید با سوت و کف جریان های ضد انقلاب و رسانه های آن طرف آبی همراه بود و آگاهی یک نماینده مجلس از لیست بدهکاران را مهری بر تایید این مدعا معرفی می کردند.
اما با مشخص شدن لیست اسامی و این که این فرد مورد نظر صادقی هیچ ارتباط با آیت الله مکارم ندارد، این نماینده لیست امید در یک توییت غیرمستقیم و به دلیل ترس از شکایت احتمالی غیرمستقیم به این قضیه اشاره کرده بود.
این که این نوع رفتار و حساس کردن افکار عمومی به یک موضوع حاشیه ای پیش از تایید آن آن هم در رابطه با مرجع دینی، که دارای جایگاه و پایگاه دینی در بین مردم است و سپس یک معذرت خواهی ساده در برابر آن موجی که جریان های لیبرال با سوار شدن بر روی این تهمت ایجاد کردند، خود نشان دهنده عدم وجود اخلاق در این نماینده است، اما نکته مهم در این رابطه اعتراض ناپسند و دور از شان نمایندگی این نماینده لیست امید به معترضان است.
محمود صادقی، علیه روزنامه کیهان که به این رفتار نماینده مجلس و تشویش اذهان عمومی توسط وی اعتراض کرده بود با لحن تندی حمله کرده و این روزنامه را با استفاده از الفاظ رکیک و دور از شان هر انسان مورد فحاشی قرار داده است.
حال سوال این جاست که دستگاه ها و بخش های مجلس که بر رفتار نمایندگان نظارت می کنند در چه حالی هستند و جایگاه و شأن نمایندگان مجلس کجاست؟ آیا فحاشی به منتقدان و تلاش برای جمع کردن فالوور در فضای مجازی و جنجال سازی و تربیون ضدانقلاب بودن جز وظایف نمایندگی محسوب می شود و یا باید در این زمینه تجدید نظر کرد؟
انتهای پیام/ صاحب نیوز