کارشناس سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنجان در گفتگو با صدای لنجان با اشاره به اهمیت تغذیه کودکان به ویژه در دوران شیرخواری اظهار کرد: کودکانی که از شیر مادر تغذیه می می کند از امنیت روانی و عاطفی بالاتری برخوردارند.
فاظمه شفایی زاده با بیان اینکه کودکان هنگام خوردن شیر مادر ارتباط عاطفی قوی برقرار می کنند خاطرنشان کرد: خانواده ها و به ویژه مادران نباید به راحتی از کنار مزیت های شیر مادر عبور کنند.
وی با تاکید بر اینکه شیر مادر سرشار از مواد آنتی بادی است متذکر شد: آهن و کلسیم شیر مادر به راحتی جذب بدن کودک می شود و همین موضوع به خودی خود بسیاری از نیازهای کودکان را تامین می کند.
این کارشناس سلامت خانواده تصریح کرد: درجه حرارت مناسب و عاری بودن از آلودگی شیر مادر باعث می شود تا ما شاهد کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری های اسهالی و عفونت های گوش، دستگاه گوارش و تناسلی در فرزندان باشیم.
شفایی زاده شیر مادر را یک غذای مناسب برای نوزادان نارس و کم وزن و عامل موثری در کاهش تاخیرهای تکاملی دانست و یادآور شد: عوامل ایمنی بخش شیر مادر برای نوزادان نارس بیشتر است و از آنجایی که این گروه از نوزادان آسیب پذیرتر هستند با مصرف شیر مادر مصونیت بخشی خاصی پیدا می کنند.
وی در پاسخ به خبرنگار صدای لنجان مبنی براینکه چرا برخی از مادران نمی توانند شیردهی موفق داشته باشند خاطرنشان کرد: اطلاعات ضعیف مادران از اهمیت شیر مادر، عدم شرکت در کلاس های آموزشی در دوران بارداری و مراقبت های نادرست در این دوران می تواند از عوامل شیر دهی ناموفق مادران باشد.
این کارشناس سلامت خانواده با توجه به مصرف شیرخشک در برخی از نوزادان تشریح کرد: نوزادانی که از شیر خشک به جای شیر مادر تغذیه می کنند بیشتر از دیگران
در معرض خطر بیماری های عفونی، اگزما، آسم و آلرژی قرار می گیرند.
شفایی زاده تاکید کرد: مصرف شیر خشک احتمال ابتلا به چاقی و در نهایت بیماری های قلب و عروقی و دیابت را در بزرگسالی افزایش می دهد.
انتهای پیام/