به گزارش صدای لنجان، محمد رازی رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران با اشاره به عادلانه نبودن تعرفه در بخش هایی همچون حوزه ارتوپدی اظهارداشت: جامعه ارتوپدی مجبور است اگر در مدت کوتاهی تعرفه ها مورد بررسی صحیح قرار نگیرد و بازنگری عادلانه نشود، خود تعرفه ای را تهیه و از همکاران بخواهد بدون در نظر گرفتن تعرفه اعلام شده از وزارت بهداشت، آن را اجرا کنند.
رازی گفت: این موضوع باعث شده است که تبعات زیادی را شاهد باشیم و کیفیت درمان مردم تحت تأثیر قرار گیرد.
وی افزود: کتاب ارزش گذاری خدمات در سیستم درمانی کشور، کتاب کاملا غلطی است و قابل استناد نیست و به طور مثال یک جراحی مهم و سخت، تعرفه ای پایین و عمل جراحی آسانتر با عارضه و مسئولیت کمتر برای پزشک تعرفه بالاترى دارد.
رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران بیان داشت: بسیاری از اعمال جراحی به روز و جدید اصلا در این کتاب لحاظ نشده و وجود ندارد و جراح مجبور است شرح عمل را به طرق دیگری قید کند و این مسئله در انجام پژوهش مشکل ایجاد می کند و به طور کلی این مسئله بسیار مشکل آفرین است.
رازی گفت: عدالت بین رشته ای و حتی درون رشته ای در تعرفه ها در نظر گرفته نشده و این موضوع سبب اختلال در انتخاب جراحی، فرار از جراحی هایی با ریسک بالا و زمان بر و عارضه دار شده و درمان و پژوهش دچار اختلال شده و سبب می شود از جراحی های نوین نیز استفاده نشود.
وی در مورد کاهش برخی تعرفه ها گفت: باید توجه داشت ما از کاهش تعرفه ای سایر رشته ها نیز خوشحال نمیشویم به طور مثال از تعرفه بیهوشی کم شود و درصدی به تعرفه جراحی اضافه شود، مشکلی را رفع نمیکند و سبب اختلال بیشتر در تعرفه گذاری است و صحیحترین کار پیروی از کشورهای مترقی جهان برای انتخاب تعرفه به روز و استاندارد است و باید در این راستا، حتما از نظر انجمن های علمی نیز استفاده شود.
رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران گفت: با این روش هم عدالت بین رشته و هم درون رشته ای حفظ خواهد شد و پس از آن باید دید تعرفه با درآمد جامعه و …. مبلغ آن چقدر باشد تا عدالت نسبی برقرار شود.
وی تصریح کرد: همچنین باید توجه داشت طی سال های گذشته حقوق رشته ارتوپدی تضعیف شده و ما نامه نگاری به مسئولان مربوطه کرده و اعتراض خود را نشان داده ایم و در خواست وقت براى بیان مشکلات کردهایم ولى وزارت بهداشت پاسخی به درخواستهای ما نداده است.
رازی در پایان به اجرای طرح تحول اشاره کرد و گفت: طرح تحول ابتدا باید به صورت پایلوت در یک تا ۲ استان کم جمعیت اجرا می شد تا چالش ها و مشکلات آن شناسایی می شد و اگر نتیجه مثبت می گرفت، اجرا می شد ولی اجرای کلی آن خام بوده و منافع ملی و مردم، کارکنان بخش های مختلف بهداشت و درمان و … باید در آن به درستی مد نظر قرار میگرفتند.
انتهای پیام/فارس