به گزارش پایگاه خبری تحلیلی لنجانا، به مناسبت هفته عفاف و حجاب، نسبت به چرایی وضعیت نابسامان در عرصه حجاب کشور، اظهار کرد: بین عفاف و حجاب تفاوت وجود دارد، در حقیقت چنانچه بخواهیم موضوع حجاب را به خوبی تبیین کنیم، باید در یک منظومه واژگانی تعریف کنیم و آن را در کنار حیا و عفت قرار دهیم.
وی با بیان اینکه حجاب در واقع یک لایه و نماد بیرونی است و عفاف درون مایه و هسته اصلی حجاب تلقی می شود، گفت: عفاف پشتوانه فکری و اعتقادی حجاب، عفاف در یک تعریفی روح حجاب است.
عضو بسیج جامعه زنان تصریح کرد: در جامعه ما متاسفانه بحث حجاب به تنهایی بدون مطرح ساختن پشتوانه فکری حجاب یعنی، عفاف، مطرح می شود و این امر نمی تواند ما را به سر منزل مقصود برساند و در حقیقت یک پوسته ای بیشتر نیست.
وی افزود: یکی از مهمترین دلایل بی رقبتی نسل نوجوان و جوان ما در جامعه نسبت به حجاب، پرداختن به موضوع حجاب بدون توجه به عفاف است که باعث بروز یک سهل انگاری می شود.
ایزدیان عنوان کرد: اگر به این موضوع عفاف و حجاب به صورت اصیل پرداخته شود و قوه فکری و استدلالی نسل نوجوان و جوان را مخاطب خود قرار دهیم، خیلی موثرتر می توان به سر منزل مقصود در امر حجاب و استفاده از چادر به عنوان نماد ملی و اسلامی برای پوشش توسط نسل جوان رسید.
وی تاکید کرد: اگر شاهد یک سهل انگاری و ولنگاری در عرصه حجاب جامعه هستیم، به دلیل کم کاری ما در عرصه پرداختن به عفاف و ریشه های پوشش کامل بوده است.
استاد دانشگاه پیام نور فولادشهر توضیح داد: قطعا عدم توجه و اهتمام لازم به امر آموزش عفاف و ریشه های چرایی پوشش اسلامی در زمینه تعلیم و تربیت چه از طریق آموزش و پروش و چه دانشگاه ها، از دلایل رواج این بی رقبتی و بی میلی نسل جوان است.
وی متذکر شد: کم کاری در امر آموزش عقیدتی در امر پوشش بسیار در جامعه محسوس است، استفاده از پوشش های نامناسب در مهد کودک ها و مدارس ابتدای سبب اخت شدن روح کودک و دختر بچه با آن نمادها ها می شود و این فرهنگ نیمه برهنگی جزیی از شخصیت آن فرد می شود و طبیعتا در سن بزرگسالی این امر اثرگذاری منفی دارد.
ایزدیان اذعان کرد: مجبور کردن افراد برای حجاب داشتن و رعایت پوشش کامل اسلامی همراه با عفاف، یک امر فرایندی و تدریجی است، بهترین زمانی که برای تثبیت عقیده حجاب و عفاف در بین نسل جوان مناسب است، همان دوران کودکی است که خمیر مایه هویتی شکل نگرفته است و در حال الگو برداری از شخصیت ها و تصویرسازی ذهنی هستند.
وی افزود: متاسفانه خوراک ها ی ذهنی ارائه شده به نسل نوجوان و کودک و الگوهایی که تحت قالب سوپر استارها و هنرمندان و بازیگران در جامعه عرضه می شود، هیچ تناسبی با موضوع عفت وحیا ندارد و قید و بندی به مسئله حجاب ندارند.
عضو بسیج جامعه زنان ابراز کرد: سیستم آموزش و پرورش باید با یک زبان لطیف و جذاب بحث عفاف و حجاب را برای نسل نوجوان و جوان ما مطرح کند به گونه ای که حجاب و پوشش کامل را بخشی از شخصیت ایرانی اسلامی خود بدانند.
وی خاطرنشان کرد: بحث عفاف و حجاب صرفا یک مسئله فرهنگی نیست و براین اساس در پی تجویزات فرهنگی ناپخته و بعضا ناصحیح برای حل معضل هستند در حالی که بحث عفاف و حجاب یک مسئله سیاسی، اجتماعیف فرهنگی است.
ایزدیان اضافه کرد: متاسفانه در دانشگاه ها و جامعه و حتی ارگان ها یک نوع سهل انگاری های آگاهانه نسبت به پوشش سالم و اسلامی و حجاب صورت می گیرد، ترویج فرهنگ برهنگی و بی عفتی در جامعه، به تبع دل مشغولی ها وبی اخلاقی هایی را به دنبال دارد که افراد را از پرداختن به مسئولیت های اصلیشون باز می دارد.
وی در پایان گفت: غفلت ما از مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی باعث بروز یک نابسامانی هایی می شود که تبلور و ظهور آن به صورت یک نوع رفتار ناهنجار در جامعه متبلور می شود که عرصه پوشش و حجاب از جمله این نوع رفتارها می تواند باشد، در حقیقت وضعیت نابسامان حجاب متاثر از وضعیت نامطلوب ما در عرصه های دیگر می تواند باشد.
انتهای پیام/