به گزارش پایگاه خبری تحلیلی لنجانا، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه در نود و هشتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز (یکشنبه)برگزار شد، اظهار داشت: خدا را سپاس گذارم که یک بار دیگر به مردم فرصت داد که تا با صدای بلند حمایت خود را از مظلومین فلسطین اعلام کنند.
وی افزود: همچنین از مقام معظم رهبری تشکر می کنم که امسال نیز این فرصت را به مسئولان قوه قضاییه دادند که بتوانیم از رهنمود های ایشان استفاده کنیم.
*نکات مد نظر مقام معظم رهبری در ملاقات با مسئولان عالی قضایی
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای با اشاره به نکات مد نظر مقام معظم رهبری در ملاقات با مسئولان عالی قضایی گفت: وظیفه دستگاه قضایی این است که تمام منویات مد نظر رهبری را محقق کند که یکی از آنها کسب رضایت و اعتماد مردم بود و رهبر معظم انقلاب تأکید داشتند که خروجی کار باید رضایت و اعتماد مردم باشد که در این زمینه بیش از پیش تلاش خواهیم کرد.
معاون اول قوه قضاییه گفت: نکته دومی که رهبر انقلاب بر آن تأکید داشتند این بود که زحمات و فعالیتهای حجیم قوه قضاییه را با زبان رسا و با نحوی مناسب به اطلاع مردم برسانیم و تنها به این اکتفا نکنیم که فردی یک ساعت بیاید و در صدا و سیما حرف بزند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای با اشاره به نکته سوم مد نظر مقام معظم رهبری گفت: رهبر انقلاب خواستار تأسیس حقوق بشر اسلامی بودند و عنوان کردند که امروز که دنیای استکبار در پوشش دفاع از حقوق بشر این همه جنایت میکند باید حقوق بشر اسلامی تأسیس شود و در دنیا با جدیت مطرح شود که اسلام چه ارزشی برای انسان و حقوق او قایل است تا مدعیان دروغگو بفهمند که چه کسی مدافع حقوق بشر است.
وی ادامه داد: دنیای وحشی که امروز با پول به کشورهای اسلامی حمله میکند و هزاران کودک را کشته یا معلول کرده اسمش در لیست سازمان ملل خط میخورد و مسئولین این سازمان میگویند به خاطر پول حاضر شدیم اسم این کشور را خط برنیم.
معاون اول قوه قضاییه افزود: توصیه آقا تأسیس حقوق بشر اسلامی بود تا دنیا بفهمد اسلام چه تعریفی از دشمنان دارد و در دفاع از او چه قوانینی دارد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای از تدوین پیش نویس حقوق بشر اسلامی خبر داد و گفت: همان شبی که از ملاقات با مقام معظم رهبری برگشتیم ستاد حقوق بشر در مقام تدوین پیشنویسی درآمد که ان شاالله نسبت به این قضیه اقدامات لازم چه در قوه قضاییه و چه در خارج از دستگاه قضایی صورت گیرد چرا که این امر یک کاری است که باید تمام نظام در آن شرکت کنند.
سخنگوی قوه قضاییه به هجمههای سنگین که از ناحیه دشمنان و معاندین نظام وارد میشود اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب در همین موضوع گفتند که قوه قضاییه باید صد در صد انقلابی باشد و باز یکی از مسائلی که تأکید کردند بحث سلامت قوه قضائیه بود و اینکه با قضات و کارمندان این دستگاه باید سالم باشند.
*آخرین وضعیت پرونده واژگونی خودرو حامل سربازان
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای با اشاره به واژگونی چند وسیله نقلیه عمومی در چند روز اخیر، گفت: در کارشناسی اولیه در رابطه با واژگونی خودروی حمل سربازان که منجر به کشته شدن ۱۳سرباز و چند خدمه شده است، ۵۰ درصد راننده، ۲۵ درصد شرکت مسافربری و ۲۵ درصد وزارت راه مقصر شناخته شده اند و این کارشناسی اولیه به شرکت مسافربری و وزارت راه ابلاغ شده است و به دلیل اینکه راننده در کما به سر میبرد نتوانستیم کارشناسی اولیه را به وی ابلاغ کنیم.
وی ادامه داد: شرکت مسافربری و وزارت راه یک هفته مهلت دارند تا نسبت به این کارشناسی نظر خود را ابلاغ کنند.
* تعیین تکلیف ۹۶ هزار سپردهگذار تعاونی ثامنالحجج
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای با اشاره به آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده موسسه اعتباری ثامن الحجج اظهار داشت: ۹۶هزار حساب دیگر باقی مانده که هنوز پولشان را دریافت نکرده اند و برای این سپردهگذاران برنامهریزی شده استاز ۲۰ تیر ماه کسانی که تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان سپردهگذاری داشتند پول خود را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه تا کنون مبلغ ۲هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان پرداخت شده است، گفت: از این میزان پول ۹۰۰ میلیون مربوط به دارایی خود تعاونی و مابقی از اعتباری بوده که بانک مرکزی به بانک عامل داده است.
معاون اول قوه قضاییه از سپردهگذاران تقاضا کرد؛ تسهیلاتی که در گذشته دریافت کرده و اکنون اقساط آن را پرداخت میکنند به حساب تعاونی واریز نکنند و آن را به حساب بانک عامل واریز کنند.
* آزادی ۴هزار زندانی با تلاش شورای حل اختلاف در زندان
معاون اول قوه قضاییه با تاکید بر اینکه به زندانیان و خانواده آن ها توصیه میشود از فرصتی که سازمان زندانها برای مسائل فرهنگی و حرفه آموزی برای زندانیان دارد، استفاده کنند بیان کرد: توصیه میشود زندانیان در زندان مشغول به کاری شوند، زبانی بیاموزند و یا در کلاسهای فرهنگی شرکت کنند که هم برای خودشان و هم برای خانواده و هم در جهت تحقیقات، آزادی مشروع و عفو بسیار مفید است.
وی گفت: یک زندانی مواد مخدر در یکی از استانها حتی تا پای چوبه دار هم رفته بود اما با انسی که به قرآن گرفته بود و با شرکت در برنامههای قرآنی در لحظه آخر توفیق حضرت حق یارش شد و اکنون به زندانیان دیگر آموزش قرآن میدهد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای گفت: در سال گذشته ۱۵۹هزار و ۷۰۰ زندانی در کلاسهای آموزش قرآن شرکت کرده و به حفظ، آموزش روخوانی و قرائت پرداختند، همچنین در سال ۹۴، ۲۰هزار و ۲۷۹ زندانی مدرک حرفهای، را که در زندان آموزش دیده بودند را دریافت کردهاند.
معاون اول قوه قضاییه با تاکید بر اینکه افراد زیادی به دلیل داشتن شاکی خصوصی در زندان به سر میبرند، تصریح کرد: کسانی که شاکی خصوصی دارند و محکوم شدهاند، نمیتوانند مشمول عفو شوند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در ادامه از مردم درخواست کرد: به واسطه رحمت الهی در این ماه مبارک رمضان تا آنجایی که مقدور است شاکیان از شکایتشان صرفه نظر کنند.
وی افزود: با تلاش شورای حل اختلاف در زندان و با رضایت شکات بیش از ۴هزار نفر از زندان آزاد شدند.
*کشف بیش از ۱۰۰۰ کیلو مواد مخدر در ۱۰ روز گذشته
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای گفت: متاسفانه در ۱۰روز گذشته هزار و ۴۱۰ کیلو مواد مخدر کشف شده است که در این زمینه خانوادهها و جوانان باید بسیار هوشیارانه عمل کنند چراکه مافیای مواد مخدر برای جوانان ما نقشههای شومی کشیده است.
*اموال شناسایی شده از زنجانی در اختیار شرکت نفت است
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که برخی نشریات به نقل از شما اعلام کرده اند که وثیقه زنجانی ۱۰ هزار میلیارد است اما رئیس کل دادگستری تهران اعلام کرده که هیچ وثیقه ای برای زنجانی صادر نشده است، گفت: زنجانی هنوز کل بدهی خود را پرداخت نکرده است و تا کنون اموالی از زنجانی شناسایی شده که در اختیار شرکت نفت است، اما هنوز اموال به مالکیت شرکت نفت در نیامده است و مهم ترین موضوع کارشناسی اموال است.
حجت الاسلام المسلمین اژه ای گفت: کارشناسی اموال زنجانی چندین بار انجام شده و تا رسیدن به یک قیمت ثابت یا اموال به مالکیت شرکت نفت و شرکت نیکو در می آید و یا به فروش می رسد و بدهی پرداخت می شود اما این اموال کفاف بدهی زنجانی را نمی دهد.
وی افزود: بنده عرض نکردم که قرار وثیقه زنجانی صادر شده بلکه عنوان کردم که میزان وثیقه زنجانی بیش از ۱۰هزار میلیارد است و هنوز اموالی به این میزان از زنجانی شناسایی نشده است.
سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با اینکه رئیس بازرسی کل کشور اسم ۹۵۰نفر از افرادی که حقوق نامتعارف دریافت کرده اند را به قوه قضاییه اعلام کرده است، بیان داشت: هنوز لیست اسامی ۹۰۰نفری از جانب آقای سراج مشاهده نکردم و فقط یک لیست ۵۰نفری از وزارت نفت اعلام شده و در گذشته مصوباتی وجود داشته که به هئیت امنای شرکت ها اجازه داده که برای اعضای خودشان پاداش و حقوق در نظر بگیرند که باید دید آیا در این رابطه تخلفی صورت گرفته است.
*بازگرداندن یک میلیارد تومان به حساب دولت
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای با اشاره به پرونده حقوقهای غیر متعارف اظهار داشت: هر سه قوه قضاییه، دولت و مجلس مصمم هستند که با موضوع حقوقهای غیر متعارف برخورد جدی داشته باشند و مجلس به دنبال شفاف سازی و تدوین قانون، دولت مصمم به اصلاح مقررات است تا دیگر این مسائل در کشور تکرار نشود.
معاون اول قوه قضاییه گفت: دولت و قوه قضاییه مصمم است که موضوعاتی همچون حقوقهای سنگین و پاداشهای نامتعارف در کشور ایجاد نشود.
وی افزود: اولویت اول بازگرداندن پولها به کشور است و افراد اگر جرمی مرتکب شده باشند پس از اینکه دولت گزارش دهد علاوه بر موضوع پولهای اضافه جرم آنها نیز در شعبات ویژه به صورت فوقالعاده رسیدگی میشود.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای تاکید کرد: دولت برخی از مدیران در این رابطه را عزل و برکنار کرده است و این افراد اگر خودشان با اختیار خود پولهای نامتعارف را بازگردانند درنحوه اعمال مجازات به نفعشان است که البته عده معدودی پولها را بازگرداندهاند و برخی نیز اعلام آمادگی کردهاند البته امیدواریم دولت کاری کند که دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اینکه افرادی که در صندوق توسعه ملی حقوقهای نامتعارف دریافت کردهاند بیان داشت: روز گذشته هیئت امنا تشکیل شد و این هیئت امنا تصمیم گرفت ۵ عضو هیئت مدیره را از سمتشان برکنار کند.
وی ادامه داد: ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرده ۴ نفر از این اعضا یک میلیارد تومان از این پولها را بازگرداندند و نفر پنجم هم درخواست شماره حساب کرده تا پولها را بازگرداند.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: با این فرض که در دریافت حقوق ها تخلفی رخ نداده است، باز هم قانون باید اصلاح شود به عنوان مثال گفته شد در صندوق توسعه ملی مصوبهای برای دریافت حقوقها وجود دارد بنده هرچه گشتم و پرس جو کردم مصوبهای پیدا نکردم شاید دستور عملی را خود اعضا نوشته باشند که باید اصلاح شود تا دیگر تخلفی رخ ندهد به عنوان مثال شخصی وجود دارد که حقوق ناچیزی دریافت میکند، اما ۴برابر آن اضافه کار دریافت کرده است این موارد حتی اگر توجیه هم داشته باشد باید اصلاح شود.
*حسین فریدون متهم نیست
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که تا زمانی که جرم شخصی ثابت نشده است نباید اسم وی از رسانهها اعلام شود اما اسم حسین فریدون از جانب رئیس سازمان بازرسی کل کشور به عنوان فردی که در انتصاب رئیس سابق بانک رفاه نقش داشته، اعلام شده است، گفت: در قانون آمده است تا زمانی که حکم قطعی صادر نشده اسم متهم اعلام نشود اما شخص حسین فریدون که متهم نیستند اما اینکه آیا جای این صحبتها از سوی رئیس سازمان بازرسی کل کشور مناسب بوده جای بحث وجود دارد.
وی ادامه داد: بنده از آقای سراج پرسیدم که آیا دلایل کافی برای صحبتهای خود دارید که ایشان گفتند دلایل من کافی است و در این صورت نکتهای وجود ندارد.
وی در مورد صحبت های رئیس سازمان بازرسی مبنی بر لابی و اصرار حسین فریدون در انتصاب مدیرعامل بانک رفاه کارگران و طرح این پرسش که آیا از برادر رئیس جمهور سوال و تحقیق شده است، گفت: این موارد باید موردی بررسی شود و آیا یک اصرار جرم است؟ و آیا آن کسی که اصرارکرده مقصر است یا آن کسی که این اصرار را پذیرفته؟ و در صورتیکه با این اصرار و در نتیجه این انتصاب تخلفی صورت بگیرد قابل پیگیری است و تا کنون در مورد آقای فریدون سوال و تحقیقی انجام نشده است.
* اشرافی گری از زمان دولت سازندگی شروع شد
وی در رابطه با اینکه چرا در صورتی که عنوان شده رئیس سابق بانک رفاه دارای پرونده سنگینی بوده رسانهای نشده است، گفت: شما از خیلی از پروندهها خبر ندارید و اینکه ما هیچ شاخصی برای سنگینی پروندهها نداریم.
سخنگوی قوه قضاییه بیان داشت: رئیس سابق بانک رفاه در سمت قبلی خود دارای تخلف بوده و سازمان بازرسی کل کشور موظف است اگر موردی را مشاهده کرد به مقام مسئول گزارش دهد اما اگر شخص دست به تخلف زده بود باید گزارش آن را به قوه قضاییه ارسال کند، در رابطه با رئیس سابق بانک رفاه گزارش تخلف به دادگستری ارسال شد اما وجود پرونده در دادسرا به معنی این نیست که متهم پرونده باید در بازداشت باشد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که شما عنوان کرده بودید تخلفات و اشرافیگری از زمان دولت سازندگی شروع شده است و همچنین در تلویزیون اسامی ۹۰۰ نفر از کسانی که حقوق نامتعارف دریافت کردهاند اعلام شده است آیا دریافت اینگونه حقوقها نیز از زمان دولت سازندگی وجود داشته و یا به تازگی آغاز شده است،گفت : بنده گفتهام که در مقطعی از زمان گفته شد که دستگاهها میتوانند درآمدزایی داشته باشند که آن شروع تخلفات بود و آغاز آن در دولت سازندگی بود، البته بنده قائل هستم که اشرافی گری نیز از آن زمان شروع شده است و در رابطه با لیست ۹۰۰نفری بنده هنوز چنین لیستی را مشاهده نکردهام .
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای گفت: بنده گفتم که برخی قوانین و مقررات و مصوبات دولت به برخی از دستگاهها اختیاراتی داده که توانستند بر اساس آن تصمیماتی را بگیرند باید بررسی کرد که اگر تخلفات بر اساس مصوبات صورت گرفته به یک میزان برخورد شود و اگر خلاف مصوبات است به گونهای دیگر برخورد شود و دیگر هیچ اختلافی بین حقوق یک مدیر با مدیر دیگر وجود نداشته باشد اما نباید با این مسئله سیاسی و جناحی برخورد کرد و باید با هرکسی که پول به غیر حق دریافت کرده است برخورد شود و این موضوع هیچ ربطی به دولت و جناح خاص سیاسی ندارد.
*هیچ پرونده ای برای داماد رئیس صندوق توسعه ملی تشکیل نشده است
وی در پاسخ به این سوال که عنوان شده است داماد رئیس صندوق توسعه ملی در زمان نوسانات ارزی صرافی احداث کرده و این شخص با وجود اینکه سربازی نرفته است در هیئت مدیره چندین شرکت مشغول به کار است، گفت: از این موضوع اطلاعی ندارم و در رابطه با صرافی هیچ پرونده ای تشکیل نشده است .
معاون اول قوه قضاییه در رابطه به ارسال پیامکی تهدیدآمیز به برخی از روزنامه نگاران مبنی بر همکاری با عوامل خارج از کشور گفت: به نظر بنده اگر نهادی میخواهد از سر دلسوزی توصیهای به افراد داشته باشد باید اسم خود را معرفی کند، این پیامک تهدید آمیز نیست اما از لحاظ اینکه نمیدانیم چه کسی آن را ارسال کرده است اشکالاتی وجود دارد و اگر شخصی با یک جریان خارج از کشور ارتباط داشته باشد جرم است و باید به وی تذکر داد اما هنوز اطلاعی ندارم که آیا شخصی در رابطه با دریافت اینگونه پیامکها شکایتی انجام داده باشد.
*ارسال پرونده های تخلفات شهرداری تمام نشدنی است
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در رابطه با گزارشات تخلفات مالی شهرداری از سوی سازمان بازرسی کل کشور گفت: سازمان بازرسی کل کشور بارها پروندههایی در رابطه با تخلفات شهرداریها تشکیل داده که برخی از آنها منجر به صدور حکم شده است.
وی افزود: مگر میشود در شهرداریها به خصوص شهرداری تهران به این عریض و طویلی تخلفی رخ ندهد، پروندههای زیادی وجود داشته که هم مردم و هم سازمان ها و مسئولین در آنها مدعیالعموم بودند و معاون شهردار مدیر کل و حتی خود شهردار ها محکوم شده اند و در طول سالیان از اینگونه پروندهها زیاد بوده و تمام شدنی هم نیستند.
* در حمایت از محیط بانان ضعف قانونی نداریم
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر حمایت دستگاه قضایی از محیط بانان گفت: از نظر قضایی مشکلی در رابطه با حمایت از محیط بانان وجود ندارد اما به لحاظ اینکه این افراد باید مورد حمایت قرار گیرند و یا حقوق یا تجهیزات بیشتری در اختیار آنها قرار بگیرد ربطی به مسائل حقوقی ندارد و دولت باید اقدام کند، بنده احساس نمیکنم که از این لحاظ ضعف قانونی داشته باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در رابطه با مقابله با کانال و شبکهها در فضای مجازی که برای نهادهایی هم ارز با صدا و سیما اقدام به انتشار اخبار دروغ میکنند، گفت: تشکیل کانالهای هم ارز با صدا و سیما خلاف است و اگر از نظر محتوا نیز باعث تشویش اذهان عمومی شوند مدعیالعموم میتواند شکایت کند.
وی در رابطه با اینکه رئیس دادگستری استان تهران عنوان کردند اخیرا ۵۰۰ کارچاق کن در تهران دستگیر شدهاند و آیا در بین این افراد بازی هم وجود داشته است، بیان کرد: کارچاق کن معمولاً شخصی است که سمت اداری ندارد و به گونه ای وانمود میکند که دارای نفوذ است، در این رابطه قاضی متخلف نداشتیم اما ممکن است قاضی ای وجود داشته باشد که دست به خلافهای دیگر بزند.
* تلاش برخی کشورها برای ناامن جلوه دادن ایران
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در رابطه با دستگیری اعضای گروه داعش در برخی از استانهای کشور گفت: برخی از کشورها تلاش میکنند ایران را ناامن کنند این کشورها اعلام کردهاند قصد دارند با تروریستها مقابله کنند اما آنها خودشان تروریستها را ایجاد و تجهیز کردهاند، تاکنون چندین مورد از دستگیری افراد گزارش شده که در این رابطه چندین نفر کشته و ۱۲ نفر دستگیر شدهاند.
*پرونده احمدی نژاد به فراموشی سپرده نشده است
حجت الاسلام و والمسلمین محسنی اژهای در خصوص آخرین وضعیت پرونده احمدی نژاد رئیس جمهور سابق گفت: پرونده محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق به فراموشی سپرده نشده است و جزییات جدیدی در خصوص این پرونده ندارنم.
وی ادامه داد: از تعداد مواردی که وجود دارد برخی خیلی جزئی بوده که در مورد آنها میشود اظهار نظر کرد به عنوان مثال برخی شکایت داشتند در فلان سخنرانی به فلان شهر توهین شده است که در این موارد می توان به راحتی اظهارنظر کرد. اما بخشی از پرونده دارای موضوعاتی است که یاید بیشتر بررسی و تحقیق کرد.
سخنگوی دستگاه قضا به اشاره به نحوه رسیدگی به این پرونده بیان داشت: بر اساس سمت ایشان پرونده باید مستقیما در دادگاه بررسی شود و نمیتواند این پرونده به دادسرا ارجاع داده شود.