به گزارش پایگاه خبری تحلیلی لنجانا، از مدتها قبل خبر تعطیل شدن قریب الوقوع کارخانه ارج اولین کارخانه تولید لوازم خانگی کشوردر رسانه های مختلف منتشر شده بود تا اینکه این کارخانه رسما هفته گذشته تعطیل شد.
اولین کارخانه تولید لوازم خانگی کشور که نامی آشنا برای تمام مردم ما دارد و کمتر شخصی با تولیدات آن بیگانه است به دلیل تشدید مشکلات تولید رسماً از هفته گذشته تعطیل و ماشین آلات کهنه این کارخانه هم به فروش گذاشته شد تا پایان عمر برند ۸۰ ساله ایرانی اینگونه رقم بخورد.
البته این کارخانه در طول سالهای اخیر با بروز مشکلات مالی و حضور برندهای مختلف خارجی سهم قابل توجهی از بازار را در اختیار نداشت وبا توجه به ماشین آلات کهنه دیگر قادر به تولید محصولات متنوع لوزام خانگی نبود.
کارخانه ارج در سال ۱۳۱۶ در یک کارگاه کوچک واقع در خیابان سی متری تهران به اتفاق ۸ کارگر ساده فعالیت خود را آغاز کرد. در سال ۱۳۴۸ با کارگاه های متعدد و ماشینهای جدید در زمینی واقع در جاده مخصوص کرج با همراهی مهندسین و کارگران مبتکر و ماهر با تکنیک های مدرن روز فعالیت خود را ادامه داد.
این کارخانه از اول فروردین ماه ۱۳۵۲ به صورت شرکت سهامی عام درآمد و قسمتی از سهام آن در مرحله اول به کارکنان و سپس به مردم ارائه شد.در سال ۱۳۵۷ با ملی شدن کارخانجات، عمده سهام آن به صنایع ملی ایران واگذار گردید که تا سال ۱۳۷۴ تحت پوشش این سازمان بود و پس از آن در همین سال، بخشی از سهام سازمان صنایع ملی به کارکنان ارج و مردم و عمده سهام آن به بانک ملی ایران واگذار گردید.
به روز نشدن ماشین آلات و انتصاب مدیران دولتی در این کارخانه باعث شد تا نتواند از پتانسیل خود برای تولید محصولات روز استفاده کند به نحوی که در چند سال اخیر تصمیم به فروش این کارخانه گرفته شود. حتی در یک سال گذشته بخشی از این کارخانه در اختیار ایران خودرو قرار گرفت تا به عنوان پارکینگ خودرو از آن استفاده کند.
تشدید مشکلات برای این واحد تولیدی به حدی شده که مدیران هفته گذشته تصمیم به تعطیلی رسمی آن گرفته و ماشین آلات کهنه آن را برای فروش گذاشته اند، این در حالی است که کارخانه ارج در مقطعی به عنوان سوپر مارکت لوازم خانگی ضمن برند سازی انواع لوازم خانگی را تولید می کرد.
در همین زمینه واکنش های مختلفی در رسانه ها و فضای مجازی منتشر شده است:
رئیس کمیسیون عمران مجلس نهم:
«ارج» های زیادی در عصر پسابرجام تعطیل شده/ورشکستگی کارخانجات در سکوت خبری
سیدمهدی هاشمی نماینده مردم تهران در مجلس نهم در گفتوگو با فارس با اشاره به تعطیل شدن کارخانه لوازم خانگی «ارج»، گفت: «ارج»های زیادی تعطیل شده است، اما در معرض توجه قرار نمیگیرند و اگر تعطیلی کارخانه ارج امروز مطرح شده است و حساسیت روی آن ایجاد شده، به علت برند قدیمی و نام شناختهشده آن است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دولت به داد کارخانه ارج برسد، اظهار داشت: کارخانجات تعطیلشده و یا در معرض تعطیلی بسیاری امروز در کشور وجود دارد که صدایشان به جایی نمیرسد.
هاشمی با تأکید بر اینکه دولت مدتهاست از ترس تورم، خودکشی با رکود را پذیرفته است، گفت: امروز که نفت دو برابر فروخته میشود، همان وضعیت زمانی را داریم که نیمی از این مقدار فروخته میشد و ما امیدواریم که دولت در این باره یک شفافسازی به خرج دهد.
رئیس سابق کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه امروز و در عصر بهاصطلاح پسابرجام که هیچ اولویتی نه در اقتصاد، نه در فرهنگ و نه در علم شاهد نیستیم، گفت: اگر واقعاً برجام دستاوردی داشته است، دولت اعلام کند که ما هم خوشحال شویم.
«ارج» های زیادی در عصر پسابرجام تعطیل شده/ورشکستگی کارخانجات در سکوت خبری
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی:
نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با اشاره به تعطیلی کارخانه «ارج» اظهار داشت: تنها چیزی که میتواند به ما کمک کند تا از مشکلات پیش رو خارج شویم، تکیه بر ظرفیت داخلی و اعتماد به توانمندی خودمان است.
وی افزود: ما دو نوع سیاست اعمالی و اعلامی داریم. برخی از سیاستها سخنانی است که افراد پشت تریبونها میزنند و شعار میدهند، اما یک سری سیاستهایی است که به صورت نانوشته بر اساس آن عمل میشود و در واقع سیاستهای هر دولت همین سیاستهای اعمالی است.
پژمانفر تأکید کرد: متأسفانه سیاستهای اعمالی دولت کاملا برخلاف اقتصاد مقاومتی است و بر اساس همان تئوری است که ما امروز در مقابل کشورهایی که خود را کشورهای پیشرفته معرفی کردهاند تاب مقاومت نداریم و باید در دایره مدیریت آنها کار را پیش ببریم.
نماینده مشهد در مجلس ادامه داد: امروز بر اساس همین تئوری که ما در سیاست خارجیمان عقبنشینی کردهایم و خودمان را در دایره سیاستها و مدل از پیش تعیینشده غربیها در مذاکرات قرار دادیم، در بحثهای اقتصادی هم از مسیری که انقلاب اسلامی و مدل پیشروی آن در حال عدول هستیم و وارد بحثهای تجارت جهانی و بازیهایی که دیگران برای ما برنامهریزی کردهاند، شدهایم.
پژمانفر خاطرنشان کرد: این موضوع تعارفبردار نیست که در شهرهای متعدد مجموعههای کاری که سابقه دیرینه داشته و سالیان سال جمعیت زیادی از جمله کارگر و متخصص را در دل خود همراه با تولیدات داخلی با بازار فراوان داشت، از دست میدهیم. این حاکی از همان نگاه غربگرایانه و خودباختهای است که وجود دارد.
وی اظهار داشت: اینکه مقام معظم رهبری در فرمایشات خود میفرمایند امروز یک ولنگاری در عرصه فرهنگ داریم، بیانگر همان موضوعی است که ما فرهنگ و گفتمان انقلابی خودمان که ایستادگی و مقاومت است را در عرصه اقتصاد رها میکنیم و به سمت وابستگی و بازی در دایره مدیریت دیگران میرویم.
نماینده مردم مشهد در مجلس با بیان اینکه ولنگاری فرهنگی، وابستگی خارجی در عرصه اقتصاد را رقم میزند، گفت: اگر مسیر دولت با همین شتاب و شیب جلو برود، این رکود و وخامت اوضاع اقتصادی که در جامعه در حال وقوع است، کار را به جایی میبرد که بهراحتی قابل اصلاح نباشد و شاید برنامهریزانی نانوشته چنین برنامهریزی میکنند که کشور را به لبه پرتگاه ببرند و این قضیه علیرغم تأکیدات فراوان در حال اتفاق افتادن است.
پژمانفر در ادامه این گفتوگو تصریح کرد: متأسفانه در بسیاری از مواردی که میتوانستیم در فضای رقابت حضور داشته باشیم، کاملا میدان را خالی گذاشتیم و این سوال پیش میاید که آیا سیاستهای اقتصادی و سیاست واردات کالا، تولیدات داخل را حمایت میکند؟ و آیا اساساً فضایی برای رقابت در حوزه تولید گذاشتهایم یا این همان کودتا و ولنگاری فرهنگی است که فضا را برای عقب افتادگی در حوزه اقتصاد فراهم کرده است.
وی افزود: تعطیلی کارخانه ارج در حقیقت نماد رکود و وخامت وضعیت اقتصادی است، ارج یک مجموعه تولیدی بود که سالهای سال محصولاتش در خانههای ما حضور داشت و این دست ورشکستگیها کاملا قابل مدیریت است و امیدواریم که این کارخانه مجدداً شروع به کار کند.
نماینده مشهد در مجلس در پایان گفت: البته این موضوع یک اتفاق نادر نیست و روز به روز گستردهتر میشود و فضای بیکاری فشار بیشتری به مردم و وابستگی بیشتر به بازار خارج را رقم میزند.
طرح جالب “خسرو انجم” گرافیست مشهدی در واکنش به تعطیلی کارخانه ارج با ۸۰ سال سابقه
شرکت «ارج» هم به طور کامل تعطیل شد
شرکت ارج به دلیل مشکلاتی که از پیشتر گریبانگیر آن شده بود، به طور کامل تعطیل شد.
شرکت ارج به دلیل مشکلاتی که از پیشتر گریبانگیر آن شده بود، به طور کامل تعطیل شد و تمامی دستگاههای آن در حال جمع آوری است.
تعداد زیادی از کارگران این شرکت نیز در حال تدارک تجمع و اعتراض هستند.
پیش از این کارگران این کارخانه با ارسال طوماری خطاب به مقامات ارشد دولتی از جمله وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، خواستار رسیدگی به وضعیت اسفبار این کارخانه شدهاند.
در بخشی از این نامه که به امضای همه کارگران این شرکت رسیده آمده است: در تاریخ نگارش این مکتوب (۲۳ دی ماه ۹۴)تعداد تولیدات شرکت به صفر رسیده است و به نظر میرسد مدیریت شرکت پیرو سیاستهای صاحبان شرکت هیچگونه برنامه جامع راهبردی در خصوص ادامه تولید و یا افزایش سبد محصولات و بهینهسازی محصولات و دستگاهها و ماشین آلات موجود ندارد.
در ادامه نامه، کارگران وضعیت فعلی را حاصل ناکارآمدی سیاستهای مدیریتی دانستهاند و افزودهاند: با مقایسه آماری نیروی انسانی مشخص میشود که تاکنون ۸۸ نفر از پرسنل کارآمد شرکت با انواع بهانههای واهی تعدیل شدند.
همچنین در این طومار آمده است: در تاریخ بیست و دوم دی ماه، در جلسهای با حضور بیش از ۴۰ تن از کارکنان و مدیریت شرکت به صراحت اعلام شده که سهامدار عمده به دلیل زیانده بودن تولید کلیه محصولات و عدم داشتن توجیه اقتصادی برنامهای برای ادامه روند تولید در شرکت ارج ندارد.
در پایان این نامه میخوانیم: ما کارگران ارج با سوابق بین ۱۹ تا ۲۶ سال برای آینده شغلی خود نگرانیم و درعین حال خواستار فراهم شدن شرایط لازم جهت تامین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز برای ساخت و تولید انواع محصولات هستیم.
واکنش نیوشا ضیغمی به تعطیلی کارخانهی «ارج»
بعد از همه حرف و حدیث ها و مطالبی که در فضای مجازی و رسانه ها در مورد تعطیلی کارخانه ارج منتشر شدامروز این کارخانه توضیحاتی در خصوص اخبار مربوط به کارخانه منتشر کرد که البته این توضیحات به نوعی بر اخبار منتشر شده در مورد تعطیلی کارخانه ارج صحه می گذارد.
تعطیلی کارخانه ارج تکذیب شد
«فرهاد حنیفی» عصر امروز(جمعه) افزود: این واحد تولیدی در دو سال اخیر نزدیک به ۱۵ هزار کولر و بخاری تولید کرده و انبارهای این شرکت یک هزار دستگاه کولر و بخاری آماده فروش دارد.
به گزارش ایرنا، وی، به تزریق نقدینگی ۲۰۰ میلیارد ریالی در دو سال اخیر به این کارخانه اشاره کرد و گفت: این سرمایه در گردش از طریق گروه توسعه ملی با هدف جلوگیری از توقف تولید و پرداخت حقوق بازنشسته ها صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی افزود: از مبلغ یادشده، ۶۰ میلیارد ریال به بازنشسته های این واحد تولیدی پرداخت شد.
** هفت شرکت متقاضی خرید ارج
حنیفی در ادامه به مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر خروج بانکها از بنگاهداری اشاره کرد و گفت: براساس این مصوبه، ۵۰ شرکت از جمله ارج در فهرست واگذاری هستند.
وی با بیان اینکه امسال واگذاری ۱۲ شرکت در دستور کار قرار ما دارد، افزود: تلاش داریم این شرکت ها از جمله ارج را به خریداران واجد شرایطی واگذار کنیم که بتوانند بهتر از مجموع گروه توسعه ملی، آن را مدیریت و اداره کنند.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی، از تقاضای ۶ شرکت داخلی و یک شرکت خارجی برای خرید کارخانه ارج خبر داد و گفت: براساس مصوبه مجلس، این واگذاری ها باید انجام شود؛ مگر آنکه مصوبه یادشده تغیر کند. در آن صورت، شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی، آماده سرمایه گذاری برای راه اندازی با تجهیز به دستگاه ها و فناوری جدید است.
وی یادآورشد: نزدیک به یک سال از ابلاغ مصوبه مجلس درباره خروج بانکها از بنگاهداری سپری شده و ما در حال مذاکره برای واگذاری هستیم.
حنیفی، شمار کارکنان کنونی کارخانه ارج را ۲۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: پرداخت ها به کارکنان و مجموعه بازنشستگان ارج به گونه ای بوده که هیچ معوقه و طلبی ندارند.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه سال ها در این کارخانه سرمایه گذاری نشده است، محصولات آن در بازار تقاضای اندکی دارد و و مستلزم سرمایه گذاری برای بروز کردن خط تولید است.
به زودی دانا اخبار جدیدی از ارج منتشر می کند.
دانا
انتهای پیام/