به گزارش لنجانا، هوشنگ طالبی پیش از ظهر امروز در نشست خبری نخستین همایش بین المللی هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن اسلامی با تاکید بر هنرهای رو به فراموشی اظهار کرد: دانشگاه همواره بر اجرای فعالیت های علمی و پژوهشی تاکید دارد و این فعالیت در برخی از مواقع تشدید می شود.
وی با بیان اینکه هفته آتی دانشگاه اصفهان شاهد سه رخداد بزرگ است عنوان کرد: یکی از این رخدادها، همایش سه جانبه دانشگاه اصفهان،استراسبورگ فرانسه و فرایبورگ آلمان و دیگری برگزاری نخستین همایش بین المللی هنر و صناعات است، این همایش در تاریخ ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه با سخنرانی دکتر علی ولایتی با رویکرد هنرهای رو به فراموشی با همکاری دانشگاه هنرو دانشگاه اصفهان و میراث فرهنگی و صنایع دستی برپا می شود که در نوع خودش در کشور بی بدیل است.
رئیس دانشگاه اصفهان تصریح کرد: در کنار این همایش بزرگ فعالیت های مهم جانبی چون برگزاری جشنواره فیلم و عکس از هنرمندان و تجلیل از پیشکسوتان هنرمند برقرار است، درحقیقت برگزاری این همایش در راستای اظهار نگرانی رهبری درباره هنرها به عنوان سرمایه سرزمین است.
وی تاکید کرد: این همایش به یک بحث ملی می پردازد که دکتر ولایتی هم در راستای نگرانی رهبری، نگرانی خود را از به فراموشی سپرده شدن برخی هنرها در کشو راعلام کرد، برهمین اساس پیشنهاد شد دانشگاه اصفهان به عنوان میزبان برگزار کننده این همایش باشد.
طالبی افزود: احیای هنرها و صناعات رو به فراموشی، مهمترین هدف برگزاری همایش بین المللی هنر است، براین اساس پیشنهاد تشکیل دبیرخانه هنرهای رو به فراموشی را داده ایم.
رئیس دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: سیاست وزارت علوم براین است که برخی از دانشگاه ها نماینده معین کشورهای خارجی قرار گیرد تا بتوانند به صورت موثر تفاهم نامه های منعقد شده را در صحنه عمل پیگیری کنند که براین اساس دانشگاه اصفهان منبع کشورهای آسیای شرقی، ژاپن و کره جنوبی است.
*ارسال بیش از ۳۲۲ مقاله به دبیرخانه نخستین همایش بین المللی هنر و صناعات
در ادامه نشست خبری دکتر مصطفی کیانی، رئیس دانشگاه هنر اصفهان به عنوان دبیر علمی این همایش اذعان کرد: کمیته علمی همایش بین المللی هنر تا به امروز چندین جلسه تشکیل داده است که منجر به تعیین سه محور اساسی برای همایش شد.
وی خاطرنشان کرد: هنر، ارزش های دینی، هویت ملی و نقش آن در حفظ و احیای صناعات، آموزش و نقش آن در حفظ و احیای صناعات و همچنین کارآفرینی، اقتصاد و هنر و نقش آن در حفظ و احیای صناعات جز سه محور اصلی تعیین شده برای همایش است.
کیانی ابراز کرد: بالغ بر ۳۲۲ چکیده مقاله مرتبط با این سه محور بیان شده به دبیرخانه رسیده است که ۲۴۵ مقاله آن پذیرفته شده و در نهایت ۲۱۰ مقاله کامل بررسی شد که از این تعداد ۳۲ مقاله در روز همایش ارائه می شود و ۶۵ مقاله به صورت پوستر بیان می شود.
وی با اشاره به اینکه سخنران های ویژه در این همایش از اساتید خارجی و داخلی مطرح هستند که عمدتا از اعضای هیئت علمی دانشگاه های بزرگ بوده، گفت: تکریم چهره های ماندگار که از میان ۱۰۷ چهره ماندگاه هنر در ۴۰ رشته صنایع دستی رو به فراموشی ، ۳۰ نفر از افراد، برگزاری کارگاه های زنده با حضور هنرمندان جوان و برپایی جشنواره عکس و فیلم که تاکنون ۴۱۰ عکس و ۴۴فیلم در سه بخش مستند، نماهنگ و فیلم موبایلی از جمله فعالیت های جانبی این همایش است.
صاحب نیوز
انتهای پیام/