به گزارش پایگاه خبری تحلیلی لنجانا، در زندگی هر فردی ممکن است اتفاقات تلخ و شیرینی رخ داده باشد که بیان آن بیان آن در زمان ازدواج مشکل ساز شود، به همین دلیل برخی تصمیم میگرند ماه زندگیشان را برای همیشه پشت ابر نگه دارند ، غافل از اینکه این نگفتن ها ممکن است به پشیمانی شان منجر شود.
دختر و پسری که پس از گذشت ٢٠ سال اندی زندگی موقعیت ازدواج برایشان پیش می آید و دلشان میخواهد طعم شیرین زندگی دو نفره و مستقل از خانواده را بچشند ، در همان مراحل ابتدایی و اولیه آشنایی جدا از معیارهای مشخص و تصورات رویایی که دارند حتما حرف هایی هم برای گفتن و شنیدن خواهند داشت.
به هرحال در زندگی هر شخصی ممکن است اتفاقاتی افتاده باشد که شاید بجز خودش کسی از آن خبر نداشته باشد اما برای همیشه در ذهنش حک شده است .
مراسم خواستگاری که از رسم و رسومات قدیمی ازدواج در ایران است بهترین فرصت برای گفتگوهای صادقانه است. و اولین قدمی که طرفین این گفتگو باید بردارند انتخاب فردی است که با اکثریت معیارهای آنها مطابقت داشته باشد. برای برخی افراد هم گاهی این موقعیت پیش میاید که از طریق یک واسطه با همسر آینده شان آشنا میشوند و این خود بهترین فرصت برای پرسیدن سوال های ابتدایی است، البته در صورتی که این واسطه بدون هرگونه خصومت و دلسوزانه حقایق را بازگو کند.
حمیدرضا رحمانی روان شناس و مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: دختر و پسر باید تمامی سوالات که برایشان اهمیت دارد و طبیعتا در تصمیم گیری شان نقش پررنگی را ایفا میکند از طرف مقابل بپرسند و همانظور که توقع شنیدن حقیقت را دارند خود نیز حقیقت را بگویند.
یادتان باشد، ماه همیشه پشت ابر نمی ماند
همان طور که دوست دارید زندگی فرد مقابلتان همانند یک کتاب صفحه به صفحه برایتان ورق بخورد ، خودتان هم این وظیفه را دارید که در کمال صداقت سخن بگویید، هرچه که باشد صحبت از یک عمر زندگی است و ما در یک دنیای واقعی با آدم های واقعی زندگی میکنیم، جایی که حتی زوج های به ظاهر خوشبخت هم رازهای بزرگشان را از یکدیگر مخفی میکنند.
رحمانی افزود: موضوعی که جوانان را در مهمترین مسئله زندگی یعنی ازدواج و تشکیل خانواده نگران میکند حرف ها و حقایقی است که افراد را بین دو راهی گفتن و نگفتن سردرگم میکند.اما آنچه واضح است این است که در دوران قبل از ازدواج هم دختر و هم پسر باید برای کسب حداکثر شناخت از یکدیگر ویژگی های شخصیتی خود را صادقانه بیان کنند که از جمله آن میتوان به مواردی همچون ” من سفر کردن را دوست دارم ” یا ” من از رفت و آمد با دوستان و آشنایان لذت میبرم” اشاره کرد.
به ارزش هایتان پایبند باشید
اما مواردی که باید در جلسه خواستگاری بین خانواده ها مطرح شود چرا که دو خانواده که قصد وصلت با یکدیگر را دارند ممکن است از نظر عقاید مذهبی و اهدافی که چندین سال برای آن تلاش کرده اند تفاوت هایی را داشته باشند ، به همین دلیل بهتر است آنچه به عنوان یک ارزش شناخته شده و از اهمیت ویژه ای برخوردار است در جلسات آشنایی حتما مطرح شود.
حمید رضا رحمانی تصریح کرد:دختر و پسر طبیعتا قبل از ازدواج گفتگوهایی را طی چند جلسه و تحت نظارت خانواده ها باید داشته باشند تا اصطلاحا با خلق و خوی یکدیگر آشنا شوند، البته ناگفته نماند هیچکدام از آنها تا به مراحل رسمی نرسید حقایق وجودی و خصلت های رفتاریشان را فاش نخواهند کرد.
اما آنچه مهم است این است که بستن پیوند زناشویی شوخی بردار نیست، دخترو پسر حق دارند تا قبل از پاگذاشتن در مراحل اصلی نکات رفتاری همسر آینده شان را با نکته سنجی و چشمانی باز تشخیص دهند.
از مطرح کردن آنچه برایتان مهم است فرار نکنید
گاهی پیش می آید که دختر یا پسر حس روشن فکریشان گل میکند و برای از سرباز کردن موضوعاتی که ممکن است در آینده برایشان مشکل ساز شود به راحتی میگویند : “گذشته هرکس به خودش مربوط است! من نه از گذشته همسر آینده ام سوالی میکنم نه اجازه میدهم او سوالی بپرسد”.
این روان شناس افزود:برخی افراد از ترس از دست دادن فردی که به عنوان شریک زندگی روبرویشان نشسته است با گفتم حرف هایی بچگانه از شنیدن حقایق فرار میکنند ، غافل از اینکه این جملات بی معنی آینده ی نزدیکشان را رقم خواهد زد.
از دیگر مواردی که مطرح کردن آن (البته جدا از بحث خانواده ها )در جلسه خواستگاری اهمیت دارد اطلاع از عقاید دینی و مذهبی طرف مقابل، چگونگی ارتباط با اقوام ، نحوه رفتار با مردان و زنان فامیل و حد و حدود این روابط هنگام دید و بازدید ها که در دوران مجردی از طرف دختر و پسر رعایت می شده است.
با اشتباه یک نفره آینده ای دو نفره را تباه نکنید
مسئله مهم دیگری که طرفین ممکن از بیان آن هراس داشته باشند “بیماری” است. زمانی که هر دو طرف در کمال صداقت از وضعیت جسمی خود بگویند خود به خود اعتماد شریک آینده زندگیشان را هم جلب خواهند کرد ،هرچند امکان دارد فرد مقابل با شنیدن این حقایق از تصمیم مثبت خود صرف نظر کند ، اما باید پذیرفت ازدواجی که پایه هایش با پنهان کاری و حتی دروغ بنا شده باشد دوام چندانی نخواهد داشت و به زودی متزلزل میشود! یادتان باشد هرچقد رازها و حقایق زندگی تان دیرتر بیان شود اثرش هم ماندگارتر است و شاید برای همیشه بماند همانند عطر های گران قیمتی که گاهی با شستن چندین باره لباس ها هم ، همچنان ماندگارند.
رحمانی خاطرنشان کرد : هر دوطرف خصوصا پسرام که به دنبال یک زندگی پرآرامش هستند باید کمترین حد “مخفب کاری” را داشته باشند. البته این بدان معنی نیست که بی رودربایسی هر آنچه را که در دوران مجردی برایشان اتفاق افتاده است بازگو کنند. اما به هر حال شخصی را که به عنوان همسر خود انتخاب میکنند شریک یک عمر زندگیشان است و حق دارد بداند با چه کسی پیمان می بندد.
توصیه اکثریت و شاید همه مشاوران خانواده این است که صرفا به دلیل علاقه به شکل و ظاهر فرد مقابل چشم هایشان را بر روی حقایق نبندند.علاوه بر آن در صورتی که دارای بیماری خاصی هستند آن را حتما با خانواده و فرد مورد نظر مطرح کنند زیرا بسیاری از بیماری ها منشا ژنتیکی و ارثی دارند. مورد دیگری که به آن تاکید می شود این است که داستان های عشقی و روابط قبلی خود را خصوصا در ابتدای رابطه که هنوز اطلاعات چندانی از شریک آینده زندگیتان نداریند، بیان نکنید چراکه مطرح کردن این دسته از موضوعات نه تنها هیچ اثر مثبتی ندارد بلکه منجر به وجود آمدن مشکلات ناخواسته خواهد شد که جبران آن کار حضرت فیل است.
انتهای پیام