به گزارش لنجانا ؛ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امشب با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما به مناسبت دهم آذرماه سالروز شهادت آیتالله مدرس که به نام «روز مجلس» نامگذاری شده است، اظهار داشت: یاد و خاطره شهید ایتالله مدرس را گرامی میداریم، شهید مدرس در شرایط پر فراز و نشیب کشور، با نقشآفرینی متنوع خودش توانست راه درست را پیش پای نمایندگان آینده مجلس قرار دهد، امیدواریم نمایندگان فعلی مجلس هم بتوانند در ایفای وظایف نمایندگیشان موفق باشند.
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره ارزیابیاش از جایگاه مجلس، توضیح داد: بنده پیش از ورودم به مجلس شورای اسلامی، با کار و امور پارلمانی ناآشنا نبودم چون در طول ۳۶ سال گذشته از پیروزی انقلاب اسلامی یا در رادیو و تلویزیون حضور داشتم یا در مسئولیتهای مرتبط با امور مجلس بودم لذا کارکرد پارلمان را میشناختم.
رئیس مجلس با اشاره به دو وظیفه مهم مجلس مبنی بر قانونگذاری و نظارت گفت: در دورههای مختلف برحسب نیاز کشور قانونگذاری انجام میشود اما یک بخش مهم از وظایف مجلس نظارت است، طبعاً بر حسب شرایط کشور همواره در پارلمان قانونگذاری انجام میشود؛ مجلس نهم در برخی زمینهها خوب عمل کرد و توانست وظیفهاش را به درستی انجام دهد.
لاریجانی همچنین گفت: همانطور که میدانید نمایندگان مجلس نهم نسبت به مسائل اقتصادی حساسیت دارند از اینرو حدود ۳٫۵ سال گذشته از عمر مجلس نهم، ۶۰۰ طرح یا لایحه در حوزه مسائل اقتصادی کشور ارائه شده است، ۲۰۰ لایحه و ۴۰۰ طرح، از این تعداد، برخی در کمیسیونهای تخصصی تصویب نشده و رد شدند اما برخی فعلاً در دست بررسی در کمیسیونها است، از بین این رقم تاکنون ۲۰۰ طرح یا لایحه پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی تبدیل به قانون و به دولت ابلاغ شده است، ثقل همه این قوانین مسائل اقتصادی کشور بوده است، همانطور که میدانید مجلس هر سال لایحه بودجه سنواتی را که یکی از موضوعات مهم در کشور ما است مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
وی با بیان اینکه مجلس نهم قانون تسهیل فضای کسب و کار را نیز به تصویب رساند که از قوانین مهم مصوب شده در این دوره محسوب میشود، تصریح کرد: قانون رونق تولید و همچنین لایحه جلوگیری از رکود که دولت ارائه داده بود نیز از دیگر مصوبات پارلمان است.
رئیس مجلس در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه سختترین روز کاری مجلس نهم چه روزی بوده است؟ توضیح داد: کار کردن در مجلس با همکاران و نمایندگان خیلی سختی ندارد.
در ادامه مجری برنامه پرسید اما بعضی روزها عصبانی میشوید، آیا باز هم سختی ندارد؟
لاریجانی در پاسخ به این پرسش مجری برنامه گفت: به نظر من عصبانی شدن خیلی چیز عجیبی نیست، یکی از مسائل مهمی که در مجلس نهم به تصویب رسید قانون جلوگیری از رکود بود که نمایندگان روی آن بسیار حساس بودند، البته بنده هم نسبت به این امر حساسیت داشتم، از نظر اهمیت برای سرنوشت کشور، موضوع برجام بود که دولت محترم ۳ سال روی آن کار کرده بود و چالشهایی هم در این زمینه وجود داشت، این موضوع در مجلس و مباحث پیرامون بسیار داغ شد که نشاندهنده دموکراسی بسیار عمیق در کشور ما است، این مسئله نشان میدهد که اختلافنظر در مجلس شورای اسلامی طبیعی است، عدهای از نمایندگان مجلس نهم معتقد بودند برجام باید رد شود، این امر خیلی عجیب هم نبود چون با تلقی خودشان این سخن را میگفتند، به نظرم یکی از لذتبخشترین موضوعات در کشور این است که افکار مختلف در مجلس شورای اسلامی مطرح میشود، اینکه فقط یک صدا در کشور وجود داشته باشد محل اشکال است، اینکه افکار در کشور متنوع باشد یک حسن محسوب میشود.
لاریجانی در ادامه سخنانش با بیان اینکه ارتباط بنده با مردم کم نیست و امروز با گروههای مختلفی از مردم ارتباط داشتم، گفت: علاقهمندم با بدنه مردم ارتباط داشته باشم، وضع اقتصادی کشور ما در شرایط فعلی خوب نیست البته عموماً علاقه ندارم مردم را خیلی مأیوس کنم، اگر از بنده بپرسند که مهمترین موضوعی که امروز باید روی آن تمرکز کنیم چیست؟ میگویم مسئله اقتصادی است، رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال فرمودند کار تولید در کشور مثل کار مجاهدانه میماند، به نظرم این فرمایش رهبر انقلاب سخن بسیار بلند و دقیقی است، اگر ما یک نگاهی به وضعیت ایران بکنیم چه از نظر جایگاهش در مسائل منطقهای یا بینالمللی، آنجایی که چالش مهم برای کشور ما محسوب میشود حوزه مسائل اقتصادی است. در حوزه اقتصادی هم مهمترین مشکل امروز ما رکود است.
وی ادامه داد: بخشهای تولیدی ما فعال نیستند و در برخی بخشهای تولیدی ۳۰ درصد ظرفیت بیشتر فعال نیست و یا در برخی مراکز تولیدی دیگر با نصف ظرفیت فعالیت میکنند و این مشکل بیکاری که در کشور ما وجود دارد ریشه در همین امر دارد، این موضوع هم با بزک کردن قابل حل نیست و باید کاملاً به آن توجه داشت که آینده کشور ما و عزت کشور ما در گروی این است که تولید رونق یابد.
لاریجانی در ادامه یادآور شد: به نظرم دولت، مجلس و سایر بخشهای کشور امروز یک مأموریت بیشتر ندارند که در همین اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب روی آن بسیار تأکید فرمودند، باید روی آن تمرکز کنند و اگر میخواهیم مشکل بیکاری حل شود یا درآمد مردم بالا رود که از این سختی بیرون آیند باید به رونق تولید در کشور توجه کنیم، حتی برخی از آسیبهای اجتماعی در کشور ما وجود دارد یک بخشی از آن مربوط به موضوع عدم رونق تولید است. البته تحریمها هم بیتأثیر نبودند در این موضوع اما همه مسئله و مشکلات به تحریمها برنمیگردد.
انتهای پیام/ن