به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شهرستان لنجان “لنجانا” کارتن خوابی از جمله آسیب هایی است که کم و بیش در شهرهای پرجمعیت با آن روبه رو هستیم،موضوعی که با فرا رسیدن زمستان بیش از پیش نمود پیدا میکند.
چندی پیش سازمان پزشکی قانون کشور در گزارشی آمار کشته ها بر اثر سرمازدگی را ۱۸ نفر اعلام کرده بود که از این تعداد ۱۱ نفر در فصل پاییز و ۷ نفر در فصل زمستان جانباخته بودند.
خبر ها حاکی آنست که تعدادی کارتن خواب در فولادشهر زندگی را سر میکنند که روزانه به کار تکدی گری مشغول بوده و برای اسکان نیز به ساختمان های نیمه کاره در این شهر پناه میبرند.
در بررسی به عمل آمده از این ساختمان ها از افرادی که در نزدیکی این مکان ها زندگی میکردند شنیده میشد که این ساختمان های نیمه کاره به افراد خاص و یا بعضا اداراتی نظیر آموزش و پرورش،شهرداری و ذوب آهن اصفهان تعلق دارد.
در ادامه برای بررسی دقیق تر این موضوع به سراغ رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان لنجان رفتیم که وی در گفتگو با لنجانا خاطرنشان کرد:ساختمانی که تحت عنوان خانه کودک در فولادشهر وجود دارد عملا در اختیار آموزش و پرورش نبوده و واگذاری این مکان به آموزش و پرورش انجام نشده است.
اسماعیلی ادامه داد:در حال حاضر ما از کمبود مکان آموزشی رنج میبریم که اگر مشکل حقوقی تملک ساختمان هایی را که منتسب به آموزش و پرورش میدانند را برطرف نمایند به خودی خود بخشی از مشکلات ما نیز برطرف خواهد شد و شاهد چنین بهره برداری از این ساختمان های نیمه کاره نخواهیم بود.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان لنجان در گفتگو با لنجانا در خصوص برنامههای این مرکز برای کارتنخوابها متذکر شد:شهرواندان محترم شهرستان لنجان به محض رویت چنین آسیب هایی میتوانند گزارشات خود را به سامانه ۱۲۳ ( اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی) ارائه دهند تا این مرکز نسبت به جمعآوری کارتنخوابها در محل های مدنظر اقدام کنند که البته تاکنون چنین گزارشی از مکان های مذکور به دست ما نرسیده است.
صادقی تصریح کرد:همکاران دلسوز ما در بهزیستی شهرستان در صورت دریافت گزارش به محل اعزام شده و بعد از بررسی دقیق موضوع و هماهنگی با سایر دستگاه ها و نهادهای مربوط اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
دستور وزیر کشور برای جمعآوری متکدیان
در این زمینه چندی پیش رحمانیفضلی درخصوص جمعآوری متکدیان و کارتنخوابها به عنوان اصل مهم و مطرح شده جلسه شورای اجتماعی کشور گفت: اصل جمعآوری متکدیان نباید مورد غفلت واقع شود و ضروری است که استانداری به عنوان هماهنگکننده با همکاری وزارت کار و امور اجتماعی، سازمان بهزیستی کشور، شهرداری و نیروی انتظامی یکی از اولویتهای خود را حول محور جمعآوری متکدیان قرار دهند.
حال باید دید در کنار چنین ابلاغیه هایی اقداماتی برای جمع آوری و ساماندهی کارتن خواب ها صورت گرفته چرا که این ساختمان ها به محل امنی برای متکدیان تبدیل شده که در این جا باید توجه داشت که بخشی از جمعیت متکدیان را معتادین متجاهر که قابل کنترل نیستند، تشکیل میدهند.
در این جا یک سوال اساسی مطرح است:تملک چنین ساختمان های نیمه کاره که موجب از بین رفتن چهره زیبای شهر و تجمع متکدیان شده،چه کسانی و یا چه نهادهایی هستند؟!
امیدواریم در آینده ای نه چندان دور تدبیری برای این آسیب اندیشیده شود چراکه زمستان نزدیک است و هوا بس ناجوان مردانه سرد است.
انتهای پیام/