به گزارش لنجانا، از آذر ماه سال ۸۹ در راستای اجرای گام نخست قانون هدفمندی یارانهها قیمت بنزین با نرخ ۱۰۰ تومان خداحافظی و بر اساس تصمیم دولت وقت با دو نرخ نیمه یارانهای ۴۰۰ تومان( سهمیه ماهانه ۶۰ لیتر ) و نرخ ۷۰۰ تومان (بنزین آزاد) در هر لیتر عرضه شد.
اما نرخ بنزین به این دو رقم محدود نبود و عملا به صورت سه نرخی (سهمیهای قدیمی ۴۰۰ تومانی، بنزین سهمیه ای ۷۰۰ تومانی و بنزین آزاد ۱۰۰۰ تومانی)در جایگاهها عرضه میشد و این موضوع باعث شد اکثر مردم با حالت سردرگمی از سهمیه بنزین خود استفاده کنند.با روی کار آمدن دولت یازدهم بازهم سنایورهای جدید بنزینی رونمایی شدو مهمترین اقدام در این راستا سعی بر تک نرخی شدن بنزین بود.
بر همین اساس،خرداد ماه سالجاری این موضوع در دستور کار دولت یازدهم قرار گرفت و با تاکید مسئولان ذیربط به مرحله اجرا هم درآمد؛ همزمان با اجرای تک نرخی شدن قیمت موجودی بنزین ۷۰۰ تومانی طبق گفته برخی از مسئولان شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون لیتر بود وهمزمان با با اعلام تک نرخی شدن بنزین در روزهای نخست مردم به دلیل ترس از سوخت شدن سهمیه مصرف بنزین در کشور رکورد زد.
طبق وعده دولت قرار شد تا پایان آبان ماه سهمیه بنزین ۷۰۰ تومانی نسوزد و حال که شمارش معکوس این سهمیه شروع شده مسولان ذیربط خبر از از عدم تمدید مهلت مقرر می گویند. سیدناصر سجادی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران چند روز پیش به آن تاکید کرد و گفت تاکنون مسولان دولتی درخواستی مبنی بر تمدید مجدد دوره مصرف بنزین ۷۰۰ تومان ارائه نکرده اند.
طبق این گزارش پیش بینی میشود دوره مصرف بنزین ۷۰۰ تومانی توسط دولت تمدید نخواهد شد و ۳۰ آبان ماه آخرین روز عرضه بنزین ۷۰۰ تومانی در کشور باشد و با حذف بنزین ۷۰۰ تومانی از اول آذر ماه سال جاری و فروش تک نرخی بنزین، عرضه کارتی این فرآورده نفتی همچون گذشته ادامه خواهد داشت.
براساس آمارهای رسمی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در شرایط فعلی ذخیره بنزین ۷۰۰ تومانی کارتهای هوشمند سوخت به کمتر از ۴۵۰ میلیون لیتر کاهش یافته است.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا سهمیه بنزین ۷۰۰ تومانی مردم تا آخر آبانماه ته خواهد کشید یا باز هم حقوق مصرف کننده در این راستا اجحاف میشود.
منبع: yjc
انتهای پیام/