به گزارش لنجانا به نقل از روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي واحد لنجان رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان در مراسم افتتاحیه ، با افتخار به اینکه نخستین همایش ملی مهندسی صنایع و مدیریت پایدار با مشارکت مطلوب اساتید ، پژوهشگران ، صاحبنظران و دانشجویان انجام گرفت. به ویژگیهای برپایی این همایش اشاره نمود و گفت: اولین ویژگی این همایش نوآوری و نوبودن موضوع بحث مدیریت پایدار و تلاش در جهت ایجاد ارتباط بین مفاهیم پایه این مبحث و راهکارهای مهندسی صنایع، مدیریت و علوم اقتصادی بود. با توجه به شرایط کشور در بعد اقتصادی و نام گذاری سال جاری تحت عنوان «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی»، مطرح شدن مبحث مدیریت منبع محور و ارتباط آن با شرایط اقتصاد مقاومتی که ما در آن هستیم، دومین ویژگی برگزاری این همایش است. و سومین ویژگی مربوط به عملیاتی کردن مباحث در رابطه با موضوع اصلی همایش، به صورت آکادمیک وعلمی بود. گروههای مختلف علمی در این همایش مشارکت کردند، که این موضوع میتواند بین رشتههای مختلف یک هماهنگی وهارمونی به وجود بیاورد.
امینی رییس واحد لنجان و رییس همایش ملی مهندسی صنایع و مدیریت پایدار ، یکی از اهداف برگزاری این همایش را همسطح نمودن پژوهش در کنار آموزش عنوان کرد و گفت: از نظر اینجانب صرفا نباید بُعد آموزشی واحدهای دانشگاهی را در نظرگرفت بلکه باید پژوهش را در کنار آموزش همسطح نموده و ارتباطی عمیق وتنگاتنگ بین دانشگاه وصنعت ایجاد نماییم.
وی با بیان اینکه جامعه ما بسیار نیازمند پژوهش هایی است که به نوآوری وخلق یک فرآیند تولیدی منجر شود افزود: این همایش زمینه خوبی است که دانشجویان و اساتید جوان با مشارکت علمی و ارائه مقالات عزت نفس وخود باوری علمی خود را افزایش دهند. و این اهداف تا اندازهای دراین همایش محقق شده است.
امینی توسعه پایدار را فرآیندی از توسعه دانست که ضمن برآورده کردن نیاز نسل کنونی ، نیاز نسل های آینده را نیز به مخاطره نخواهد انداخت . وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف در بحث توسعه ی پایدار، عدالت است ادامه داد: ما همیشه عدالت را توزیع برابر و متناسب می دانیم، لیکن یکی از مقوله های عدالت باید توزیع منابع ، امکانات و درآمد بین نسل ها باشد.
رییس واحد لنجان ضمن تشریح دو محور اصلی همایش افزود: در این همایش ما دو دسته محور اصلی داریم محورهایی که در رابطه با رشتههای مهندسی صنایع و مدیریت است، و محورهای مرتبط با علوم اقتصادی، محیط زیست وسایر رشته ها
در ادامه دبیر علمی این همایش و رییس باشگاه پژوهشگران جوان واحد لنجان با ارائه گزارش مختصری از روند علمی همایش اظهار داشت : ایده برگزاری همایش ملی مهندسی صنایع و مدیریت پایدار نزدیک به 5 ماه قبل به ذهن دوستان هیات علمی واحد لنجان رسید. همایونی موضوع مدیریت پایدار نسبت به بحث توسعه ی پایدار را بسیار فراتر و گسترده تر عنوان کرد و اضافه نمود: بیشترین بحث هایی که تا کنون در مجامع علمی ایران و دنیا بررسی شده در مورد حفظ محیط زیست و منابع مرتبط با طبیعت بوده است و ما در بحث مدیریت پایدار به فکر حفظ کلیه منابع موجود برای نسل های مختلف بشری هستیم و مطمئنا مهندسی صنایع میتواند راه کار های بسیار خوبی در این مورد ارائه دهد.
دبیر علمی همایش ادامه داد بعد از انجام مقدمات مراسم ، از اواخر مرداد شروع به گرفتن مقالات از پژوهشگران کردیم. تا اواخر مهر ماه بیش از 200مقاله به دبیرخانه رسید که از این بین نزدیک به 100 مقاله پذیرفته شد. از این تعداد 60 مقاله به صورت ارائه حضوری و 40 مقاله دیگر به صورت مقاله پوستر دریافت شد. تمام مقالاتی که به دبیرخانه ی همایش رسید به صورت کامل داوری شد. این وظیفه ی مهم با توجه به اینکه تعدادی از مقالات به زبان لاتین بود بر عهده 40 نفر از اعضای کمیته ی علمی بود که از دانشگاه های سراسری ایران و دانشگاه های معتبر دنیا از جمله کانادا ، آلمان ، قطر ، الجزایر و مالزی به دقت هر چه تمام تر بررسی شد که پس از اصلاح ، مقالات منتخب، در مجموعه ی مقالات همایش منتشر شد. و انشاالله اوایل سال 93 پس از داوری مجدد مقالات برتر توسط مجله علمی پرتانیکا که یک مجله نمایه شده در پایگاه داده SCOPUS و پایگاه داده مجلات جهان اسلام ISC است، منتشر خواهد شد.
شاهین ، عضو برجسته هیات علمی دانشگاه اصفهان به عنوان سخنران بعدی همایش اضافه نمود: برای ساختن کشوری بزرگ باید قدمهای بزرگ برداشته شود. باید به جوانان میدان داد و در یک حرکت اعتدالی از تجربه و کسوت بزرگان هم بهره جست. باید فرهیختگان هم مورد تکریم قرار گیرند چون جوانان امروز ما بزرگان فردا خواهند بود.
دانشیارگروه مدیریت دانشگاه اصفهان با بیان اینکه بحث من با چرخه های متعدد سر و کار دارد، پایداری و مفهوم پایداری را در گرو چرخش این چرخه ها دانست و عنوان کرد: بزرگترین چالش، استفاده از نظام های بهبود پایش و نگهداشت آنهاست. نقطه ای که این همایش به زیبایی بر آن انگشت گذاشته است.
وی با اظهار این مطلب که دربحث توسعه پایدار آنچه مطرح می باشد توسعه متوازن درابعاد اقتصادی ، اجتماعی و محیط زیست به صورت متوازن است افزود: زمانی که ما درکشورمان با آلودگی و خطرات اجتماعی روبرو هستیم وهمزمان نیز درراستای برنامه های توسعه گام برمی داریم ، باید نسبت به کدهایی مثل عدالت محوری،تدوین حقوق شهروندی و نهایتاً تحقق آرمان و بهبود جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه ، نگاه ویژه کرد.
آرش شاهین با اشاره به اینکه رویه هارا می توان تغییر داد افزود: اعتقاد به ارزشهایمان داریم . در آنها تردیدی نیست ولی نگاهمان را می توانیم تغییر دهیم ،چون میخواهیم حرکت کنیم نه اینکه ایستا باشیم. و ما برای این حرکت به شریان جدید نیاز داریم . وی با اشاره به اینکه این شریان باید از یک مغز متفکر،آینده نگر، اعتدال محور و خرد ورز سرچشمه گیرد وحرکت کند افزود: ما نمیتوانیم علم را وسیله قرار دهیم چون علم و دانش بنیان بودن ، زمینه حرکت و پیشرفت ما درالگوی اسلامی و ایرانی پیشرفته است .
شاهین با بیان اینکه کیفیت یک سفراست نه یک مقصد ادامه داد: سرآمدی که در فرهنگ ما ایرانیان است باید متجلی شده و به بهبود مستمرنگاه خاص داشته باشیم . آرمانها نشانگر دید بلند مدت در رسیدن به مقاصد است و در کنارآرمان ها، بیشتر اهداف ، کوتاه مدت و قطعی هستند. ما نباید هدف نهایی و غایت آرزوهایمان را بر اهداف کوچک و زود بازده متمرکز کنیم . و باید کوته انیشی ، خردنگری و عدم دور اندیشی را از خودمان دور کنیم .
در ادامه زاکی صاری استادتمام دانشگاه تلمسن الجزایر و استاد مدعو دانشگاه فنی نانت فرانسه به عنوان مهمان ویژه همایش ضمن اظهار خوشحالی از حضور در جمع اندیشمندان ایرانی، ابراز امیدواری کرد که این همایش در سالهای آینده به صورت بینالمللی و با مشارکت بیشتر پژوهشگران ایرانی و سایر کشورها برگزار گردد. وی در سخنانش به تشریح دو مساله توسعه پایدار و مدیریت پایدار پرداخت.
در حاشیه این همایش علی صنایعی استاد تمام گروه مدیریت دانشگاه اصفهان به عنوان سومین سخنران ویژه گفت: ما در بحث جهانی شدن دو بحث تجارت جهانی و همچنین تهدیدهایی که کشور ایران از لحاظ تحریم با آن مواجه شده است را در نظر داریم. و این مسائل در رابطه با مباحث علمی ، ارتباط مدیریت پایدار و آینده پژوهی است که باید در بحث مدیریت کلان کشور به آن توجه شود.
استاد مدعو دانشگاه USM مالزی روند جهانی شدن را 5 ویژگی ، اهمیت شرکت ها در نظام جهانی ، گستردگی بازارهای پولی و مالی ، گسترش ارتباطات ماهواره ای و شبکه های کامپیوتری ، گسترش شبکه حمل و نقل بین المللی و تقسیم کار گسترده عنوان و ادامه داد : دین ما اسلام است. و باید جهانی شدن را از پیامبر، امامان و رهبرمان بیاموزیم. امام(ره) فرمودند : نپرسید دولت برای ما چه می کند بگویید ما برای دولت چه می کرده ایم.
در ادامه ، به منظور بزرگداشت علی صنایعی ، از این مقام علمی و پژوهشی با اهداء هدایا تقدیر شد که با تشویق پرشور حاضرین همراه بود.
در مراسم اختتامیه این همایش ، وسیلی ، معاون پژوهشی واحد و دبیر اجرایی همایش از حامیان مالی و معنوی این همایش یعنی شهرداری و شورای اسلامی شهر سده لنجان ، شرکت “لورچ” تولیدکننده لوازم خانگی ، شرکت کار و تدبیر پوریان ، شرکت لوله و تجهیزات سدید ، باشگاه پژوهشگران جوان واحد لنجان ، دانشگاه اصفهان ، مجله پرتانیکا ، انجمن مدریت آموزشی ایران ، منطقه چهار و مجموعه دانشگاه های آزاد استان اصفهان ، و کلیه ی پژوهشگرانی که با ارائه مقاله به غنای علمی این همایش افزودند تشکر و قدردانی نمود.
در حاشیه مراسم اختتامیه محمدی شهردار شهر سده لنجان با اشاره به اینکه این همایش افتخاری برای شهر سده وشهرستان لنجان است افزود: بحث مدیریت پایدار امروزه یکی از مسائلی است که در شهرداریها با آن روبرو هستیم. وی اظهار امیدواری نمود که دیدگاهها و مقالات علمی مطرح شده توسط کارشناسان و متخصصان در همایش ملی مهندسی صنایع و مدیریت پایدار در دستور کار مدیران شهری قرار گیرد.
در ادامه نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس شورای اسلامی با تشکر از برگزار کنندگان همایش ملی مهندسی صنایع و مدیریت پایدار گفت : برگزاری موفق این همایش انتظار ما را از دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان جهت برپایی یک همایش بین المللی بالا برد.
منصوری با اشاره به چشم انداز و برنامه توسعه کشور بیان کرد: ما استراتژی داریم ، اهداف نیز مشخص است اما در قسمت برنامه ریزی و اجرا با مشکل مواجه هستیم. وی ادامه داد : برای رسیدن به توسعه پایدار باید مبحث مهندسی صنایع در کشور نهادینه شده و به صورت علمی و کارشناسی با آن برخورد گردد.
این همایش دو روزه در دو نوبت صبح و عصر با سخنرانی مقالات همایش با موضوع مدیریت پایدار تکنولوژی با رویکرد سازمان UNIDO توسط سیدجعفر گلستانه و با داوری محسن امینی خوزانی، علی صنایعی، و مهراب بحری برگزار گردید، که با استقبال حاضرین در مراسم افتتاحیه همایش قرار گرفت.
همایش ملی مهندسی صنایع و مدیریت پایدار ، با محورهای زنجیره تأمین و لجستیک، مدیریت پایدار تولید، مدیریت پایدار پروژه، مدیریت پایدار منابع انسانی، مدیریت ارزش و مدیریت پایدار، فناوری اطلاعات و مدیریت پایدار، خلاقیت، کارآفرینی و مدیریت پایدار، مدیریت پایدار و رشد اقتصادی، مدیریت پایدار، مزیت نسبی و بهرهوری منابع، مدیریت پایدار و مدیریت استراتژیک، نقش مدیریت پایدار در تحقق حماسه اقتصادی، مدیریت پایدار و اقتصاد مقاومتی و با حضور استادان و صاحبنظران از جمله پروفسور زکی ساری، پروفسور علی صنایعی، دکتر آرش شاهین، دکتر مهدی کرباسیان، دکتر محمدعلی نادی، دکتر علی جهان ، دکتر شیرویه زاد ، دکتر دبستانی ، دکتر مسعود نصری در تالار اردیبهشت اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان برگزار گردید.
در پایان از اعضای هیات علمی همایش علی صنایعی ، آرش شاهین و زاکی صاری از الجزایر و سایر اعضای هیات علمی با تقدیم لوح سپاس و تندیس همایش تقدیر بعمل آمد . و با اهداء جوایز از ارائه کنندگان مقالات برتر در دو بخش ارائه حضوری و پوستر تقدیر گردید.