به گزارش لنجان نا،افسردگی ناشی از فضای مجازی و فاصله گرفتن از دیگران اصطلاحی بود که پیش تر از این در جوامع غربی به گوش میرسید اما متاسفانه امروزه شاهدیم که فضای مجازی در قالب شبکه های اجتماعی چگونه باعث بروز افسردگی در جامعه خودمان شده است.
انسان ها همواره بدنبال برطرف کردن نیاز های روزمره خود میباشند حال این سوال مطرح است که آیا حضور در شبکه های اجتماعی به منظور برطرف کردن نیازهای ماست یا ریشه در چیزی دیگری دارد واینکه حضور در این شبکه ها تا چه میزان حس مثبت به افراد القا میکند؟
بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت روانی معتقدند که کودکان و نوجوانان بیشتر از سایر اقشار در معرض تهدید این آسیب ها بوده و آثاری همچون اعتماد به نفس پایین،اضطرابهای اجتماعی و فاصله گرفتن از دیگران در این افراد به وضوح قابل رویت است.
شاید بتوان گفت که تحولات گسترده خانوادهای ایرانی در گذر از سنت به مدرنیته،دستخوش تغییرات چشمگیری شده که علت بسیاری از این آسیب ها این است که ما نتواسته اند خود را با عصر تکنولوژی وفق دهیم یا اینکه هویت خودمان را در این عصر وانفسای تکنولوژی گم کرده و بدنبال تجدد و تجمل در زندگی هایمان هستیم.
همیشه حرفهایی در زندگی هایمان مطرح میشود،حرف هایی از شب نشینی ها،از دور هم بودن های اقوام و همسایه ها که با یک یادش بخیر تمام میشوند،چراکه امروزه میزان حضور افراد در شبکه های اجتماعی با حضور آنان در محافل اجتماعی رابطه معکوس و با احساس تنهایی افراد رابطه مستقیم دارد.
وابستگی افراد به شبکه های اجتماعی شخص را با انبوهی از اطلاعات عجیب مواجه کرده که هر کدام می تواند به عنوان سلاحی مرگبار، او را تحت تاثیر قرار دهد و بعضا باعث تغییر در ویژگی های شخصیتی آنها شده و میتواند سبب بروز برخی اختلالات روانی و ایجاد استرس و اضطراب در افراد شود چنان که این موضوع چندی است کشور ما را با تهدید جدی روبه رو کرده است.
در اینجا پیشنهادی برای همه کسانی که روزانه ساعت ها در شبکه های اجتماعی سیر میکنند مطرح است،اینکه در زندگی خود را با کسانی که در این شبکه ها حضور ندارند مقایسه کرده و میزان وقتی را که این اشخاص برای خانواده میگذارند و میزان آرامش در زندگی شان را بررسی نموده وببینند که آیا شبکه های اجتماعی مزایای ارتباط چهره به چهره در خانواده ها را شامل میشود یا خیر؟
امیدواریم که همه افراد بیش از آنکه بدنبال جمله ای قشنگ برای قرار دادن در شبکه های اجتماعی و “لایک خوردن” توسط افراد در گروه باشند،بدنبال گفتن جمله ای محبت آمیز در خانواده ها و تحکیم بنیان خانواده باشند چراکه تحکیم بنیان خانواده همواره مورد تاکید اسلام بوده کما اینکه در بسیاری از آیات بخصوص از آیه ۲۱ سوره روم “و جعل بینکم موده و رحمه”برداشت میشود آفریدگار حکیم، خانواده را کانون مودت و رحمت قرار داده است.
ومن الله توفیق
بابک قلی زاده
انتهای پیام/
باسلام. انعکاس این مطلب در پایگاه تحلیلی خبری ندای اصفهان
http://nedaesfahan.ir/3133