به گزارش لنجانا به نقل از خبرآنلاین، آیتالله جوادی آملی در درس تفسیر خود ذیل آیات 37 تا 40 سوره فاطر به بیان مفهوم واژه استعمار با معنای قرآنی آن پرداخت.
آیتالله جوادی آملی گفت: «استعمار از مقدسترین واژههای قرآنی است اما وقتی به دست ستمکاران افتاد از پلیدترین واژهها شد. استعمار قرآنی یعنی خداوند زمان و زمین را به مطالب علمی مزین کرد، انسان را به نیروی تدبیر مجهز کرد و انسان را در زمین آورد و از انسان به جد خواست که زمین را آباد کنند و هیچ احتیاجی به دیگران نداشته باشند و هر جا نفس میکشند روزی همان جاست. بنابراین اگر این آیات قرآنی به درستی در جامعه پیاده میشد تحریم و امثال تحریم افسانه بود. اگر جامعه ما قرآنی بود و اگر همه موازین و دستورات قرآن در جامعه به خوبی پیاده میشد ما دیگر به هیچ کس و هیچ چیز نیازمند نبودیم.»
مفسر قرآن و مرجع تقلید شیعیان درباره تفاوت معنای استعمار قرآنی و استعمار ستمگران توضیح داد: «تفاوت استعمار قرآنی و استعمار منحوث این است که در استعمار قرآنی همه چیز برای خداوند است و خداوند همه امکانات را آفرید و همه هوش واستعداد را به انسان داد و برای اینکه انسان روی پای خودش باشد و محتاج کسی نباشد از او خواست تا برای خودش کار کند تا زمین را آباد کند؛ اما استعمار ستمگران یعنی اینکه زمین و زمان مال شما همه چیز برای شما و تمام امکانات برای شما اما برای ما کار کنید.»
آیتالله جوادی آملی در ادامه گفت: «اینکه گفته میشود قرآن تمدن میآورد و تمدن ما در تدین ماست همین است یعنی خداوند همه چیز را به انسان داد و انسان را خلیفه قرار داد و به او گفت زمین را آباد کنید و آقای خودتان باشد. جامعه قرآنی یعنی همین را خوب بفهمد و خوب عمل کند. خداوند فرمود شما مدیریت دارید من شما را مدیر کردم. اگر کسی اینها را نداشته باشد که خداوند او را خلیفه خود نمیکند.»