به گزارش لنجان نا، در چند سالی که گروه افراطی داعش توانسته ، توجه بین المللی را با ایجاد خلافت خودخوانده اسلامی در نواری گسترده در سوریه و عراق ، به خود جذب کند، مکانیسم تبلیغاتی قوی خود را برای همگان ثابت کرده و به این طریق نیروهایی را از سراسر جهان برای حملات تروریستی خونین فراخوانده است.
یکی از مشخص ترین علامت این گروه پرچم سیاه و سفید؛ آراسته به حروف عربی است. اما چه عناصری ریشه؛ پرچم هستند و به چه دلیلی این گروه آن را برای خود انتخاب کرده است؟
در پرچم داعش و با کلماتی به رنگ سفید در بالای پرچم آمده است: “هیچ خدایی جز الله وجود ندارد. محمد فرستاده خدا است. ” این عبارت برای اعلام ایمان در سراسر جهان اسلام استفاده می شود و به عنوان شهادت به مسلمانی شناخته شده است.
در قسمت پایین یک دایره سفید مزین به سه کلمه مقدس است که به روایتی شبیه مهر و موم پیامبر (ص) است، مشابه آنچه که رسول خدا، باری برای مهر کردن پاکت نامه استفاده می کردند.
پرچم های سیاه یا سفید یا تک رنگ یک سنت قدیمی در فرهنگ شرق باستان، عربی و اسلام بود. و براساس تحقیقات بنیاد کویلیوم (Quilliam ) یکی از بیرق های پیامبر (ص)، به رنگ سیاه و سفید بوده است که در حال حاضر گروه های تروریستی تکفیری و داعشی با سواستفاده از این سنت و برای مشروعیت بخشیدن به خود، از این نماد بهره می برند.
به نظر چارلی وینتر، کارشناس ارشد بنیادگرایی در اندیشکده ضد افراط گرایی، کویلیوم، این پرچمی که داعش استفاده می کند، منحصر به این گروه نیست.
وینتر به ایندیپندت می گوید: بسیاری از مردم درباره پرچم داعش که منحصر به این گروه است حرف می زنند درحالیکه درواقع چنین چیزی وجود ندارد، به هرحال آنها از این پرچم برای بیان معانی دینی و سیاسی، سواستفاده می کنند.
پرچم با تمام جزئیاتش ، توسط گروه الشباب در سومالی و القاعده در شبه جزیره عربستان نیز استفاده می شود.
وی در توضیح این رویکرد می افزاید: داعش با استفاده از این نماد، متحدانی را جذب خود کرده، حتی زمانی که در یک زمینه غیر مرتبط با سازمان ترویستی داعش استفاده می شود.
به نظر وینتر: آنها قصد دارند تا خود را با جنبش های اسلامی دیگر هم تراز کنند، و همچنین خود را در بافتی جهادی قرار دهند. اما گروه های تروریستی مانند داعش، با این پرچم که سمبل جهاد و اسلام گرایی است، خود را معرفی می کنند.
این کارشناس بنیادگرایی با تاکید بر اینکه کلمات استفاده شده در پرچم به نوبه خود هیچ نشانی از افراط گرایی ندارند، اما توسط افراطی ها مورد سواستفاده قرار گرفته که به نوعی می تواند آن را دزدی و سرقت دانست. عبارت شهادت و مهروموم پیامبر (ص) از نمادهای مهم میان تمامی مسلمانان است.
بنابراین داعش با در کنارهم قراردادن این نشانه ها که هیچ ارتباطی با اقدامات جنایتکارانه آنها ندارند، سعی می کنند قلمرو ایدئولوژیک خود را گسترش دهند، کاری که در انجام آن موفق نخواهند بود.
باید این نکته را در نظر گرفت که علمای مسلمانان اتفاق نظر دارند که اقامات داعش مغایر با اسلام و روش پیامبر (ص) است و استفاده گروه داعش از مهر پیامبر (ص) به هدف نفوذ به درون جوامع اسلامی صورت گرفته است و اقدامات این گروه چیزی جز خدشه وارد کردن به میراث نبوی و اهانت تاریخی بزرگ نیست، زیرا اسلام دین محبت و صلح و انسانیت است.
منبع: فارس
انتهای پیام/