به گزارش لنجانا، صادق زیباکلام در نشست «بررسی مزایا و معایب طرح استانی شدن انتخابات مجلس» که امروز در دانشکده رسانه فارس برگزار شد گفت: قبل از اینکه ما بدانیم استانی شدن خوب یا بد است باید بگوییم که چه هدفی داریم و دنبال تحقق چه چیزی هستیم که به این نتیجه رسیدیم باید انتخابات استانی شود برای همین باید جایگاه مجلس شورای اسلامی و نقش آن را بررسی کرد که براساس محور زمان و جایگاه مجلس مطمئنا رو به افول است.
وی افزود: جایگاهی که مجلس اول شورای اسلامی داشته به هیچ وجه مجالس هفت و هشت و نه نداشتهاند و مطمئنا مجلس دهم نیز بیخاصیتتر از مجلس قبلی خواهد بود. مشکل دیگری که در مجالس ابتدایی نداشتیم نقش پول بود پول و هزینه کردن در سالهای اول انقلاب چه قدر نقش داشت اینکه یک نامزد هزینه برای انتخابات کند حالا چه قدر اهمیت دارد در مجلس نهم اینکه ۵۰۰ میلیون یا یک میلیارد و یا بیشتر خرج کنید اهمیت پیدا میکرد تا افراد را به مجلس برساند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه این یک مصیبت محسوب میشود گفت: استانی کردن چه قدر میتواندشان و جایگاه مجلس را دو مرتبه بازگرداند و چه قدر باعث میشود که ترمزی برای هزینههای انتخاباتی شود. کمتر جایی است که نمایندگان مجلس کاری به کار قوه مجریه نداشته باشند و فقط امام جمعه را تعیین نمیکنند و نمایندگان مجلس در تمامی مسائل و انتخاب فرماندار و استاندار دخالت دارند.
وی افزود: من به احمدینژاد درود میفرستم چرا که اجازه نداد نمایندگان مجلس برایش تعیین تکلیف کنند ولی در حال حاضر نمایندگان ما هر اسبی که میخواهند میتازند من معتقدم این مصیبتهایی که به آن دچار شدهایم به خاطر دو عامل مشخص است یکی اینکه جایگاه مجلس در نظام نزول پیدا کرده و اینکه هزینههای گزاف شانس حضور افرادی را در مجلس بیشتر میکند و این دوفاجعه در قوه مقننه اتفاق افتاده است.
زیباکلام نبود احزاب و تشکلهای سیاسی را عامل این مشکلات دانست و افزود: به نظر من نبودن احزاب و تشکلها درمجلس این مشکلات را به وجود آورده البته منظور من از احزاب زوائد حکومت نیست چرا که من آنها را حزب نمیدانم.
وی در ادامه درباره نظارت شورای نگهبان گفت: بسیاری از افراد وطن پرست را رد صلاحیت کردند و دلیل این رد صلاحیت را به خاطر فتنه و ارتباط دادنهای بیهوده این افراد به فتنه انجام دادند و نظارت شورای نگهبان یک نظارت استصوابی است.
زیباکلام با بیان اینکه من در حالت کلی با این طرح موافقم گفت: باید نگاه کنیم که استانی کردن انتخابات آیا میتواند مملکت را از هزینه کردن بیهوده نجات دهد در کشور ما مسائل مطرح میشود و ما میخواهیم برای آنها راه حل پیدا کنیم ولی برخی فعالین سیاسی اساسا صورت مسئله را قبول ندارند پس ما چگونه میخواهیم راجع به استانی شدن انتخابات صحبت کنیم نقش مجلس ظرف ۳۶ سال گذشته مطئمنا در حال افول بوده اگر این اصل را قبول ندارید پس بحث استانی کردن بلاموضوع میشود.
وی در ادامه بیان داشت: احزاب و تشکلهای سیاسی ظرف ۳۶ سال گذشته آنهایی که قرار بوده فعال باشند منحل بوده و حتی احزاب و تحزب را نمیگذارید در انتخابات و فضای سیاسی کشور وارد شوند.
این استاد دانشگاه درباره رد صلاحیت افراد توسط شورای نگهبان گفت: این افراد زمانی که دلیل آن را خواستند از گفتن آن امتناع شد و به آنها گفته شد که اگر دلایل آن را به شما بگوییم آبروی شما در خطر است و این افراد اجازه نیافتند که حتی دلیل رد صلاحیت خود را بدانند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: استانی شدن انتخابات را یک قدم کوچک در راه پیشرفت میدانم و مشکل اساسی که وجود دارد وابستگی مردم در حوزه انتخابیههای کوچک نسبت به نمایندهای که در مجلس شورای اسلامی دارند میباشد چرا که عدهای از این نمایندگان طرحهایی را دنبال کردهاند که خیلی توجیه اقتصادی نداشته است و خیلی از این تصمیمات برای این است که مردم در دوره بعدی به آنها رای بدهند و اگر استانی بشود این افراد میتوانند به خاطر شهرت خود روی این قضیه حساب کنند.
منبع:دانشجو
انتهای خبر /