به گزارش خبرنگار سیاسی لنجانا، پولهای کثیف؛ بحثی که با اظهار نظر وزیر کشور در اواخر سال گذشته شروع شد.
رحمانی فضلی وزیر کشور از اواخر سال گذشته در نشستهای مختلف خبری، بارها بر موضوع وجود پولهای کثیف در عرصه انتخابات صحه گذاشته، به طوری که در آخرین نشست خبری خود تأکید کرده است که این پولها بیشتر، از سه راه «قاچاق موادمخدر»، «قاچاق کالا» و «رانت» کسب میشوند.
در این راستا مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری در اظهاراتی در یک برنامه زنده تلویزیونی با تأیید ادعاهای مطرح شده درباره ورود پولهای کثیف به عرصههای انتخاباتی تأکید کرد که یک نامزد انتخاباتی برای جمع کردن رأی نیاز به هزینههای تبلیغاتی دارد و در خیلی از مناطق و با توجه به اینکه معمولا افرادی که کاندیدا میشوند از سطح متوسطی از نظر ثروت و دارایی برخوردارند و خود امکان تبلیغات ندارند، خواهناخواه به افراد مختلفی مراجعه میکنند که این موضوع همیشه زمینه ظهور مشکل برای ما بوده است و این یکی از دلایلی بوده که افراد زیادی در انتخابات مختلف رد صلاحیت شدند.
در همین راستا اواخر سال گذشته اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس جمهور میگوید «با تشکیل ائتلافهای جدید، اسامی جدید و شعارهای جدید میخواهند بگویند ما آدمهای گذشته نیستیم تا اینکه اقبالی از سوی مردم به سمت آنها پیدا شود. اما فسادهای اقتصادی و ورود پولهای کثیف به عرصه مدیریت و اقتصاد کشور را ما نباید فراموش کنیم. همین الان پولهای کثیف و قاچاق بخشی از مدیریت کشور را درگیر کرده است ما نباید اجازه تکرار این امر را بدهیم. مسلما عدهای میخواهند در سال ۹۴ با پولهای کثیف و بادآورده وارد بازی سیاسی شوند و البته ما هم سکوت نخواهیم کرد. سال ۹۴، سال افشای آنها است».
اظهارات وزرا و مشاوران دولت درباره ورود پولهای کثیف به عرصه انتخابات بهویژه انتخابات مجلس در چند ماه اخیر در حالی مطرح میشود که علی لاریجانی رئیس مجلس و نمایندگان مجلس بارها بر لزوم ارائه اسناد طرح شده و ارجاع این پروندهها به قوه قضائیه تأکید کردهاند.
علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی صبح روز ۱۳ اسفندماه ۹۳ مجلس با اشاره به اظهارات یکی از وزرا مبنی بر ورود پولهای قاچاق به ساختار قدرت، اگر اطلاعی از چنین انتقال پولی در انتخابات اخیر دارند که آنها را به قدرت رسانده، اعلام کنند.
وی ادامه داد: این گونه گرد و مبهم حرف زدن چه فایدهای جز ایجاد شبهات بلاوجه برای کشور دارد؟ مگر مملکت قانون ندارد. اگر کسی از این گونه اقدامات اطلاعی دارد باید در اختیار قوه قضائیه قرار دهد تا رسیدگی شود.
اشاره لاریجانی به سخنان هفته قبل وزیر کشور است که با اشاره به گردش سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومانی قاچاق مواد مخدر گفته بود: بیشک بخشی از این پول در حوزه سیاست، انتخابات و انتقال قدرت سیاسی در کشور وارد میشود.
در این رابطه حسین سبحانینیا عضو هیأت رئیسه مجلس، با اشاره به اظهارات دوباره وزرای کشور و دادگستری درباره ورود پولهای کثیف به انتخابات مجلس، گفت: متأسفانه در چند ماه اخیر برخی از مسئولان دولتی مباحثی درباره استفاده از پولهای نامشروع در روند برگزاری انتخاباتها مطرح کردند، که این اظهارات و اقدامات آثار منفی را به جامعه وارد کرده است.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی، بر لزوم ارائه سند و مدارک درباره استفاده از پولهای نامشروع در روند برگزاری انتخاباتها تأکید کرد و گفت: متأسفانه ادعاهای رحمانی فضلی و پورمحمدی و برخی دیگر از مسئولان دولتی تنها در حد حرف بوده و تاکنون هیچ سندی در این رابطه ارائه نشده است، از طرف دیگر اگر این مسئولان و وزرای مدارکی در این رابطه دارند باید آن را سریعا به قوه قضائیه ارسال کنند.
همچنین غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس درباره اظهارات دوباره وزرای کشور و دادگستری درباره ورود پولهای کثیف به انتخابات مجلس، گفت: در شرایط کنونی از دولت انتظار است که به جای طرح چنین مطالبی در رسانهها، اسناد و مدارک خود را در این رابطه به دستگاه قضا و سازمانهای مربوطه ارائه کند.
از طرف دیگر منصور حقیقتپور، عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تکرار کلید واژه پول کثیف توسط دولتمردان بدون پیگیری حقوقی و قضایی موضوع گفت: انتظار از مسئولان دولتی این است که یا به مسالهای ورود پیدا نکنند یا در صورت ورود به موضوع در تمامی ابعاد قضایی، حقوقی و سیاسی مساله را مورد توجه قرار دهند.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود: پیش از این نیز وزیر محترم کشور در خصوص پول کثیف هشدارهایی داده بودند اما به نظر نمیرسد اسنادی در این خصوص در اختیار دستگاه قضا قرار گرفته باشد امروز نیز باز شاهد تکرار این ادعا توسط یکی دیگر از دولتمردان محترم بودیم.
نمایندگان مجلس میگویند رحمانی فضلی اگر مدرکی دارد خودش در مجلس حاضر شود از طرف دیگر وزیر کشور در اولین نشست خبری خود با خبرنگاران در سال ۹۴ برای ارائه توضیحات به مجلس اعلام آمادگی کرده و گفت که منتظر دعوت مجلس است.
البته در این راستا نمایندگان مجلس درباره ادعای ورود پولهای کثیف به عرصه انتخاباتی تأکید کردند که این اظهارات و اقدامات آثار منفی را به جامعه وارد کرده و تبعات بسیاری را بهدنبال دارد.
در همین زمینه پرویز سروری قائممقام جمعیت رهپویان با اشاره به مسئله پولهای کثیف در عرصه سیاسی اظهار داشت: انتخابات در کشور ما با مشارکت مردم یک موضوع در متن و غیرحاشیهای است و به امنیت، اقتدار و عزت ملت ما مربوط میشود از این رو به هیچ عنوان قابل مسامحه نیست.
سروری با بیان اینکه بستر این مسئله (پولهای کثیف) از زمانی آغاز شد که کارگزاران زمینه حضور در انتخابات را با تشکیل حزب و استفاده از رانتهای مختلف به وجود آورد، گفت: این شائبه درست از زمان حضور کارگزاران در قدرت که با تشکیل حزب در انتخابات حضور یافتند ایجاد شد و این بدعت غلط را به وجود آوردند که دولتها با احزاب خودساخته حضورشان در قدرت را استمرار بخشند. این پولهای کثیف منشا بروز نابسامانیهای سیاسی در کشورمان بود و در انتخابات سالهای ۸۴ و ۸۸ مبتنی بر همین روند غلط، اخباری را استماع کردیم که نشان میداد برخی با مدل تاثیر پول بر انتخابات دست به اقداماتی زدند و متاسفانه شاهد ورود پول از برخی کشورهای عربی به نفع یک کاندیدا بودیم.
وی با بیان اینکه این افراد منتسب به کاندیداها در شرکتهای با ظرفیت بالای پولی فعالیت میکردند افزود: بنابراین اگر قرار است در رابطه با پولهای کثیف صحبت شود باید ریشههای ورود آن و فسادی که برای تبدیل ثروت به قدرت وجود دارد، مورد بررسی قرار گیرد و باید دید وزیر کشور از چه زاویهای مسئله پول کثیف را مطرح میکند و و اسناد آن چیست و اگر مسئولان طالب بررسی و آسیبشناسی این موضوع هستند باید تاریخ آن را از مبدا شکلگیری پولهای کثیف بررسی کنند.
به هر حال آنچه در این راستا قابل اهمیت شده است پرداختن زنجیرهای برخی روزنامهها نسبت به تاکید بر این موضوع به گونهای است که هر روز درج مطلبی را پیرامون این موضوع در صفحه یک برخی روزنامهها میبینیم و آنچه که علامت سوال بزرگی را ایجاد میکند میزان منفعتهای احتمالی نسبت به پرداختن به این مهم از سوی این روزنامهها است؟!
نگاهی به تحرکات سیاسی جناحی خاص نشان میدهد که این جناح سیاسی برای کلید زدن تاکتیکهای خود در ابتدا به بسترسازی تبلیغاتی و رسانهای میپردازد تا فضای فکری برای اجرای تاکتیکهای سیاسی مهیا شود. این بستر سازی رسانهای به طور شدید و با پروپاگاندای رسانهای از سوی رسانهها و روزنامههای زنجیرهای این جریان اعمال و پس از مدتی با سناریوسازیهای دیگر تکمیل میشود و شاید ایجاد فضا سازی در این راستا دال بر این مهم باشد.
روزنامه آرمان / ۲ اردیبهشت ۹۴
وزیر کشور گفت: همه اســناد و مدارکی که نشان دهنده ورود پولهای کثیف در حــوزه قاچاق موادمخدر، قاچاق کالا و بقیــه روزنهها در حوزه اقصادی است را آماده کردهام تا در مجلس به نمایندگان با برخی مصداقها ارائه دهم.
عبدالرضا رحمانی فضلی در پاسخ به این سوال که آیا در مجلس حاضر خواهید شد تا درباره پولهای کثیف پاسخ بدهید؟، اظهار کرد: من به عنوان وزیر کشور موظف هستم در مجلس حاضر شوم و توضیحات کامل را درباره پولهای کثیف ارائه دهم. بنده همه اسناد و مدارکی که نشان دهنده ورود این پولها از قاچاق موادمخدر، قاچاق کالا و بقیه روزنهها در حوزه اقتصادی است را آماده کردهام تا در مجلس به نمایندگان با برخی مصداقها ارائه دهم.
و حتی در این زمینه برخی از این روزنامهها دست با دامان نمایندگان سابق نیز شدند.
روزنامه آفتاب / ۳ اردیبهشت ۹۴
احمد شیرزاد نماینده سابق مجلس میگوید: در زمینه پولهای آلوده من فکر میکنم اگر قرار است به حساب و کتاب نحوه خرج کردن در انتخابات و پولهای آن رسیدگی شود خیلیها مجبورند که تغییر رویه بدهندو گروهی کارشان در انتخابات سخت میشود.
آرمان / ۳۰ فروردین ۹۴
درحالی که دولتمردان ماجرای پولهای کثیف را پیگیری میکنند و معتقدند عوامل و منتفعین از این پولها را باید به اطلاع مردم رساند، عدهای از نمایندگان مجلس به موضع گیریهای دولت واکنش نشان میدهند. این دسته مواضع دولتمردان را رد میکنند و میگویند حرفهای دولت جامعه را بدبین و ملتهب میکند و دولت در این زمینه باید سکوت کند مگر اینکه سندی در دست داشته باشد.
وزیر دادگستری در گفتوگوی ویژه خبری پنجشنبه شب خود اعلام کرد: «در مجمع تشخیص مصلحت نظام، ۱۸ ماده از قانونی تدوین شده است که اگر مجلس این لایحه را تصویب کند تکلیف هزینههای انتخاباتی را مشخص میکند.»
وزیر دادگستری با بیان اینکه به دعوت وزیر دارایی در جلسات مبارزه با مفاسد مالی حضور دارد، افزود: با بررسی برخی پروندههای مالی مربوط به قاچاق کالا، مواد مخدر و ســایر پولشــوییها، متوجه شدیم قاچاقچیان در کار خود اقدامات پیچیدهای انجام میدهند تا این مبالغ را وارد چرخه مالی کشور کنند.
وی افزود: متاسفانه در برخی موارد افرادی با نیت اینکه این مبالغ را از طریقی به کانون قدرت تزریق کنند، به دنبال حمایت کننده برای خود هستند.
حجت الاسلام پورمحمدی در ادامه صحبتهای خود گفت: وقتی وزیر کشور در این باره ابراز نگرانی میکند، منظور آن است که برخی افراد و گروهها با پولهای کثیف قصد دارند در انتخابات بینظمی به وجود آورند و در نهایت به نیت خود دست یابند.
وی افزود: حتی باید به پولهای سالم و پاکی که قصد برهم زدن نظم انتخابات را دارند رسیدگی شود. در برخی موارد، سیاسیون باید گرفتار موج رسانهای شوند و با تعمق و تدبیر، مسائل را بررسی کنند تا به شفاف سازی منتهی شود.
شاید آنچه اکنون لازم است این است که اگر نمایندگان مطمئن هستند رحمانی فضلی به عنوان وزیر کشور اظهارات ناصوابی را در مورد نفوذ پول کثیف به ساختار قدرت داشته است، او را در مجلس حاضر کنند و خیال ملت را در مورد عدم این فساد راحت کنند. در غیر این صورت اگر مجلس مطمئن نیست که پول کثیف در ساختار قدرت وجود ندارد و احتمال میدهد که اظهارات وزیر کشور در مورد نفوذ پول کثیف درست باشد، باید دست به کار شود و تحقیق و تفحص جدی و گستردهای را به عمل آورد. اما متاسفانه وزیر کشور در راستای اظهارات خود نه تنها اقدام جدی نکرده است بلکه از سال پیش تاکنون عقب نشینی محسوسی هم داشته است هر چند که میگوید تغییر موضع نداده است.
منبع:دانشجو
انتهای خبر /