به گزارش لنجانا به نقل از فارس این خط لوله که گاز آذربایجان را به بازارهای اروپا ترانزیت خواهد کرد به عنوان یک منبع جایگزین با گاز روسیه و کاهش وابستگی اروپا به گاز این کشور در نظر گرفته می شود.
این خط لوله قرار است گاز فاز دوم میدان شاه دنیز را تا پایان دهه کنونی به اروپا ترانزیت کند به طوری که این خط لوله ٨٧٠ کیلومتری به خط لوله گازی ترنس آناتولین در نزیکی مرز ترکیه-یونان می پیوندد و پیش از رسیدن به جنوب ایتالیا از خاک یونان و آلبانی و دریای آدریاتیک می گذرد.
رونق عبدالله یف، رئیس شرکت دولتی نفت آذربایجان هفته گذشته اعلام کرده بود ایران گزینه دیگری به جز استفاده از این خط لوله برای عرضه گازش به دیگر بازارهای جهان ندارد.
به گزارش فارس خط لوله گازی تاپ به طول ۸۰۰ کیلومتر از شهر کوموتینی یونان در نزدیکی مرز ترکیه آغاز میشود و با عبور از آلبانی تا نزدیکی شهر سان فوکا ایتالیا امتداد دارد.
کنسرسیوم ساخت خط لوله تاپ در بیانیهای اعلام کرد: یادداشت تفاهمی در این باره در حاشیه نشست سازمان ملل متحد در نیویورک امضا شد.
این خط لوله قرار است در سال ۲۰۱۷ به بهرهبرداری برسد و سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب گاز حوزه دریای خزر را به اروپا صادر کند.
حداکثر ظرفیت انتقال گاز با این خط لوله ۲۰ میلیارد مترمکعب خواهد بود.
دو خط لوله گازی نابوکوی غربی و تاپ، اوایل سال جاری میلادی از سوی کنسرسیوم توسعه فاز دوم میدان فراساحل شاه دنیز آذربایجان به عنوان مسیرهای احتمالی صادرات گاز این میدان به اروپا انتخاب شده اند.
کنسرسیوم نابوکو پیش تر طرح ساخت یک خط لوله یکهزار و ۳۰۰ کیلومتری از مرز بلغارستان-ترکیه به سمت شهر بوم گارتن اتریش موسوم به خط لوله نابوکو غربی را مطرح کرده که طول این خط لوله یک سوم طول طرح اولیه خط لوله نابوکوست.
کنسرسیوم توسعه میدان شاه دنیز آذربایجان به رهبری شرکت بی پی انگلیس قصد دارد تا ماه مه آینده، یکی از این دو خط لوله را برای صادرات گاز به اروپا انتخاب کند.
شرکت های استات اویل نروژ و یی جی ال سوئیس، هر یک ۴۲٫۵ درصد و یی او ان روهرگاز آلمان ۱۵ درصد از سهام خط لوله گازی تاپ را در اختیار دارند.
انتهای پیام/