به گزارش خبرگزاری لنجان نا و به نقل از ماهنامه صریر، دانشگاه سمنان: در شرایطی که دشمنان قسم خورده آخرین تیر در چله کمان خود یعنی جنگ اقتصادی و تحریم، جهت به زانو در آوردن ملت مقاوم ایران را رها کردهاند و استقلال کشور را نشانه گرفتهاند و این مسئله سبب محرومیت کشور از فرصتها و امکانات بینالمللی شده است؛ برای متوقف نشدن سرعت پیشرفت کشور و عبور از این پیچ تاریخی، تنها راه پیش رو « تقویت و استحکام ساخت درونی کشور » به وسیله اقتصاد مقاومتی است. تقویت ساخت درونی به معنای عدم استفاده از فرصتهای بین المللی نیست بلکه به معنای عدم اعتماد و اطمینان به بیگانگان و اولویت دادن به توانمندیهای داخلی است.
امری که متاسفانه در دولت کنونی به رغم لبیک لفظی، در جهت عکس راهبرد تقویت ساخت درونی قدرت عمل میشود و اگر بخواهیم نمونه هایی برای تایید این مسئله بیاوریم به موارد کثیری بر می خوریم؛ مثلا همین اخیرا وزارت صنعت، معدن و تجارت زیر بار قراردادی رفتهاست که به عنوان ضربه کاری به صنعت پوشاک و مبل ایران ارزیابی شده و موجبات اعتراض بسیاری از صنعتگران داخلی را فراهم آورده است، قراردادی که طی آن ترکیه تعرفه واردات محصولاتی نظیر آب پنیر و سیفی جات را کاهش داده و در مقابل ایران تعرفه محصولات صنعتی مثل پوشاک و مبل را!!!
یکی از مولفههای اساسی که در به ثمر نشاندن اقتصاد مقاومتی نقشی بنیادین را ایفا میکند و حتی به نوعی راه میانبر و جایگزین مطلوبی برای اقتصاد نفت محور محسوب میشود؛ اقتصاد دانش بنیان است. در اقتصاد دانش بنیان، تولید، توزیع و کاربرد علم در تمامی صنایع موتور محرکه رشد اقتصادی، تولید ثروت و اشتغال است. بهترین مظهر و موثرترین مولفه در رویکرد اقتصاد دانش بنیان ایجاد شرکتهای دانش بنیان هستند که با توسعه کمی و کیفی آنها بواسطه کار علمی، تولید ثروت و نهایتا پیشرفت اقتصادی میسور می گردد.
یکی از مهمترین اموری که سبب تسهیل اقتصاد دانش محور و قیمت تمام شده پایین و ارزش افزوده بالا در کشور ما میگردد وجود سرمایه انسانی و تحقیقاتی فراوان و دارای نیرو و نشاط جوانی است و از جدیترین وظایف دولتها و حتی بهترین راهکار جهت سرمایهگذاری بخش خصوصی امر رصد اختراعات و شناسایی نخبگان فکری و حمایت از آنها برای بنیان نهادن اقتصاد مبتنی بر دانش می باشد؛ و همین نهادها هستند که باید مانع سرمایه گذاری کشورهای بیگانه برای شناسایی و جذب استعدادهای داخلی شوند.
اگر بخواهیم نمونه های پیاده سازی شده موفق اقتصاد مبتنی بر تولید علم را حتی در کشور خودمان مثال بزنیم براحتی الگوی موفق فناوری نانو را پیش روی خود خواهیم یافت. فناوری که موجب الهام بخشی ایران در خارج شده و حتی مسئولین دیگرکشورها ایران را بعنوان الگوی خود در این عرصه معرفی می کنند. مزایای حاکم بر اقتصاد دانش بنیان نظیر قدرت ثروت آفرینی بالا، رشد و توسعه تکنولوژی، ایجاد استقلال برای کشور و همینطور بهبود کیفیت زندگی بوضوح و به معنای اتم کلمه در جنبش نانویی کشور رویت می شود.
سخن آخر آنکه برای خنثی سازی یکی از مهلک ترین اقدامات دشمن و درشراطی که دشمن زیاده خواه از نیازهای ما جهت تسلیم سازی خودمان بهره می برد راهکاری جز پیگیری اقتصاد مقاومتی نداریم، مدلی که نه تنها در شریاط تحریم بلکه در زمان رهایی از بند حصر اقتصادی نیز موثر و کارآمد است و این امر میسر نیست جز با شناخت دقیق ارکان اقتصاد مقاومتی و پیاده سازی اقتصاد علم محور و گفتمان سازی در این راستا و همین مسئله است که رسالت جامعه دانشگاهی کشور را بیش از دیگران سنگین می سازد.
شما میتوانید جهت بازدید و دریافت نشریات دانشجویی به سایت پاتوق آزاداندیشی نشریات دانشجویی مراجعه کنید.
انتهای خبر /