به گزارش لنجانا به نقل از فارس حسن بهشتیپور کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، در پاسخ به سؤالی در خصوص ابزارهای لازم در اختیار کنگره آمریکا برای بر هم زدن توافق هستهای و اختلافات بین کنگره و دولت گفت: اختلافات کنگره با دولت آمریکا واقعی است ضمن اینکه کنگره جدید که از ۱۳ دیماه و با حضور اکثریت جمهوریخواهان آغاز به کار میکند بر علیه اوباماست.
وی با تاکید بر اینکه فرصت حدود ۲ ماهه در اختیار اوباما برای همکاری با کنگره جهت لغو یا تعلیق تحریمهای ایران و به نتیجه رساندن مذاکرات هستهای باقی است، افزود: طبق قانون اساسی ایالات متحده، رئیسجمهور تنها میتواند مصوبات کنگره را به حالت تعلیق درآورد تا مقدمات لغو آن فراهم شود.
بهشتیپور تصریح کرد: دیوان عالی آمریکا در چندین سال پیش رایی را به نفع رئیسجمهور مبنی بر اینکه وی این اختیار را دارد که مصوبه کنگره را در صورتی که به مصلحت کشور نباشد، لغو کند صادر کرده است.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه باید اراده اوباما برای حل مسئله هستهای سنجیده شود، خاطرنشان کرد: بهانه مخالفت کنگره با لغو یا تعلیق تحریم ایران تنها حربه تبلیغاتی و رسانهای محسوب میشود و آمریکاییها هم باید بدانند نباید زیادهخواهی کنند.
وی با بیان اینکه ورود کنگره به توافق نهایی مذاکرات هستهای نمیتواند مانعی جدی به حساب بیاید، گفت: جمهوری اسلامی ایران تمام همکاریها، شفافسازیها، محدودیتها، نظارتها و کنترلهای لازم را در خصوص برنامه صلحآمیز هستهایاش انجام داده و گزارشات مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز این امر را شهادت میدهد که تهران تمامی توافقات سوم آذر ماه سال ۹۲ را اجرا کرده است.
بهشتیپور افزود: بهانهای از سوی آمریکا برای اینکه توافق نهایی با ایران از سوی ۱+۵ صورت نگیرد، وجود ندارد و اگر مذاکرات به نتیجه نرسد این شکست متوجه ایالات متحده است.
وی با اشاره به زیادهخواهی آمریکاییها در مذاکرات هستهای با ایران تصریح کرد: مقامات ارشد آمریکا به مسئولین دولتی نامهای مبنی بر حل موضوع ایران نوشتهاند ضمن اینکه تجار آلمانی و فرانسوی نیز خواستار بازگشت به بازار ایران شدند و چین و روسیه هم از گذشته این درخواست را مطرح کرده بودند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه توپ هم اکنون در زمین آمریکاییهاست، خاطرنشان کرد: کنگره بهانهای برای زدن زیر توافق نهایی مذاکرات هستهای ندارد و رئیسجمهور اختیارات کافی را برای اجرای همه مسائل حتی لغو مصوبات کنگره در زمینه تحریمهای ایران دارد.
وی افزود: آمریکا باید از زیادهخواهی دست بردارد و به سمت راه حل میانه که مورد توافق دو طرف باشد، برود و اگر اراده لازم در بین ۱+۵ باشد، زمان برای رسیدن به توافق نهایی بسیار مناسب است.