به گزارش لنجانا به نقل از ایمنا دکتر اکرم میناییان متخصص تغذیه در گفتگو با ایمنا بیماری پوکی استخوان را نوعی بیماری خاموش عنوان کرد و اظهار داشت: مصرف زیاد نمک از عوامل ابتلا به پوکی استخوان است، بنابراین لازم است برای جلوگیری از پوکی استخوان مصرف نمک کاهش یابد.
وی بیان داشت: نمک زیاد، کلسیم را از استخوانها جدا میکند. همچنین باعث دفع آن از ادرار میشود. از همین رو موجب نازک شدن و پوکی استخوان خواهد شد.
مصرف بالای نمک از عوامل افزایش خطر سرطان معده است
این متخصص تغذیه مصرف بالای نمک را نیز موجب تخریب مخاط معده دانست و تصریح کرد: حتی این مورد یکی از راههای افزایش خطر سرطان معده است.
وی با استناد به مطالعات انجام شده در این زمینه،گفت: متخصصان صندوق جهانی تحقیقات سرطان نشان میدهد مصرف مواد غذایی که میزان قابلتوجهی از نمک را وارد بدن ما میکنند، میتواند شانس ابتلا به سرطان معده را در جامعه افزایش دهد.
درصد بالایی از نمکی که روزانه مصرف میکنیم، نمک پنهان است میناییان ادامه داد: همیشه مصرف بالای نمک به معنای شورکردن غذا نیست، ما درصد فراوانی نمک را به صورت پنهان از موادغذایی دریافت میکنیم که در درون موادغذایی گوناگون وجود دارد.
وی افزود: نان و انواع گوشتهای فرآوری شده نظیر کالباس، همبرگر و ماهی نمکسود شده و نیز خیارشور، پنیر و خشکبار بو داده نمک بالایی دارند.
ادویهجات و گیاهان معطر جانشین مناسبی برای نمک است
این متخصص تغذیه ادویهها، گیاهان معطر، سیر و لیمو را جاگیزین مناسبی برای نمک دانست و اظهار داشت: برای افرادی هم که بهطور کلی پزشک نمک را برای آنها منع کرده است، ادویههایی مانند فلفل سیاه، زنجبیل و چاشنیها و گیاهان معطری مثل ریحان و برگ بو میتوانند به غذا طعم دهند.