به گزارش لنجانا به نقل از فارس فؤاد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، در خصوص پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات میان دورهای کنگره و کسب اکثریت مجلس سنا و تاثیرات آن بر سیاست خارجی ایالات متحده گفت: این انتخابات کل مجلس نمایندگان بوده است. در خصوص مجلس نمایندگان شبههای نبود، چرا که پیش و پس از انتخابات در دست جمهوری خواهان بوده است، اما در خصوص سنا شک و تردید بود چرا که فاصله آنها نزدیک بود و امروز مشخص شد که جمهوری خواهان سنا را در دست میگیرند.
وی این موضوع را نشانگر عدم محبوبیت اوباما نزد افکار عمومی دانست و اظهار داشت: مشکل رئیس جمهور دموکرات بود که محبوبیت وی به شدت پایین بود و این عدم محبوبیت حزبش را نیز تحت تاثیر قرار داد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه جمهوری خواهان هم تلاش کردند دموکرات را به اوباما ربط دهند تا بتوانند باعث روی گردان شدن افکار عمومی از آنها شوند که موفق نیز بودند، اظهار داشت: مردم آمریکا هم نسبت به اوباما بیاعتماد شدند و نتیجه انتخابات دیروز آمریکا این موضوع را نشان داد.
ایزدی با اشاره به نقد جمهوری خواهان در حوزههای مختلف سیاست خارجی به اوباما اظهار داشت: با این وجود آنها نمیتوانستند از قدرتشان در کنگره استفاده کنند، چرا که کنگره دست دموکراتها بود و رئیس سنا که دموکرات بود اجازه نمیداد که آنچه جمهوری خواهان میخواستند دنبال کنند و نمونه آن مانورهای جدید تحریم ایران بود که در مجلس نمایندگان تصویب شد، اما در سنا به تصویب نرسید.
وی نتیجه قدرت دموکراتها در قوه مقننه ایالات متحده را صادر نشدن قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران طی یک سال گذشته خواند و افزود: اما جمهوری خواهان اعلام کردهاند که بحث تحریمها را دنبال خواهند کرد و در سنا قوانین جدید را به رای میگذارند که به نظر میرسد رای بیاورد و این برای مذاکرات مشکل ایجاد خواهد کرد.
این کارشناس مسائل آمریکا اتفاق جدید در سنا را برای مذاکرات هستهای خبری نه چندان خوب دانست و گفت: برخی در داخل بر قوه مجریه تمرکز کرده بودند و وقتی گفته میشد مشکل در سنا است که قوانین آنجا تصویب میشود، توجهی نمیکردند، اما این یک زنگ بیدارباش است.
ایزدی ادامه داد: مشکلی که جمهوری اسلامی ایران طی ۳۰ سال گذشته با کنگره داشته به صورت ملموستری طی روزها و ماههای آینده مشخص خواهد شد.
وی با بیان اینکه جمهوری خواهان در حوزه سوریه و عراق نیز به عملکرد دموکراتها نقد داشتند که چرا نیروهای آمریکایی از عراق خارج شدند و در سوریه حضور ندارند، خاطرنشان کرد: این نقدها امروز میتواند عملیاتی شود و فشار بیشتری به اوباما وارد کند تا مجبور شود در بسیاری از حوزهها آنگونه رفتار کند که مدنظر جمهوریخواهان است.
این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: نتیجهای که از انتخابات روز گذشته آمریکا میتوان گرفت این است که نتایج ملموسی بر سیاست خارجی آمریکا و به خصوص بحث مذاکرات هستهای، موضوع عراق و نیز سوریه خواهد داشت.