به گزارش لنجانابه نقل از وزارت نیرو، مجید سیاری با بیان اینکه یکی از راهبردهای اصلی شرکت مدیریت منابع آب ایران اجرای طرحهای توسعه در بخش شبکههای آبیاری است، اظهار داشت: برای اجرای این طرحها در بخش سد و شبکههای آبیاری و زهکشی همواره با کمبود منابع مالی مواجه بودهایم و عدم تزریق به موقع منابع مالی این طرحها را تحت تاثیر شدید قرار میدهد، یکی از راههای تامین منابع برای این طرحها، استفاده از فاینانس خارجی با سرمایهگذاری چین درنظر گرفته شده است.
وی با اشاره به گستردگی این طرحها،گفت: در گام نخست طرحهای اجرایی معادل 10 میلیارد دلار پیشبینی و در 10 بسته یک میلیارد دلاری در نقاط مختلف کشور دستهبندی شد و اولویت با مناطقی است که سد در آنها احداث شده و تامین آب آن نیز صورت گرفته است تا با احداث شبکههای آبیاری، آب به زمینهای کشاورزی هدایت شود.
سیاری با تاکید بر اینکه تعریف و راهبری چنین طرح بزرگی به برنامهریزی دقیقی نیاز دارد، ادامه داد: به همین منظور تیم تخصصی در شرکت مدیریت منابع آب ایران با همکاری شرکتهای آب منطقهای تشکیل شد و توانستیم تمامی اطلاعات موردنیاز برای اجرایی کردن این طرح را گردآوری و تدوین کنیم و مفاد برنامه برای نبود مغایرت با قوانین جاری با وزارت نیرو، بانک مرکزی و معاونت برنامهریزی ریاستجمهوری نیز هماهنگ شد.
وی به مخالفت بانک مرکزی با طرح 10 میلیارد دلاری بهدلیل بالا بودن رقم این قرارداد اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه برای بسته 10 میلیارد دلاری مصوبه شورای اقتصاد و هیات وزیران و همچنین موافقت بانک عامل را داشتیم، در مرحله بعدی در راستای اجابت خواسته بانک مرکزی مبنیبر کاهش میزان رقم فاینانس، قرار بر این شد که فقط برای بسته نخست اجرایی به ارزش یک میلیارد دلار اقدام و مجوزهای لازم برای این طرح دریافت شود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: هماکنون تهیه مستندهای بسته یک میلیاردی در دست اقدام است و همزمان با نهایی شدن، قراردادهای اجرایی و تضمینهای آن با طرف چینی و شرکت مشارکتکننده ایرانی در دست بررسی است و امیدواریم با تصویب این طرحها، عملیات اجرایی در اسرع وقت آغاز شود.
وی در پایان تصریح کرد: به نتیجه رسیدن این طرح موجب وارد چرخه شدن بستههای دیگر اجرایی خواهد شد و به یقین بستههای دیگر اجرایی مشکل بسته نخست را نخواهد داشت.