به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقهخوزستان، حلیم کوتی اظهارکرد: بین شهرهای آبادان و خرمشهر و کشور عراق رودخانهای وجود دارد که از سمت مرز عراق منطقهای غیرمسکونی و بیابانی و مأمن اصلی گرازها است.
وی افزود: گرازها در فصول مختلف از طریق مرز آبی به سمت شهرهای آبادان و خرمشهر میآیند و وارد باغات و نخیلات میشوند. این گرازها همچون گاومیش از آب عبور میکنند و دارای جمعیت و زاد و ولد بالا هستند و عمدتا به صورت گلهای حرکت میکنند.
کوتی عنوانکرد: گرازها نهتنها ممکن است صدمات انسانی و جانی به مردم و کشاورزان مناطق آبادان و خرمشهر بزنند، بلکه سالانه خسارتهای زیادی را به نخیلات وارد میکنند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامهداد: این گرازها بهراحتی وارد نخیلات میشوند و پاجوشها و نخیلات تازه کشت شده و کم ارتفاع را میخورند و به آنها آسیب میزنند. حضور گرازها در مجموع سالانه حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان به اراضی نخیلات آبادان و خرمشهر خسارت وارد میکند. فقط در شهرستان آبادان به واسطه گرازها، سالانه به میزان 800 میلیون تومان به نخیلات خسارت وارد میشود.
کوتی بیانکرد: انتظار داریم یک مانعی مانند فنس یا حصار بین مرز آبی آبادان و خرمشهر با عراق ایجاد شود. استفاده از درخت به عنوان مانع فایدهای ندارد زیرا توسط گرازها خورده میشود و حتی حصاری که کشاورزان و نخلداران اطراف باغ خود میکشند اما فایدهای ندارد و این حصار توسط گرازها تخریب شده و آنها وارد باغها میشوند.
کوتی گفت: با وجود گرازها نه برای کشاورزان و نه برای محصول و نخیلات امنیتی وجود ندارد. این مشکل بیشتر در شهرهای آبادان و خرمشهر وجود دارد که انتظار داریم راه حل و فکری برای آن اندیشیده شود. از اداره محیطزیست نیز انتظار داریم فکری به حال این گرازها کند تا از شدت این مشکل کاسته شود.
همچنین در این زمینه محمد مطرودی، مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر، عنوانکرد: این مشکل از سالهای پس از جنگ تحمیلی تاکنون وجود داشته و هماکنون نیز وجود دارد. گرازها در سطح باغات و نخیلات خرمشهر مشکل ایجاد کردهاند که بیشترین مشکل را در جزیره مینو شاهد هستیم.
وی خاطرنشانکرد: انتظار ما اختصاص اعتباری برای فنس یا حصارکشی در مرز آبی عراق و خرمشهر است که هنوز با این مساله موافقت نشده و اقدام موثری از سوی مسئولان انجام نشده است. راه حل دیگر کشتن این گرازها است که باید تمهیدات لازم درباره این موضوع توسط ادارات محیطزیست و دامپزشکی استان اندیشیده شود.