به گزارش لنجانا به نقل از ايمنا پروفسور گالا که در اجلاس مجمع عمومی میراث فرهنگی ناملموس دراصفهان سخن میگفت؛ ادامه داد: پس زمینه میراث فرهنگی ناملموس، به پیامهای زیبایی میرسد که به مردم منتقل می شود و بزرگداشت میراث فرهنگی بزرگداشت این پیام هاست. ما باید از طریق مشاورهها و مذاکرات مختلف این پیامها را به مردم منتقل کنیم؛ ازسوی دیگر بخشی از میراث فرهنگی ناملموس شامل موضوعات عرفانی و معنوی است. بنابراین گزارش ما باید شامل همه این بخشها باشد. بخش های روستایی و شهری.
او همچنین ضمن تشکر از شهرداری اصفهان برای برگزاری اجلاس و جشنواره میراث فرهنگی ناملموس گفت: حجم کار در رابطه با میراث فرهنگی ناملموس بسیار گسترده است و پژوهشهای امور طبیعی و فرهنگی بسیاری را از حیث تنوع زیستی در برمی گیرد. با این وجود پرسش اصلی این است که مهمترین مبحث در حوزه توسعه پایدار در زمینه گردشگری چیست و چه دولتی در این زمینه موفق است؟
گالا اضافه کرد: منافع و خروجی توسعه پایداربرای دولتهای محلی چیست و در این زمینه چطور باید با هم تعامل کنیم. نخستین نکته در این زمینه این است که هر کشوری فرهنگ مخصوص خود را دارد و ما باید با داشتن نگاهی کلی به همه کشورها، فرهنگی کلی را از آنها استخراج کنیم. علاوه بر اینکه توسعه میراث فرهنگی شامل توجه به میراث ملموس و ناملموس میشود.
او سپس در رابطه با ایجاد تسهیل در روند همکاری گفت: یکپارچگی در روند همکاری جزء اصول اولیه است که باید در بخش خصوصی به آن توجه شود. گذشته ازاینکه باید توسعه پایدار باید به طور گسترده مورد توجه واقع شود. مسئله ای که ما آن را از طرف یونسکو در ۱۷ وجه مورد بررسی قرار داده ایم؛ اما باید توجه کنیم که قراردادهایی که از طرف یونسکو درباره میراث فرهنگی وضع می شود درباره حفاظت از این میراث است ومسئله میراث فرهنگی ناملموس باید مورد تعریف و بازتعریف قرار گیرد و راه انتقال آن به نسل بعد هم پیدا شود.
گالا در تکمیل این مبحث افزود: نکته بعدی این است که قراردادهایی که در سطح جهان جاری است باید تابعی از زمان باشد. راهبردها باید با زمان عوض شود. ما باید از لحاظ ذهنی اقتدارعملی داشته باشیم و با نگاهی تجمعی میراث فرهنگی را تابعی از زمان بدانیم. پس زمینه میراث فرهنگی ناملموس، به پیامهای زیبایی میرسد که به مردم منتقل می شود و بزرگداشت میراث فرهنگی بزرگداشت این پیام هاست. ما باید از طریق مشاورهها و مذاکرات مختلف این پیامها را به مردم منتقل کنیم؛ ازسوی دیگر بخشی از میراث فرهنگی ناملموس شامل موضوعات عرفانی و معنوی است. بنابراین گزارش ما باید شامل همه این بخشها باشد. بخش های روستایی و شهری.
وی در رابطه با آموزش این جریان گفت: ما باید بدانیم که آموزش های لازم در زمینه حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس باید از دبستان به بچهها آغاز شود.
گالا سپس با اشاره به تجربه منحصر به فرد حضوردر میدان امام علی(ع) گفت: شب گذشته من به میدان امام علی رفتم و در تاریکی و سکوت نظاره گر زیبایی نور ماه در آنجا شدم. این تجربه معنوی ارزشمند در کشوری همچون امریکای لاتین وجود ندارد و ما باید این تجربه را از دبستان در ذهن دانش آموزان ایجاد کنیم. تجربههای نابی که در اصفهان زیاد است و میتواند در کشورهای کره و چین هم دیده شود.
وی با تاکید بر توجه به نقش مردم در انتقال میراث فرهنگی ناملموس گفت: این نقش همواره باید تقویت شود زیرا اگر آنها در این زمیه نقشی نداشته باشند؛ صنعت توریسم از بین خواهد رفت. همان طور که ما آمارهای زیادی را درباره میزان بازدید افراد از مناطق باستانی و تاریخی در دست داریم؛
گالا در پایان از اختصاص بودجه ۲۲ میلیون دلاری برای بازسازی و احیای میراث فرهنگی ناملموس در همه کشورها سخن گفت.